Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Classic
8,4 (53)

Rondreis Japan

15 dagen
v.a. € 3.357,-

Veelgestelde vragen Rondreis Japan

Heb ik een visum nodig voor Japan?

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen. 

Als je afwijkend reist van de groepsreis raden wij je aan om je goed te laten informeren over of je een visum nodig hebt. Onze partner Visa4Travel helpt je graag verder en is telefonisch bereikbaar via 085 0218180. Visa4Travel is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).

Kijk op de website van Visa4Travel voor meer informatie: 
- Nederlandse reizigers bezoeken: visa4travel.nl/koningaap
- Belgische reizigers bezoeken: visa4travel.be/koningaap

Aanvullende informatie is ook terug te vinden onder het tabblad ‘Meer reisinfo’ bij iedere reis.

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

Heb ik inentingen nodig voor mijn Japan rondreis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up-to-date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde.  Je kan ook op www.wanda.be online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Wat is de beste reistijd voor Japan?

Japan kent 4 seizoenen. De lente (maart, april en mei) is een erg mooie tijd om te reizen vanwege de bloesems. Vooral tijdens de bloei van de kersenbloesem is het heel bijzonder om in Japan te zijn. Ook al hangt de bloeiperiode van heel wat factoren af, je hebt volgens ons de meeste kans om de bloeiende 'sakura' te zien vanaf half maart tot half april.

Het regenseizoen duurt ongeveer van half juni tot half juli. De zomermaanden zijn broeierig warm, maar tijdens die periode heb je dan wel weer enkele unieke zomerfestivals (bijvoorbeeld Het Gion Matsuri, dit is één van de grootste festivals van heel Japan).

Vanaf september begint het weer koeler te worden. Het dalende kwik zorgt dan in de maanden oktober en november voor schitterende herfstkleuren.

Bij de 22-daagse Japan Anders reis is het mogelijk dat, bij vertrek in april, vanwege het weer niet alle plaatsen in Hokkaido bereikbaar zijn.

Hoe zijn de overnachtingen in Japan?

Tijdens al onze Japanreizen overnachten we steeds in eenvoudige, centraal gelegen middenklasse hotels. In de westerse hotels heb je een badkamer met toilet op de kamer, in de vorm van een zogenaamde "unit-bathroom", een ingenieus ontworpen cel met daarin een toilet (veelal met sproeier en verwarmde wc-bril!), een wasbak en een badkuip.

Een rondreis door Japan zou niet compleet zijn zonder enkele overnachtingen in Japanse stijl. Dit betekent dat je overnacht in een ryokan of een minshuku, waar je slaapt op een futon (dunne matras) in een tatami-kamer. Een futon is vrij dun, maar in de wandkast vind je steeds extra matrassen en beddengoed waar je gebruik van kunt maken. Er is gedeeld sanitair aanwezig.

 

Het is mogelijk om, in de westerse hotels, een eenpersoonskamer aan te vragen. In de ryokan of minshuku is dat niet mogelijk en zal je de kamer moeten delen. Driepersoonskamers zijn niet beschikbaar in Japan.

 

Per reis vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo' onder het kopje ‘Accommodatie en transport’ meer informatie over de overnachtingen. Onder het tabblad ‘Accommodaties’ kun je de foto’s zien van de door ons gebruikte hotels (onder voorbehoud van wijzigingen) voor deze reis.

Hoe wordt er gereisd in Japan?

Het openbaar vervoer in Japan is ongeëvenaard; nergens ter wereld rijden de treinen zo stipt, zijn de treinstellen zo schoon en is het treinpersoneel zo beleefd als in Japan. Op onze 15-daagse rondreis Japan hebben we er dan ook voor gekozen om bijna alle transfers met het openbaar vervoer uit te voeren.

De natuur op de zuidelijke eilanden Kyushu en Shikoku is adembenemend mooi. Met de trein rijd je door indrukwekkende landschappen, maar kun je niet aan de machinist vragen om even te stoppen voor een foto. Op onze 22-daagse rondreis Japan Hoogtepunten hebben we dan ook gekozen voor (de vrijheid van) een eigen bus, die beschikbaar is voor de transfers (tussen de steden) en op sommige excursiedagen.

Openbaar vervoer of eigen bus, beide manieren van reizen hebben hun voor- en nadelen. Op de 22-daagse rondreis Japan Anders combineer je ze allebei: tijdens de eerste helft van de reis (Kagoshima naar Osaka) reis je met een eigen bus, tijdens de tweede helft van de reis (Osaka naar Sapporo) maak je vooral gebruik van het openbaar vervoer.

Voor de transfer tussen Kyoto en Tokyo (de Japan Hoogtepunten rondreis en de 15-daagse Japan rondreis) reis je standaard met een zogenaamde highway bus, maar bieden wij de mogelijkheid om tegen een flinke korting de hogesnelheidstrein (de Shinkansen) te boeken. Kosten hiervoor bedragen 125 euro per persoon. Voor dat bedrag worden de koffers de avond voor vertrek per express post van het hotel in Kyoto naar het hotel in Tokyo vervoerd.

Op de familiereis zal er deels gereisd worden met eigen bus en deels met openbaar vervoer.

Meer informatie over het vervoer en de reisafstanden in Japan vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo' van jouw reis.

Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

Is er Wifi in Japan?

Bijna alle hotels bieden gratis Wifi aan, ofwel op de kamer, ofwel in de lobby of de gemeenschappelijke ruimtes. Ook in de restaurants, koffietentjes en warenhuizen is tegenwoordig Wifi aanwezig.

Meer informatie over de aanwezigheid van Wifi in de hotels vind je onder het tabblad 'Accommodaties' van jouw reis.

Heb ik een wereldstekker nodig?

Je hebt voor Japan een reis en/of wereldstekker nodig, daarnaast is de netspanning in Japan 100V (hier in Nederland is het 230V).

Voor het gebruik van een wereldstekker in Japan verwijzen we je graag naar de volgende website waar je kan zien welke stekkers je nodig hebt; http://www.wereldstopcontacten.nl/.

Kan ik pinnen in Japan?

Westerse toeristen in Japan kunnen het best gebruikmaken van de geldautomaten die staan in de hoofdpostkantoren en supermarkten als de 7/11. Met bankpassen voorzien van het Cirrus- of Maestrologo kun je bij deze geldautomaten geld opnemen. Zorg er wel voor dat het betaalprofiel van je bankpas op 'Wereld' staat en houd rekening met de openingstijden van de postkantoren en supermarkten. Enkel in de grote steden zullen deze ruimere openingstijden hebben.

Het is tevens mogelijk geld op te nemen of te betalen met je creditcard. De daglimiet bedraagt over het algemeen 50.000 yen. Visa en American Express worden op de meeste plaatsen, maar nog niet overal geaccepteerd.

We raden aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van je bankpas, maar je kunt voor de eerste paar dagen natuurlijk ook een klein geldbedrag in Japanse yen meenemen. In grotere steden staan geldwisselautomaten waar je contante US Dollars of Euro's kunt omwisselen naar Japanse yen, maar deze automaten hanteren over het algemeen een ongunstige wisselkoers.

Kan je als vegetariër goed terecht in Japan?

Het is soms best wel lastig voor vegetariërs, bijna alle gerechten zijn met vlees of vis. Sommige gerechten zijn standaard vegetarisch en in veel warenhuizen hebben ze een afdeling waar je verse etenswaren kunt kopen en foodcourts waar veel verschillende soorten restaurantjes zijn.  

Bagage en kleding Japan: wat moet ik meenemen?

We adviseren je om de bagage mee te nemen in bijvoorbeeld een weekendtas of zachte koffer. Het gebruik van een 'harde' koffer raden we sterk af voor al onze reizen, zeker ook in Japan, denkend aan de beperkte bagageruimte in de bus en hotelkamer. Aangezien je ook regelmatig gebruik maakt van het openbaar vervoer is het belangrijk niet teveel/zware bagage mee te nemen.

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. In een aantal hotels of in de buurt van de hotels is laundry service aanwezig. De laundry service bestaat meestal uit een wasmachine + droger waar je tegen betaling gebruik van kunt maken.

Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: lichte wandelschoenen, naaigerei, universeel geldige verloopstekker en/of adapter (het elektriciteitsnet in Japan werkt op 100 Volt), reisgids, voldoende fotomateriaal en toiletartikelen.

Op de reizen in het voor- en najaar vermijd je extreem hoge of lage temperaturen. In een eilandenrijk als Japan is de zee nooit heel ver weg, waardoor het tegen de avond frisjes kan worden. Houd daar rekening mee als je houdt van een avondwandelingetje.

In de maanden juli en augustus regent het regelmatig in Japan. Regenkleding of een paraplu mag dan niet ontbreken in je bagage.

Kan ik een koffer meenemen naar Japan?

Wij raden onze reizigers aan om te reizen met een zachte reistas, echter dit is niet verplicht. Dat kan een backpack zijn, maar bijvoorbeeld ook een reistas op wieltjes. Gelieve niet op reis te gaan met een hardschalige koffer, omdat deze veel plaats innemen in het openbaar vervoer.

Wat is het tijdsverschil met Japan?

Tijdens de zomertijd is het in Japan 7 uur later dan in Nederland/België, in de wintertijd is het verschil 8 uur.

Bezoek aan een Onsen

Indien je tijdens je reis door Japan een onsen wilt bezoeken, houd er dan rekening mee dat sommige onsens mensen met tatoeages niet in de openbare baden toelaten. Het alternatief is een privé-bad te huren. Of plak je tatoeages af (neem zelf spullen daarvoor mee).

Wanneer moet ik in Japan met extra drukte rekening houden?

Anders dan in Nederland en België, waar vakantiespreiding plaatsvindt en de nationale feestdagen vaak beperkt zijn tot enkele losse dagen, heeft Japan zijn ‘Gouden Week’. Veel Japanners nemen verlof tijdens hun ‘Gouden Week’. Sommige bedrijven sluiten in deze periode zelfs helemaal hun deuren. Tijdens de ‘Gouden Week’ moet je rekening houden met extra drukte en wachtrijen. Heb je daar geen zin in, dan is het beter deze periode te mijden. De Japanse ‘Gouden Week’ vindt jaarlijks plaats in de laatste dagen van april en de eerste dagen van mei.

Is Japan heel duur?

Dat valt mee, het is de laatste jaren een stuk goedkoper geworden dankzij gunstigere wisselkoersen. Het is vooral duur vergeleken met andere landen in Azië, maar niet zozeer vergeleken met Nederland en België. Wel liggen de prijzen voor eten en drinken uiteindelijk alsnog iets lager dan wij momenteel gewend zijn.

Mobiele telefonie Japan: heeft mijn GSM bereik?

In de meeste delen van Japan heb je goed bereik met je mobiele telefoon, maar Japan maakt gebruik van een ander netwerk dan Nederland en België. Hierdoor is soms lastiger om te bellen met je mobiele telefoon. Houd eveneens rekening met hoge tarieven voor het bellen vanuit Japan. Je kunt wel via het Internet (WIFI) bellen met behulp van services als WhatsApp videobellen. Ook is het tegenwoordig mogelijk, voor de nieuwste Iphone en Android toestellen, om een eSIM aan te schaffen. Hiermee kun je vaak voor een gereduceerd tarief Internetten in het buitenland. Je sluit dan een bepaalde bundel af. Kijk hiervoor naar partijen als Hubby eSIM.

Voor meer informatie raden we aan vooraf contact op te nemen met je provider.

Wanneer krijgt mijn reis een gegarandeerd vertrek?

Je reis krijgt een gegarandeerd vertrek op het moment dat het minimum aantal reizigers voor de reis is behaald. Het minimum aantal reizigers om de doorgang van de reis te garanderen, kan per reis verschillen. Je vindt het minimum aantal deelnemers terug bij iedere reis. 

Wanneer andere reizigers onverhoopt annuleren, komt het soms voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimum aantal reis heeft. De gegarandeerd vertrekgarantie kan dan vervallen, totdat het minimumaantal reizigers weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan. 

Vanaf 3 reizigers tonen wij de groepssamenstelling op de website.

Kan ik mijn reis verlengen?

Het is zeker mogelijk om je reis te verlengen. Wij kunnen bijvoorbeeld je vlucht op een ander moment heen of terug plannen en extra nachten in het eerste of laatste hotel van jouw reis verzorgen.

Wij zoeken op basis van jouw wensen graag uit wat de mogelijkheden zijn. Dit doen wij echter pas nadat je een boeking middels het boekingsformulier hebt gemaakt. Je kunt op de 2e pagina van boekingsformulier aangeven dat je een andere vlucht wil. Geef hierbij vervolgens in het vrije opmerkingenveld duidelijk aan wat je wensen zijn.

Wij zullen jou dan vervolgens zo snel mogelijk mailen met een voorstel. Op het moment dat je akkoord gaat met het voorstel zullen wij de boeking pas bevestigen. Mocht je niet akkoord gaan met het voorstel dan kan je alsnog de reis boeken zonder verlenging of van de boeking afzien. 

Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

  • Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
  • Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
  • Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat? 
  • Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
  • Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Lees hier de veelgestelde vragen