Live Help Chat

Reizen naar Zuid-Afrika

Bagage en kleding Zuid-Afrika

Aangezien je een rondreis maakt waarbij je regelmatig je tas in- en uitpakt is het handig om een (zachte) tas op wielen of een rugzak te gebruiken. Het is dus niet zo dat je deze rugzak/weekendtas nodig hebt om lange wandelingen met je bagage te maken. We raden je aan om maximaal 16 kilo bagage mee te nemen. Verder is een klein rugzakje, een zgn. "day-pack", voor je handbagage ook handig.

Neem zoveel mogelijk katoenen kleding mee, die niet te zwaar is, goed tegen een stootje kan, makkelijk te wassen. Wij raden je aan om met name in de periode mei t/m september een stel warme en wind-dichte kleren mee te nemen op je Zuid-Afrika rondreis, want het kan 's avonds behoorlijk afkoelen. Denk in deze periode ook aan handschoenen en een sjaal of muts. Buiten die periode is een lichte sweater, fleece jas of blouse met lange mouwen voldoende voor de avonden. De zon is scherp in Afrika dus vergeet niet een hoofddeksel mee te nemen. Over het algemeen loopt men op slippers (ook handig voor het douchen), sandalen of sportschoenen of gewoon wat het lekkerst zit.

Respecteer de waarden en normen van de lokale bevolking. Topless zonnen is uit den boze en ook mannen kunnen niet zomaar in hun blote buik rond gaan lopen. We vragen je in je kleding respect te tonen voor de locale cultuur en religie. We raden ten sterkste af kleding van militaire makelij of daarop lijkende kleding mee te nemen. Je kunt hier problemen mee krijgen bij grensovergangen en met politie en militairen. Je kunt tijdens je Zuid-Afrika rondreis altijd zelf het één en ander uitwassen (neem zo'n handige tube wasmiddel mee!). Ook is het vaak mogelijk tegen een vergoeding de was te laten doen.

We gaan er vanuit dat deelnemers hun eigen medicijnen meenemen. Handig is een middel tegen maag- en darmstoornissen, wagenziekte, paracetamol, O.R.S., muggenolie, zonnebrandolie, pleisters, jodium, steriele hydrofiele gaasjes en wat verband.

Denk verder bij het samenstellen van je bagage voor je Zuid-Afrika rondreis bijvoorbeeld aan stevige, halfhoge en makkelijk zittende wandelschoenen met een goed profiel, (Teva-)sandalen en/of gympen, verrekijker, zaklamp, waterfles, naaigerei, wasmiddel, handdoeken, reservebatterijen, reis- en taalgids, oordopjes, opblaaskussen, voldoende fotomateriaal, badslippers, zwemkleding, zonnewerende crème (voor gezicht hoge factor), zonnebril, contactlensvloeistof, reservebril (contactlensdragers kunnen last geïrriteerde ogen krijgen door het zand en stof), zonnepet, wekker, schrijfgerei, schaartje, toilettas met o.a. zonnebrand, lippencrème, tandpasta.

Waterzuiveringstabletten en een muskietennet zijn voor onze Zuid-Afrika rondreizen niet nodig.