Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

header image
Classic
8,3 (295)

Rondreis Indonesië: Sumatra, Java & Bali

22 dagen
v.a. € 2.535,-

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Door reizigers beoordeeld

Tourbegeleiding

9,0

Prijs/kwaliteit

8,0

Accommodatie

7,6

Transport

8,0

Totale beoordeling

8,3
295 respondenten

Vertrekdatum: 03/11/2023

Beoordeling: 8

8

Linda: zeer mooie reis gehad ,leuke reisgenoten veel hoogte punten gezien.En het weer in november was nog zeer aangenaam en zeker niet druk we waren in sumatra en java bijna de enige touristen.

Vertrekdatum: 03/11/2023

Beoordeling: 8

8

Gerard: Onze reis met Koning Aap naar Sumatra -Java - Bali is een aanrader. Mooie hotels/lodges. veel gezien. Goed verzorgd. Gerard

Vertrekdatum: 06/10/2023

Beoordeling: 9

9

Marion: Wat een wow reis hebben wij gemaakt! Ontzettend leuke groep, lokale reisleider die alles perfect regelde, lokale gidsen met veel informatie. We zijn terug gekomen met 2500 foto's en nog veel meer mooie herinneringen!

Vertrekdatum: 15/09/2023

Beoordeling: 8

8

Martine: Prachtige reis met onvergetelijke momenten. Reisleider 'Roel' is een meerwaarde. Los van zijn passie, gedrevenheid en competentie zorge hij tevens voor een (vrijblijvende) interessante invullling van de vrije momenten.

Vertrekdatum: 04/08/2023

Beoordeling: 9

9

Gunther: Deze reis is echt een aanrader! Ongemeen goed, buitengewone indrukken, nieuwe levenservaringen, aangenaam cultureel en sportief aanbod, en enorm gevarieerde tijdsbestedingen. Rest mij enkel de samenstellers van het programma uitvoerig te bedanken. Gunther C.

Vertrekdatum: 17/09/2022

Beoordeling: 9

9

Lutgard: Deze reis voldeed volledig aan onze verwachtingen. Veel afwisseling in het programma, zalige reisleider en super groep.

Vertrekdatum: 11/06/2022

Beoordeling: 9

9

Jan: We hebben de reis Sumatra java en Bali net gedaan. Een hele mooie reis waar je veel van het land ziet. De bewoners zijn allemaal hele mooie en super vriendelijke mensen. We werden regelmatig gevraagd of we met ze op de foto willen. We waren na de covid de eersten toeristen en waren zeer welkom. De busreizen waren soms erg lang. Dat was wat minder maar als je wat wil zien heb je het er voor over. Het zijn 3 verschillende eilanden maar Bali is toch wel erg mooi. Jammer dat daar net 1 dag vanaf ging. Een hele mooie ervaring geweest en we hadden dan ook wel een TOP gids.

Vertrekdatum: 26/07/2019

Beoordeling: 8

8

Esther: De reis geeft een goede indruk van het leven, de cultuur en natuur van de drie heel verschillende eilanden. Ondanks het wat hoge reistempo hebben we erg genoten van de reis!

Vertrekdatum: 26/07/2019

Beoordeling: 9

9

Lisa: Geweldige reis gemaakt! Veel gezien, daardoor ook veel reizen. Maar als je dat van te voren weet is dat prima te doen. Je reist ook door prachtige gebieden. De reisbegeleider was super vriendelijk en wilde graag alles van zijn land laten zien. De kennis over eigen land en cultuur was ook zeer goed bij de reisbegeleider. Zeer aan te raden deze reis!

Vertrekdatum: 12/07/2019

Beoordeling: 8

8

Hellen: Hele mooie afwisselende reis

Vertrekdatum: 12/07/2019

Beoordeling: 8

8

Veronique: We hebben een fantastische reis gehad. Mooi, gevarieerd programma. Van het ongerepte, niet-toeristische Sumatra naar het meer bekende Java om uiteindelijk in het door iedereen gekende Bali te belanden. We hebben vele indrukken opgedaan!

Vertrekdatum: 12/07/2019

Beoordeling: 8

8

Lia: Een prachtige veelzijdige reis met een leuke gids ,die altijd voor iedereen klaarstaat met een goed humeur

Vertrekdatum: 12/07/2019

Beoordeling: 8

8

Mick: Een heerlijke reis: 4 Highlights per dag. Van kookles tot tempelbezoek allemaal zeer informatief, goed georganiseerd en zeer gevarieerd. Een fantastische gids die heel goed nederlands sprak. Heerlijk indonesisch eten. De reis is een echte aanrader voor allen die Indonesie willen bezoeken.

Vertrekdatum: 28/09/2018

Beoordeling: 7

7

Lien: - Zeer gevarieerde reis met veel indrukken. Een goed beeld van de drie eilanden. - Wij reisden met Bram, een nederlandssprekende Indonesiër die zeer behulpzaam was en die ons ook veel over lokale gebruiken kon vertellen. Echter vonden we zijn suggesties soms wat te toeristisch. - Misschien iets te veel afgelegde afstand waardoor soms een beetje te kort op eenzelfde plaats.

Vertrekdatum: 28/09/2018

Beoordeling: 9

9

Naomi: Prachtige, veelzijdige en complete reis door Indonesië.

Vertrekdatum: 28/09/2018

Beoordeling: 8

8

Ronald: Niettegenstaande een aantal lange en vermoeiende reisdagen, en 2 tegenvallende hotels, was dit een leuke reis met afwisseling tussen kultuur en natuur, in leuk gezelschap. Culinair had ik er wel iets meer van verwacht.

Vertrekdatum: 28/09/2018

Beoordeling: 8

8

Johan: Mooie reis veel gezien en een veel wetende Nederlandstalig lokale reisleider.

Vertrekdatum: 27/07/2018

Beoordeling: 9

9

Petra: Een prachtige reis die het echte Indonesië laat zien.

Vertrekdatum: 27/07/2018

Beoordeling: 9

9

Hans: Fantastische reis, die een goede indruk geeft van 3 zeer verschillende eilanden. Lange reisdagen, maar onderweg is er altijd veel te zien en te beleven bij de stops. Altijd vroeg op, maar dan zie en beleef je ook veel en vaak voor dat het druk werd bij de bezienswaardigheden.

Vertrekdatum: 27/07/2018

Beoordeling: 9

9

Bart: Deze reis heeft een hoog tempo, maar is fantastisch. Een mix van natuur (Sumatra) en cultuur (Java) gevolgd door wat ontspanning (Bali). Onze reisleider was absoluut top en vertelde met veel passie en liefde over zijn land.

Vertrekdatum: 27/07/2018

Beoordeling: 9

9

Johanna: Wij zijn net terug van onze fantastische reis door Sumatra Java en Bali. De diversiteit van de verschillende eilanden zorgde voor een goede afwisseling. Hoogtepunt was de excursie naar de Bromevulkaan op Java. Maar ook de excursie naar de Orang oetans op Sumatra, de Borobodur en de Pramdanan waren erg mooi.. Wij hadden een leuke groep met gevariereerde leeftijden. Met name onze reisleider Roel maakt deze reis onvergetelijk. Roel is een entertainer, regelaar, altijd vrolijk, betrokken bij zijn reisgenoten. Roel is Indonesië. Reisgenoten en Roel nogmaals bedankt voor de mooie vakantie!

Vertrekdatum: 27/07/2018

Beoordeling: 8

8

Joost: Marjan: wij hebben heel erg genoten van onze geweldige reis naar Sumatra, Java en Bali. Een vol programma maar ook geregeld rustmomenten. Hoogtepunten waren toch wel de excursies naar de Oerang Oetans op Sumatra en Bromo vulkaan en Burubudur op Java. Tot slot nog het relaxte leven op Bali met de vele tempeltjes. Onze groep was leuk en onze reisbegeleider Roel was geweldig. Altijd vrolijk, positief en super enthousiast, helemaal top!

Vertrekdatum: 27/07/2018

Beoordeling: 9

9

Dennis: Wat een fantastische reis! Wij hebben enorm genoten van de drie eilanden. De combinatie van de overweldigende natuur op Sumatra, de prachtige cultuur op Java en Bali en het beach leven op Bali levert een heel afwisselend programma op. Wij hebben genoten van iedere dag. Het programma was wat ons betreft perfect in balans met voldoende vrije tijd om zo af en toe weer een beetje op adem te komen. Naast het rijk gevulde 'standaard' programma hebben wij nog een aantal aanvullende facultatieve excursies geboekt waaronder bijvoorbeeld de Bromo excursie op Java en dolfijnen spotten en snorkelen op Bali... Die kun je natuurlijk niet missen. Wij hebben enorm genoten van deze reis, van de geweldige reisbegeleider en van de groep. Een aanrader voor iedereen en voor ons smaakt het weer naar meer!

Vertrekdatum: 13/07/2018

Beoordeling: 9

9

Martinus: Deze reis door Indonesië geeft een goed beeld van de drie heel verschillende eilanden. Je krijgt een uitstekend beeld van de prachtige natuur, de hectische steden, de uiterst vriendelijke bevolking en de cultuur en gewoontes in het land. Als je het niet erg vindt om af en toe een lange maar mooie reisdag te beleven en je nieuwsgierig bent naar dat prachtige land wat nog maar kort geleden een van onze koloniën was, (iets wat je nog aan heel veel dingen kunt merken) is deze reis echt een aanrader.

Vertrekdatum: 13/07/2018

Beoordeling: 8

8

Martien: Voor de eerste keer een groepsreis geboekt. Ik stond er aanvankelijk zeer sceptisch tegenover, We (Annelies en ik) hebben in het verleden verschillende reizen ondernomen met slechts een ticket en de rest zien we wel. Het heeft ons mooie vakanties opgeleverd. Nu was alles geregeld en het is ons ook goed bevallen, we hadden gelukkig een kleine groep (11 personen) en de beschikking over een fantastische gids Evy, die het ons op alle mogelijke manieren naar de zin maakte, kennis van zaken had en de koudwatervrees voor groepsreizen voor ons heeft weggenomen. Kortom we hebben veel gezien en meegemaakt, we hebben zeer genoten van deze reis in een prachtig en zeer gastvrij land. Martien ....

Vertrekdatum: 13/07/2018

Beoordeling: 9

9

Vincent: Zeer mooie en indrukwekkende reis van het mooie sumatra naar het drukke Bali. Er komen zoveel indrukken op je af, dat je even de tijd nodig hebt om deze allemaal te verwerken.

Vertrekdatum: 13/07/2018

Beoordeling: 8

8

John: We hebben een mooie reis gemaakt, mede dankzij onze gids Evy die steeds haar uiterste best deed om het ons zo aangenaam mogelijk te maken. We hadden gelukkig ook een zeer leuke groep medereizigers. Veel locale contacten met de vriendelijke locale bevolking. Er moeten wel groet afstanden afgelegd worden en in sommige steden/locaties zou er iets meer te zien mogen zijn. Al bij al een mooie, leuke vakantie gehad.

Vertrekdatum: 20/04/2018

Beoordeling: 9

9

Reiziger: Geweldige reis. Mooie balans tussen mooie cultuur en prachtige natuur. Hoog tempo, met een aantal lange reisdagen. Goede bussen en chauffeurs. Voor sommige wandelingen is echt een behoorlijke conditie nodig. Super reisleider.

Vertrekdatum: 27/09/2017

Beoordeling: 9

9

joeri: Topreis in een niet zo toeristisch land met een superbevolking en een heel rijke culturele geschiedenis...de verre verplaatsing zeker waard.

Vertrekdatum: 13/09/2017

Beoordeling: 10

10

HANS JURG: Ik heb echt genoten van deze reis, het mooie is dat elk eiland zijn eigen karakteristieke heeft. De reis in de bus duurde soms wel wat lang maar als je wat wil zien ontkom je daar niet aan, Roel zorgde voor entertainment waardoor eigenlijk de reis altijd zo voorbij vloog. (wat is Roel een top reisleider, vertelde heel veel, altijd, lachen en regelde alles perfect mede door hem denk ik een nog mooiere vakantie beleeft en voor de mensen die ooit deze reis gaan maken hoop ik dat ze het geluk hebben Roel te ontmoeten. Maptap !!!!! De afwisseling natuur, cultuur en ontspanning is me heel goed bevallen.

Vertrekdatum: 13/09/2017

Beoordeling: 9

9

Johan: Een prachtige reis met fantastische mensen. Roel de lokale reisbegeleider maakte de reis af! Zijn liefde voor zijn land, zijn positieve ingesteldheid zullen we nooit vergeten. En niet te vergeten de gezellige avonden met de groep. Dank je wel.

Vertrekdatum: 26/07/2017

Beoordeling: 8

8

Jeroen: hoogtepunten van de reis zijn werkelijk fantastisch

Vertrekdatum: 19/07/2017

Beoordeling: 9

9

Jozef: De moeite waard ,enorm veel gezien en ervaren indonesie is een prachtig bereisbaar land Cultuur,geloof en diversiteit staan voorop Lange reistijden is ons enig minpunt Lekker gegeten,

Vertrekdatum: 03/05/2017

Beoordeling: 8

8

Trijntje: Prima reis. Veel gezien. Het is een hele mooie afwisselende reis. Vriendelijke mensen. Heerlijk gegeten elke dag. We hebben genoten. Nu nog lekker na genieten op Bali.

Vertrekdatum: 26/04/2017

Beoordeling: 8

8

Marc: Zeer afwisselende reis, mooie natuur, lekker eten. De mensen zijn daar heel vriendelijk. Geen enkele dag was hetzelfde . De treinreis is ook een beleving. De Bromo vulkaan was een topper

Vertrekdatum: 26/04/2017

Beoordeling: 9

9

peter: Een wonderbaarlijke reis door een kleurrijk en vrolijk land. Machtige natuur,heerlijk eten,schitterende tempels en een levenslustige bevolking. Top!

Vertrekdatum: 26/04/2017

Beoordeling: 8

8

Reiziger: De natuur op Sumatra is overweldigend. Het eiland is toeristisch nog niet uitgebouwd, zodat de plaatselijke bevolking de reizigers op een authentieke wijze tegemoet treedt. Java is meer cultureel (Borobudur; Tempel van Prambanan -beiden schitterend), maar de fietstocht (op gammele fietsen) doorheen de rijstvelden en dorpen van Solo is een openbaring over het leven op het platteland. Bali, daarentegen is is zeer toeristisch, maar wel zeer bekoorlijk met zijn talrijke kleine tempeltjes waar je de mensen bloemen en offergaven ziet brengen. Een zeer gevarieerde reis ! Met vele hoogtepunten en ervaringen ! Notaatje: Cultureel is het wat belachelijk om de Ramayana te beschrijven als een liefdesgeschiedenis à la Romeo en Julia - iets waaraan alle locale gidsen en ook onze reisbegeleider zich aan bezondigden.

Vertrekdatum: 26/04/2017

Beoordeling: 8

8

Andre: De reis is verlopen zoals we hadden verwacht. Voldoende variatie op vlak van locaties, vervoer en activiteiten. Zeer mooi land met vriendelijke mensen. Onze groep (9 personen) kreeg de naam ' De zonnetjes'. We pasten goed bij elkaar en hebben samen veel plezier gehad. Ons reisleider was top in zijn Job ! Spijtig van een paar mindere hotels, maar een aantal zeer goede hotels hebben dit goed gemaakt. Mantap !

Vertrekdatum: 26/04/2017

Beoordeling: 9

9

Walter: Onze reis naar Indonesië is zeer goed bevallen en verlopen door de zeer goede begeleiding van de lokale gids en reisleider Chairul Effendi - Roel ! hij heeft zijn eigen ervaring gebruikt om ons de zeer mooie kanten van de Indonesische eilanden Sumatra, Java en Bali te laten zien. Ook dank aan alle medereizigers die er voor gezorgd hebben dat alles vlekkeloos kon verlopen!

Vertrekdatum: 26/10/2016

Beoordeling: 10

10

Jannie: wij (mijn schoon dochter en ik) hebben genoten zo veel te zien ook de uitleg door onze reislijder was geweldig even stopen bij een verkoop van b.v annanas die dan samen aan snijden en op eten of o hier is een bruilof even binnen kijken niets was te gek maar erg leuk

Vertrekdatum: 28/09/2016

Beoordeling: 8

8

johan: Een heel goede reis , het verschil tussen de drie eilanden door natuur, cultuur en religie.

Vertrekdatum: 14/09/2016

Beoordeling: 8

8

Ingrid: Het was een een fantastische reis met veel hoogtepunten. We hadden een enthousiaste reisleider, en gezellige groep.

Vertrekdatum: 14/09/2016

Beoordeling: 8

8

Theo: Mooie reis veel gezien van het land en de cultuur redelijke tot goede hotels.Het enige minpunt zijn de plaatselijke lokalen van de koffiestops.

Vertrekdatum: 14/09/2016

Beoordeling: 8

8

hans: Deze reis biedt je de mogelijkheid ruim kennis te maken met Indonesie, met de verschillende culturen, de verschillende eilanden en het welvaartsniveau van de bewoners

Vertrekdatum: 03/08/2016

Beoordeling: 9

9

Maarten: Een hele intensieve trip met lange reisdagen maar desondanks prachtige reis door dit mooie land. Behalve de highlights is er voldoende gelegenheid om zelf erop uit te gaan en in contact te komen met de lokale bevolking. De toegankelijkheid en gastvrijheid is voor ons kenmerkend gebleken. Jammer dat we zo kort (één overnachting) in Djokjakarta waren. Dit had voor ons langer mogen zijn.

Vertrekdatum: 03/08/2016

Beoordeling: 9

9

Ron: We hebben zoveel gezien en gedaan dat dit niet in het kort is te beschrijven. De reis door het gastvrije en vriendelijke land was indrukwekkend en gevarieerd. Een aaneenschakeling van hoogtepunten. Wij waren met onze drie kinderen (20, 22 en 24) en ook zij hebben volop van deze bijzondere reis genoten. De persoonlijke touch van reisbegeleider Roel in het programma zorgde voor onvergetelijke momenten. Net als onze eerdere reizen met Koning Aap was alles, mede door de enorme inzet van Roel, tot in de puntjes verzorgd. Deze afwisselende reis is een echte aanrader en zoals Roel het zegt: "Sumatra is natuur, Java is cultuur en Bali is het Paradijs".

Vertrekdatum: 20/04/2016

Beoordeling: 8

8

Johannes M.W.G.: Mooie reis met veel hoogtepunten, je zit wel veel in de bus wat ook wel weer fijn is vanwege de airco. Als natuurliefhebber wat mij betreft een betere verhouding tussen tempels kijken en meer in de natuur waar je prachtige dieren en planten ziet.

Vertrekdatum: 20/04/2016

Beoordeling: 8

8

Frits: Afwisselende reis met ruim aanbod aan bezienswaardigheden, echter de hotel voorzieningen waren matig.

Vertrekdatum: 20/04/2016

Beoordeling: 9

9

Leo: het is een prachtige en afwisselende reis De natuur en tradities op Sumatra De bezienswaardigheden op Java en de prachtige rijstterrassen op Bali De vriendelijke mensen Hij komt beslist in onze toplijst te staan

Vertrekdatum: 04/11/2015

Beoordeling: 8

8

Lutgart: Een zeer afwisselende reis doorheen 3 gebieden van Indonesië, vriendelijke bevolking, mooie natuur en veel te zien en te beleven onderweg, verzorgde stops en een reisbegeleider die veel wist te vertellen over zijn land.

Vertrekdatum: 04/11/2015

Beoordeling: 7

7

Georges: Een toffe reis om kennis te maken met drie erg verschillende, interessante eilanden van Indonesië : een aanrader voor wie zich niet laat afschrikken door soms lange verplaatsingen.

Vertrekdatum: 16/09/2015

Beoordeling: 9

9

Yolanda: Prachtige reis en ervaring! Vooral als je voor de eerste keer een reis naar de tropen maakt en mag zien/ervaren/meebeleven hoe de mensen daar leven en wat voor maatschappelijke waarden voor hen van belang zijn. En qua natuur en cultuur: genieten van al het diverse moois dat er allemaal is.

Vertrekdatum: 16/09/2015

Beoordeling: 7

7

charlotte: De meeste top toeristische attracties worden bezocht, met een aantal ongewone aanbiedingen bovenop (wandeling in het Karbouwen gat) Het personneel en vooral de gids waren op de meeste plaatsen zeer vriendelijk, wat een leuke indruk geeft van Indonesiers...maar als je een hekel hebt aan uren lange oproepen tot het gebed op alle uren van de dag en de nacht (op sommige plaatsen begon het om 3:30 's morgens en het duurde langer dan een uur!) , kies dan een andere bestemming!

Vertrekdatum: 16/09/2015

Beoordeling: 10

10

Carla: Hoogtepunten van deze reis zijn voor mij de Oerang oetangs en het Tobameer op Sumatra, en de Bromo en Ijen vulkaan op Java. Op Bali was Lovina heerlijk om bij te komen, mooi aan zee.

Vertrekdatum: 08/08/2015

Beoordeling: 7

7

Hugo: Ik zou liever een beoordeling geven van 7.5 8 is net iets teveel, 7 net iets te weinig

Vertrekdatum: 15/07/2015

Beoordeling: 9

9

Menno: Een hele mooie reis. Nog nooit zo dicht bij apen gestaan. Een geode mix van natuur en cultuur. De dagen zijn goed gevuld. En natuurlijk ook lekker eten.

Vertrekdatum: 15/07/2015

Beoordeling: 9

9

Marit: We hebben een fantastische reis gehad! De reisleider heeft ons zijn land laten zien met vele extra's. De groep was gezellig en we hebben veel lol gehad. Ondanks dat wij de reis niet helemaal hebben kunnen afronden, blikken wij terug op een mooie vakantie!

Vertrekdatum: 15/07/2015

Beoordeling: 9

9

Herman: Intensieve maar boeiende en kleurrijke kennismaking met Indonesie.

Vertrekdatum: 08/11/2014

Beoordeling: 9

9

Koen: Mooie reis die zijn geld zeker waard is !

Vertrekdatum: 08/11/2014

Beoordeling: 10

10

patrick: Mensen die deze reis overwegen,zou ik willen zeggen,doen!!! Het is een prachtig land en de aangeboden route is zeer mooi ook de keuze van hotels is goed,en een goed reisleider maakt het plaatje kompleet af.de naam koning aap waard!!

Vertrekdatum: 08/11/2014

Beoordeling: 7

7

Fabienne: De prijzen voor de excursies zijn veel te hoog voor hetgeen wordt aangeboden zeker als men weet dat het leven spotgoedkoop is in Indonesie bv. excursie Tobameer stelt weinig voor en je betaalt er veel geld voor, wat het niet waard is (Honeymoon-eiland is vuil !) De excursies waaronder wandeltocht Karbouwengat en fietstocht Solo zijn goed maar veel te duur. Bromo vulkaan is goed maar Ijen vulkaan is volgens mij interessanter. Wij hebben op zaterdag de Bromo vulkaan bezocht en was dat nu de reden dat er zoveel volk was, maar er was bijna geen doorkomen aan en dat maakte de uitstap minder aangenaam. Andere excursies heb ik niet gedaan vooral door de prijs. Uitstap Borobodor hebben wij met een 7-tal medereizigers zelf georganiseerd en dit bijna de helft goedkoper en we hebben meer gezien ! Tip : Ijen vulkaan opnemen in het excursiepakket ! Spijtig genoeg niet gedaan maar de reacties en foto's van de medereizigers waren prachtig ! Bepaalde excursies zouden volgens mij in het programma opgenomen moeten worden omdat deze deel uitmaken van een reisprogramma naar Indonesie. Andere excursies heb ik niet gedaan vooral door de verhouding prijs en het aanbod. Voorlaatste dag hebben we ook nog de excursie in Bali gedaan met de dansvoorstelling, bezoek rijstterrassen enz. voor 40 euro ! Dit zijn westerse prijzen ! Is voor mij moeilijk te vatten.

Vertrekdatum: 08/11/2014

Beoordeling: 9

9

Paul: Het was een prachtige reiservaring met een leuke gids. Indonesiërs zijn lieve en behulpzame mensen, het landschap erg mooi en rijk. Een aanrader.

Vertrekdatum: 11/10/2014

Beoordeling: 7

7

Bart: Ieder eiland is anders. Sumatra meer natuur, en nadruk op volkeren. Orang Oetangs zijn super, maar opgelet, 7 uren wandelen in oerwoud. Java : meer cultureel, toplocaties als borobudur, bromo. Opgelet : moskee maakt je vroeg wakker Bali ': snorkelen, fietstocht , andere godsdienst ( hindoe) voel je op dit eiland Excursiepakket mag aangepast worden

Vertrekdatum: 04/10/2014

Beoordeling: 9

9

Annemiek: Prachtige reis! Echt een aanrader. veel mooie natuur, veel cultuur! Een erg gastvrije bevolking!

Vertrekdatum: 04/10/2014

Beoordeling: 9

9

Daniel: Indonesie is een mooi land met veel mogelijkheden, spijtig dat de afstanden soms groot zijn en het verkeer druk

Vertrekdatum: 12/07/2014

Beoordeling: 8

8

Bob: leuke groepsreis gehad met toffe groep mooie landschappen prachtige tempels en lekker gegeten en goe gelachen natuurlijk haha !!!

Vertrekdatum: 12/07/2014

Beoordeling: 9

9

Ingrid: Groepsreis Indonesie is aanrader! Mocht ik niet nog meer van onze wereld willen zien, ging ik terug. Vooral Sumatra beviel heel goed. Deze reis was zelfs tijdens ramadan goed doenbaar.

Vertrekdatum: 31/05/2014

Beoordeling: 8

8

Reiziger: Zeer mooie en gevarieerde ontdekking van Indonesië. De 3 eilanden hebben hun eigen cultuur en eigenheden en dit kan je goed ontdekken tijdens de reis. Wat de excursies betreft: de uitstap op het Tobameer is zijn geld niet waard. Bromo is een aanrader maar Ijen vond ik nog specialer. Dit is wel een zwaardere excursie (steile klim). Duiken of snorkelen in Lovina is ook aan te raden. Wij hadden een extra optionele culturele uitstap in Ubud. Deze koste 40 euro. We hebben op eigen houtje een gelijkaardige dag (tempels, koffieplantage, ...) georganiseerd met een lokale taxi voor 20 euro pp. Onze reisbegeleider was een lokale gids die echter grappig Nederlands sprak. Zijn lokale kennis was zeker een pluspunt en zijn (soms te groot) enthousiasme werkte aanstekelijk.