Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Landinformatie Zuid-Korea

Landinformatie Zuid-Korea

Landinformatie Zuid-Korea

Wil jij binnenkort naar Zuid-Korea reizen? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over Zuid-Korea. Reizen naar Zuid-Korea verwacht je vaak niet direct in een reisaanbod. Zuid-Korea: Het land van de ochtendstilte.  Dit verrassend pure land is nog niet ontdekt door massatoerisme. Bezoek de eeuwenoude cultuur in de paleizen en tempelcomplexen en geniet van het fraaie landschap. Uniek tijdens je Zuid-Korea rondreis is een overnachting in een tempel, waar je het ritme volgt van boeddhistische monniken. Onze groepsreizen naar Zuid-Korea staan voor vele unieke ervaringen.

Als specialist helpen wij je graag verder met het regelen van jouw Zuid-Korea rondreis. In het linker menu vind je alle informatie over het land Zuid-Korea. Bekijk ook onze Zuid-Korea reizen en selecteer je favoriete Zuid-Korea rondreis.

Achtergrond informatie

Bevolking Zuid-Korea
Er wonen zo’n 52 miljoen mensen in Zuid-Korea, waarvan bijna 10 miljoen in de hoofdstad Seoul. De helft van de Koreanen heeft zijn thuis in de zeven grote metropolen die Korea telt. De bevolking groeit maar minimaal, met 0,3 procent. Koreanen worden tegenwoordig ouder (gemiddeld 77 jaar) en krijgen steeds later kinderen. Echtparen willen veelal niet meer dan een kind (1,3 kinderen per vrouw). Het platteland ‘loopt letterlijk leeg’, aangezien de stad in de ogen van de nieuwe generaties meer kansen biedt. Kennis (goed onderwijs) en hard werken zijn de weg naar succes, zo geloven de Koreanen. Bijna 98 procent van de Koreanen boven de 15 jaar kan lezen en schrijven.
Cultuur Zuid-Korea
Uiteraard zijn er cultuurverschillen tussen Nederlanders en Belgen enerzijds en de Zuid-Koreaanse bevolking anderzijds. Hieronder volgen enkele voorbeelden.

Respect in Zuid-Korea:
De meeste gebruiken en ongeschreven regels komen voort uit de confucianistische leer. Die benadrukt vooral de eerbied voor ouderen en meerderen (bijvoorbeeld de baas). Die toon je bijvoorbeeld door op te staan in de bus of metro, en door op het trottoir aan de kant te gaan. Koreanen schudden bij een ontmoeting meestal niet de hand. Een buiging is gebruikelijker. Hoe dieper de buiging, hoe meer respect. Bij een eerste ontmoeting is het gebruikelijk visitekaartjes uit te wisselen. Doe dit met twee handen, en bekijk het kaartje met aandacht. Het kaartje vertegenwoordigt namelijk de eigenaar. Bovendien geeft het inzicht in de status en functie van de persoon. Kijk ook niet raar op als meteen naar je leeftijd wordt gevraagd. Dit zijn belangrijke gegevens voor Koreanen omdat ze dan weten hoe ze met elkaar moeten omgaan.

Kleding in Zuid-Korea: Zorg dat je ‘fatsoenlijk’ gekleed bent. Koreanen gaan doorgaans heel conservatief en formeel gekleed. Mannen dragen zelden een korte broek. Hoewel de jonge meiden er in bijzonder korte rokjes bij kunnen lopen, wordt te veel bloot - een diep decolleté en blote schouders - vaak niet gewaardeerd. Men vindt het ordinair. Wanneer je een woning, tempel, restaurant of hotelkamer binnengaat (sokken aan is beter dan blote voeten) hoor je de schoenen uit te doen. Koreanen doen namelijk van oudsher alles op de grond: eten, slapen, spelen of werken. De meeste huizen waren (en zijn ook nu nog vaak) te klein voor meubilair. Maar nog belangrijker: de Koreanen hebben al vele honderden jaren een vorm van vloerverwarming en daar haal je het meeste profijt uit als je op de grond leeft.

Algemeen: Besef voortdurend dat je als gast in een land verblijft waar men nu eenmaal andere omgangsvormen kent. Dat is niet afwijkend, jij gedraagt je afwijkend.
Eten en drinken Zuid-Korea
Een maaltijd in Zuid-Korea bestaat uit rijst, soep, kimchi, een hoofdgerecht en enkele bijgerechten. Als gevolg staat de tafel vol met bakjes en schaaltjes. Kimchi is te vergelijken met onze zuurkool maar is nog eens op smaak gebracht met rode pepers. Beroemd is de Koreaanse barbecue waarbij gebruik wordt gemaakt met speciale tafels met een gat erin om het vlees te kunnen grillen. Uiteraard wordt er ook veel vis gegeten, gebakken, in de soep of rauw (sashimi).

Restaurants in Zuid-Korea: 
Koreanen eten graag en veel buiten de deur, dus aan restaurants is geen gebrek. De Koreaanse keuken is heel eigen en divers. De diversiteit in de Koreaanse keuken uit zich ook in de restaurants. Elke eetgelegenheid biedt zijn specialiteit, bijvoorbeeld vis, barbecue of hotpot.  Naast de specialiteit is er niet veel anders. Reken dus niet op een grote menukaart. Bij stalletjes op straat kun je goed en goedkoop eten. Bijvoorbeeld gestoomde en gevulde deegpakketjes (mandu) of pannenkoek met groenten en inktvis (pacheon).

Drinken in Zuid-Korea: De meeste Zuid-Koreaanse restaurants serveren niet veel meer dan het lokale bier, soju (een Koreaanse likeur), cola en water. Daarnaast wordt er veel thee gedronken, met name groene thee. Maar ook bloesemthee’s en de zoetzure bessenthee (omija-cha) zijn populair.
Feestdagen en festivals Zuid-Korea
Feestdagen in Zuid-Korea worden, geheel in de confucianistische traditie, veelal bij het oudste familielid thuis gevierd. Het gevolg: heel Korea is onderweg op een nationale feestdag. De belangrijkste nationale feestdagen zijn: Nieuwjaar (1 januari),  Onafhankelijkheidsdag (1 maart), Kinderdag (5 mei), Ouderdag (8 mei), Herdenkingsdag (6 juni),  Dag van de Grondwet (17 juli), Bevrijdingsdag (15 augustus), Dag van het Leger (1 oktober), Stichting van de Republiek (3 oktober), Kerstmis (25 december).

Nieuwjaar in Zuid-Korea: Seollal wordt ook wel Lunar New Year of Chinees Nieuwjaar genoemd.Nieuwjaar volgens de maankalender. De belangrijkste feestdag in Korea. Duurt veelal drie dagen en zelfs de kleine supermarkten kunnen gesloten zijn. In paleizen en folk villages zijn veelal traditionele ceremonies: een kleurrijk feest. Naast het Chinees nieuwjaar is Chusok ofwel het Oogst & Maan feest, het belangrijkste feest van het jaar. Het zijn ook de drukste dagen van het jaar. De helft van de Koreanen gaat dan op pad om familie op te zoeken.

Andere festivals in Zuid-Korea: Boeddha’s Geboortedag en Lotus Lantaarnfestival.Op de 8e dag van de 4e maand van het Chinese kalenderjaar is volgens de Koreanen Boeddha Sakyamuni geboren in India. Alle tempelterreinen worden volgehangen met gekleurde, verlichte lampionnen, met name in de avonduren een prachtig gezicht. Het Lotus Lantaarnfestival vindt plaats op de zondag voorafgaand aan Buddha’s Birthday. Hoogtepunt is de indrukwekkende lampionnenparade door het centrum van Seoul waaraan zo'n 30.000 mensen deelnemen. Het Andong Mask Dance Festival is het grootste en beroemdste festival van Zuid-Korea en duurt tien dagen. Tijdens folkloristische dans- en dramavoorstellingen worden, veelal doorspekt met de nodige humor, de armoede, ontberingen en de klassenongelijkheid aan de kaak gesteld. De acteurs dragen hierbij een masker.
Fooien Zuid-Korea
In Zuid-Korea is het niet gebruikelijk dat er in bars, restaurants en hotels fooi aan personeel  wordt gegeven. Ook een taxichauffeur zal een afronding van de ritprijs naar boven niet zomaar aannemen. Een vriendelijke en goede service wordt in Korea als vanzelfsprekend beschouwd. De service is bij de prijs inbegrepen.

De reisbegeleiders, lokale gidsen en chauffeurs die voor Koning Aap werken verwachten een fooi, mits ze hun werk naar voldoening gedaan hebben. Een richtbedrag voor je reisbegeleider is 2 euro per reiziger per dag.
Land en landschap Zuid-Korea
Zuid-Korea heeft een oppervlakte van 98.480 vierkante kilometer. Dat is twee keer Nederland en ruim drie keer België. Het land bestaat voor het overgrote deel uit bergen, met daartussen lange rivieren, vruchtbare akkers en steden. Liefst zeventig procent van het oppervlak is bergachtig. Het binnenland is geïsoleerd en dunbevolkt. De inwoners wonen geconcentreerd in de dalen.

Het schiereiland telt maar liefst 3500 eilanden, veelal kleintjes aan de zuid- en westkust. De grootste en bekendste is het eiland Jeju. Daar ligt ook de hoogste berg van Korea: Mt. Halla (1950 meter).
Religie Zuid-Korea
Iets meer dan de helft van de Zuid-Koreanen is gelovig. De twee grootste geloofsovertuigingen in Zuid-Korea zijn het boeddhisme (23%) en het christendom (29%).

Boeddhisme in Zuid-Korea: Het boeddhisme kent een lange geschiedenis in Korea. Volgens de geschriften zou het in 372 na Christus via China het land binnen zijn gekomen en werd het nationale geloof tijdens de Shilla-dynastie (668-935). Duizenden tempels zijn in die tijd gebouwd. Gedurende de Yi-dynastie vanaf 1392 is het boeddhisme in de verdrukking geweest. Het confucianisme werd toen de staatsfilosofie ten koste van het boeddhisme. Later kreeg de boeddhistische leer weer voorzichtig voet aan de grond. Tegenwoordig telt Zuid-Korea ruim 7.000 tempels en zo’n 25.000 monniken. En hoewel ‘slechts’ 23 procent van de Koreanen is geregistreerd als boeddhist, zie je dat menig niet-boeddhist in al die eeuwen toch heel wat van de leer heeft overgenomen.

Christendom in Zuid-Korea: 
De grootste en nog steeds groeiende aanhang is er voor het christendom. In Seoul alleen al lichten elke avond vele honderden rode neonkruisjes op die op de nok van kerkgebouwen zijn geplaatst. Het katholieke geloof kreeg voor het eerst echt voet aan de grond in achttiende eeuw toen een Koreaanse leerling bekeerd en wel terugkeerde uit China en de eerste kerk stichtte. Maar hij kreeg niet veel aanhangers. De protestanten probeerden het een eeuw later, en met meer succes. Maar de echte doorbraak van het christendom, voor zowel de katholieken als protestanten, kwam na de Japanse bezetting (1910-1945). Tegenwoordig telt Zuid-Korea bijna 14 miljoen christenen.
Taal Zuid-Korea
In Zuid-Korea is de officiële taal het Koreaans. Hoewel op school al vele jaren volop aandacht is voor andere, internationale talen, durven slechts enkelen Engels te spreken. Het Koreaans bestaat naar zeggen al zo’n 5000 jaar. Tegenwoordig is het de moedertaal van zo’n 78 miljoen mensen; op het Koreaanse schiereiland (70 miljoen), China (een miljoen) en elders op de wereld. Het Koreaans lijkt niet op een andere taal, maar heeft wel woorden die afgeleid zijn van het Chinees. Het is te vergelijken met het Nederlands dat woorden kent uit het Latijn. Het Koreaanse schrift (hangul) is ook eigen, ontwikkeld in 1446 als alternatief voor de Chinese karakters die te ingewikkeld waren voor het gewone volk. Hoewel het hangul uit duizenden verschillende tekens lijkt te bestaan, is het Koreaans alfabetisch en fonetisch. Daardoor is het ook voor Europeanen niet ingewikkeld om dit ‘geheimschrift’ te ontcijferen. In de metro, op publieke gebouwen of bijvoorbeeld verkeersborden staan de namen overigens veelal ook in het Latijnse alfabet.

Enkele woordjes Koreaans
Hallo - Annyong haseyo
Dank u wel - Kamsa hamnida
Okay - Joh-a
Ik begrijp u niet - Mollayo  

Voor meer woordjes Koreaans en de uitspraak, download ‘google translate’.
Weer en klimaat Zuid-Korea
Klimaat en beste reistijd voor Zuid-Korea: Zuid-Korea kent vier seizoenen. De aangenaamste periodes voor een rondreis door Zuid-Korea zijn het voorjaar (van eind maart tot en met juni) en de nazomer en herfst (half augustus tot en met oktober). Dan is de temperatuur aangenaam en er valt weinig regen. Luchtige kleding met een korte, af en toe lange, mouw volstaat overdag, in de avond koelt het af en is een trui of jas gewenst. In de zomermaanden juli en augustus kan het erg warm zijn en valt het regenseizoen. Van mei tot en met november kunnen er tropische stormen en tyfoons voorkomen. Houd in deze periode de berichtgeving in de media in de gaten. De winter in Zuid-Korea (eind november tot en met februari) kan ijzig koud zijn, maar is overwegend droog. Er valt zo nu en dan een sneeuwbui.

Klimaattabel Zuid-Korea: 
De drie cijfers die worden genoemd zijn van links naar rechts: de gemiddelde maximum temperatuur in graden Celsius, aantal zonuren per dag en aantal dagen per maand met minimaal 1 mm-neerslag per dag.

SEOUL

Maand

T gem

Zon

Neerslag

T w

Januari

2

6

7

-

Februari

4

7

6

-

Maart

10

7

7

-

April

18

8

8

-

Mei

23

8

9

-

Juni

27

7

10

-

Juli

29

6

16

-

Augustus

30

7

14

-

September

26

7

9

-

Oktober

20

8

7

-

November

12

6

9

-

December

4

6

7

-

Praktische informatie

Adressen Zuid-Korea
Ambassade van Zuid-Korea in Nederland
Verlengde Tolweg 8, 2517 JV Den Haag
T 070-7400200
E koreanembassynl@mofa.go.kr
I https://overseas.mofa.go.kr

Ambassade van Zuid-Korea in België
Terhulpensesteenweg 173/175, 1170 Watermaal-Bosvoorde (Brussel)
T 02 675 5777
E eukorea@mofa.go.kr
I https://overseas.mofa.go.kr

Nederlandse ambassade in Zuid-Korea
10th Floor Jeongdong Building, 15-5 Jeong-dong, Jung-gu, Seoul
T +82 2 311 8600
E seo@minbuza.nl
I www.nederlandwereldwijd.nl

Belgische ambassade in Zuid-Korea
Itaewon-ro 45-gil 23 - Yongsan-gu, 04349 Seoul
T +82 2 7490381, +82 10 389 603 81 (enkel in noodgevallen en buiten de openingsuren)
seoul@diplobel.fed.be
I http://republicofkorea.diplomatie.belgium.be
Bagage en kleding Zuid-Korea
Gezien er regelmatig taxi transfers zijn tussen hotel en treinstation, is het handiger geen harde koffers mee te nemen op je reis door Zuid-Korea. Ruimte in kofferbakken van taxi's is (net als in België en Nederland) beperkt. Houd er rekening mee dat je zelf je bagage moet sjouwen op de stations.

Neem een eigen handdoek mee voor de 'temple stay' en het guesthouse. Ook een lakenzak kan prettig zijn. Denk bij het samenstellen van je bagage verder aan bijvoorbeeld: wandelschoenen, reisgids, voldoende fotomateriaal, toiletartikelen, badslippers, wekker. Daarnaast is een zaklamp geen overbodige luxe in de 'temple stay'.

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Zo worden korte broeken of rokken en hemdjes in boeddhistische tempels niet op prijs gesteld. Buiten de tempels is dit geen probleem. Daarnaast wordt er bij enkele gelegenheden (zoals bij het DMZ bezoek) gevraagd om nette kleding. Dit houdt in slippers hier niet geaccepteerd worden maar nette gymschoenen wel.
Communicatie Zuid-Korea
De mobiele telefoon is het communicatiemiddel in Korea. Een overzicht van de beltarieven vind je op www.bellen.com
Het internationale nummer van Zuid-Korea is +82, van Nederland +31 en van Belgie +32. 

Internet in Zuid-Korea: In een hightech-land als Zuid-Korea is communicatie met het thuisfront geen probleem. Zuid-Korea heeft de grootste internet dichtheid ter wereld. Op vrijwel elke straathoek is wel een internetcafé (PC bang) te vinden. De meeste hotels bieden gratis WiFi aan. Neem voor de zekerheid een netwerkkabel mee voor het geval het hotel geen goede WiFi heeft. Daarnaast vind je in de steden genoeg cafés of restaurants met gratis WiFi. 
Elektriciteit Zuid-Korea
Zuid-Korea heeft net als Nederland en België 220 Volt. Adapters zijn overbodig en de stekkers die wij in Nederland en België gebruiken passen in de stopcontacten in Zuid-Korea. Kijk hier als je wilt zien wat voor stopcontact en stekkers in Zuid-Korea gebruikelijk zijn.
Fotografie Zuid-Korea
De Koreanen zijn vertrouwd met foto- en filmcamera’s. Ze hebben er zelf allemaal wel een, bij voorkeur het nieuwste van het nieuwste en met een professionele uitstraling. Van fotograferende toeristen kijken ze dan ook niet op. Als je om toestemming vraag, zullen niet veel Koreanen weigeren om op de foto te gaan. Toon in tempels respect voor de rust en privacy van mensen. Schakel in elk geval de flits uit.
Geldzaken Zuid-Korea
De Koreaanse munteenheid is de Won. Kijk voor de actuele koers op www.oanda.com. In de steden kun je eenvoudig pinnen, mits de Nederlandse pinpas is voorzien van het Cirrus- of Maestro-logo. Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa.

Indien je geld wilt pinnen in Zuid-Korea dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Creditcards (VISA of MasterCard) zijn bijna overal wel welkom als betalingsmiddel.
Gezondheid Zuid-Korea
Hoewel inentingen voor Zuid-Korea niet verplicht zijn, worden ze wel aanbevolen. Hoeveel en welke vaccinaties je nodig hebt, hangt af van het soort reis en het gebied dat je bezoekt. Actuele informatie staat op www.lcr.nl, de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering dat richtlijnen uitgeeft voor vaccinaties en preventie van malaria. In België kun je vergelijkbare informatie krijgen op www.wanda.be.

Vaccineren bij je thuis! Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. Thuisvaccinatie.nl is een landelijk werkend vaccinatiecentrum (enkel in Nederland). Als je minstens 4 weken voor vertrek contact met hen opneemt, garanderen we dat je gebruik kunt maken van deze unieke service. Een handig alternatief voor de GGD! Maak hier een afspraak voor jouw vaccinaties.

Reisapotheek voor Zuid-Korea: Neem op je rondreis door Zuid-Korea een kleine reisapotheek mee met daarin o.a. jodium, pleisters, en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes. Als je naar een malariagebied gaat, denk dan aan anti-malaria tabletten en muggenolie met DEET.

Europees Medisch Paspoort: Handig om mee te nemen is het Europees Medisch Paspoort, een document waarmee je in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het medisch paspoort is onder andere verkrijgbaar bij huisarts, de Reisdokter, apotheek en GGD.

Preventieve maatregelen: Bij aankomst is het zaak de tijd te nemen om te acclimatiseren. Wees voorzichtig met zonnen en zet bij uitstapjes in de volle zon iets op je hoofd. Omdat je in de droge hitte ongemerkt veel vocht verliest, moet je steeds veel blijven drinken en wat extra zout op je eten strooien. Warme dranken zijn over het algemeen beter dan ijskoude. Je maag en darmen worden dan minder belast. Het water uit de kraan kun je beter niet drinken.

Gezondheidszorg in Zuid-Korea: De gezondheidszorg en hygiënische standaard is hoog in Zuid-Korea, met op vrijwel elke straathoek een apotheek en in elke wijk een ziekenhuis. Hoewel wordt gezegd dat het water uit de kraan ‘schoon’ is, is het veiliger om water uit flessen te drinken.
Openingstijden Zuid-Korea
De beste plek om souvenirs in te slaan, is onbetwist Insadong, van oudsher een antiek- en kunstenaarswijk in Seoel. Je vindt er Koreaanse thee, papier, keramiek, schilderingen e.d. De regionale specialiteiten uit het hele land zijn hier te vinden. Elektronica, een andere specialiteit van Korea, is in overvloed te vinden op de Yongsan Elektronicamarkt, misschien wel de grootste elektronicamarkt van Azië. Populaire markten, ook voor Koreanen, zijn die bij Namdaemun (eten, textiel, keukenwaar, fotocamera’s en outdoor) en Dongdaemun (sport- en andere kleding). Deze markten zijn, met name in de warme maanden van het jaar, tot diep in de nacht geopend. Hier kan afdingen nog wat voordeel opleveren.

Openingstijden in Zuid-Korea: De openingstijden in Zuid-Korea variëren nogal. De meeste winkels zijn geopend tussen 9.00 en 20.00 uur, maar in de shoppingcentra zoals Myeongdong willen de winkels nog wel eens later de deuren openen, maar ook pas laat in de avond sluiten, of zelfs pas diep in de nacht (Dongdaemun om 5.00 uur dicht). Zuid-Koreanen shoppen in principe zeven dagen in de week, maar sommige winkels sluiten op zon- en feestdagen. De kleine gemakswinkels zijn, zeker in de grote steden, alle dagen van de week, 24 uur per dag geopend. Postkantoren zijn open van 9.00 tot 18.00 uur en banken van 9.30 tot 16.30 uur. In de weekenden en op feestdagen zijn ze gesloten.
Reisdocumenten Zuid-Korea

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Als je naar Zuid-Korea reist moet je paspoort beschikken over tenminste 2 lege visumpagina's tegenover elkaar.

Visum:
Voor deze bestemming is er voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen.

Als je afwijkend reist van de groepsreis raden wij je aan om je goed te laten informeren over of je een visum nodig hebt. Onze partner Traveldocs helpt je graag verder en is telefonisch bereikbaar via +31 (0) 23 2210004. Traveldocs is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).

Kijk op de website van Traveldocs voor meer informatie: 

- Nederlandse reizigers bezoeken: visum-legalisatie.nl/koningaap-nl
- Belgische reizigers bezoeken: visum-legalisatie.nl/koningaap-be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

Tijdsverschil Zuid-Korea
Er is een tijdsverschil van acht uur. In Zuid-Korea is het acht uur later dan in Nederland en België. In de Europese zomertijd is het tijdsverschil zeven uur.
Veiligheid Zuid-Korea
Zuid-Korea is een van de veiligste landen ter wereld. Het criminaliteitscijfer is heel erg laag. Dat neemt niet weg dat je altijd voorzichtig dient te zijn. Vooral in het verkeer is oplettendheid geboden, zeker in de grote steden. Groen licht betekent lang niet altijd vanzelfsprekend een vrije doorgang. Van mei tot en met november kunnen er tropische stormen en tyfoons voorkomen. Houd in deze periode de berichtgeving in de media in de gaten.

Reisadvies voor Zuid-Korea: Actuele informatie over de veiligheid in Zuid-Korea vind je op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken: www.nederlandwereldwijd.nl. Ook op de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken (http://diplomatie.belgium.be) vind je nuttige reistips.