Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Landinformatie Argentinië

Landinformatie Argentinië

Landinformatie Argentinië

Wil jij binnenkort naar Argentinië reizen? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over Argentinië. Argentinië is met zijn 3700 kilometer een langgerekt land en kent dan ook extreme verschillen in klimaten, hoogtes en landschappen. In metropolis Buenos Aires wordt tot in de vroege uurtjes in de tangosalon gedanst. Tijdens het reizen door Argentinië geniet je van de indrukwekkende architectuur, groene parken en bruisende cultuur. De zuidelijkste stad ter wereld en vast punt in een Patagonië rondreis is het Argentijnse Ushuaia. Deze stad heeft een zeer geïsoleerde ligging: een groot contrast met de ruige natuur van het nabijgelegen Tierra del Fuego Nationaal Park. Ander natuurschoon in Argentinië vind je terug in de buurt van het plaatsje Puerto Madryn, waar grote groepen walvissen, zeeleeuwen en pinguïns huishouden. Op een rondreis door Argentinië combineer je het waarnemen van prachtig natuurschoon en het deelnemen aan een levendige cultuur.

Als specialist helpen we je graag verder met het regelen van jouw Argentinië rondreis. In het linker menu vind je alle informatie over het land Argentinie. Bekijk ook onze Argentinië reizen en selecteer je favoriete Argentinië rondreis.

Achtergrond informatie

Bevolking Argentinië
Argentinië is het achtste grootste land ter wereld: ruim 3700 km lang en 1423 km breed. Van de naar schatting 45 miljoen inwoners wonen er drie miljoen in de hoofdstad Buenos Aires. De politieke en economische macht bevindt zich ook in deze metropool. Voor de economie van Argentinië zijn de agrarische sector, de veeteelt en de visserij het belangrijkst.

Bewoners van Argentinie: Volgens de statistieken zijn de meeste Argentijnen blank (85 procent), vooral van Italiaanse en Spaanse afstamming. Zo’n 14 procent is mesties (indiaans/blank) en 1 procent indiaans. In werkelijkheid zijn er nauwelijks nog rechtstreekse afstammelingen van de Europese immigranten; de meeste Argentijnen zijn een mengelmoes van verschillende culturen.
Feestdagen en festivals Argentinië
Argentinië is rijk aan tradities en het hele jaar door zijn er festiviteiten, van katholieke feestdagen tot indianenprocessies en gauchofeesten. Door de mix van verschillende volkeren, culturen en godsdiensten hebben bepaalde feesten een bijzonder karakter gekregen. Zo is Palmzondag in de noordelijke Argentijnse provincie Jujuy een mengeling van indiaanse mystiek en katholicisme.

Feesten in Argentinië: Europese immigrantentradities worden ook gekoesterd en levend gehouden. In het noordelijk deel van Argentinië wordt in februari carnaval gevierd. In Patagonië viert de Welshe gemeenschap rond het plaatsje Trelew haar Eisteddfod-festival, een eeuwenoude competitie van dans, zang en dichtkunst uit Wales. Begin oktober komen veel Argentijnen van Duitse origine naar Villa Belgrano, voor het Oktoberfest met Beierse muziek, korte lederhosen, drumbands, volksdans en zuurkool met worst. Tijdens het weekend rond 11 november viert Argentinië de Dag van de Traditie. In alle steden demonstreren de gaucho’s hun paardrijkunsten en hullen zij zich in prachtige klederdracht.

Nationale feestdagen in Argentinië: Argentinië is in Latijns-Amerika koploper wat betreft het aantal feestdagen, liefst 17. De belangrijkste zijn: de Dag van de waarheid en de gerechtigheid. Ter herinnering aan de slachtoffers van de 'Vuile Oorlog' (24 maart), Veteranendag, ter herdenking van de gevallenen tijdens de Falklandoorlog in 1982 (2 april), Dag van de Revolutie (25 mei), Dag van de Vlag (20 juni) en Onafhankelijkheidsdag (9 juli).
Belangrijke religieuze feestdagen zijn Semana Santa (de Goede Week voor Pasen), Pasen, Allerheiligen en Allerzielen (1 en 2 november), Maria Onbevlekte Ontvangenis (8 december) en Kerstmis.
Cultuur Argentinië
Al bij de eerste kennismaking geven mannen en vrouwen elkaar een kus op de rechterwang (alleen niet in formelere situaties). Het geven van drie zoenen, zoals in Nederland, is not done. Argentijnen houden van gezelligheid, en zijn in het algemeen vriendelijk en geïnteresseerd naar buitenlanders.

Kleding in Argentinië: De gangbare kledingstijl is het best te omschrijven als ‘verzorgd casual’. Mannen dragen in de stad geen korte broek, dat doen ze alleen in recreatiegebieden.
Duurzaamheid Argentinië
Groen in Argentinië:
- Tijdens je verblijf in de nationale parken van Calafate en El Chalten is het niet toegestaan om vuil weg te gooien. Er zijn ook geen prullenbakken aanwezig, waardoor je gedwongen wordt je eigen afval (van de lunchbox of plastic flesjes) uit het park mee te nemen. Neem daarvoor een zakje mee, zodat je het makkelijk in je rugzak kunt meenemen.
- Koning Aap raadt helikoptervluchten aan de Braziliaanse kant van de Iguazu Watervallen niet aan. Het geluid en de vervuiling heeft een negatief effect op de dieren en vogels in de omliggende jungle.
Eten en drinken Argentinië
Dankzij de grote immigrantenstromen kent Argentinië een gevarieerde internationale keuken; de Spaanse en Italiaanse invloeden zijn het grootst. Veel streken hebben hun eigen lokale specialiteiten. In Patagonië eet men bijvoorbeeld estofado, een ragout van schapenvlees, gekookte aardappelen en uien. Dé nationale passie van Argentinië is rundvlees. In restaurants en buiten op straat maken de parrillas (vleesroosters) overuren, en op zondagmiddag verzamelen vrienden of familie zich in de tuin of een park voor een asado: een festijn van enorme stukken geroosterd vlees op een open vuur. Het grillen is mannenwerk en het gebruik van kruiden en specerijen taboe.

Drinken in Argentinië: Een typische lokale drank is mate: een stimulerende kruidenthee met een sterke bittere smaak. Zij wordt getrokken van kleingesneden heesterblaadjes en -takjes (yerba) en warm water. Het drinken van yerba-mate uit een uitgeholde kalebas (de mate) met zilveren pijpje (bombilla) is een sociaal gebeuren en zul je vaak om je heen zien tijdens je reis door Argentinië. Liefhebbers van wijn komen ruimschoots aan hun trekken in Argentinië: de beste druivensoorten groeien rondom Mendoza en Cafayate.
Land en landschap Argentinië
Argentinië (República Argentina) is gelegen in Zuid-Amerika en heeft een oppervlakte zo groot als India of westelijk Europa van Noord-Noorwegen tot Marokko. De oppervlakte van het land is 2.736.690 km² (circa 82 keer Nederland of 91 keer België). In omvang is Argentinië na Brazilië het tweede land van Zuid-Amerika. Argentinië is ruim 4000 km lang en 1400 km breed en grenst aan Paraguay, Brazilië, Bolivia, Chili en Uruguay.

Landschap van Argentinië: Het landschap van Argentinië kent vanwege de enorme oppervlakte en uitgestrektheid veel variatie. In het noorden ten oosten van het Andesgebergte liggen subtropische laagvlaktes, en in het oosten en centrum van het land glooien de vruchtbare pampa, ook wel het ‘geografische en economische hart’ van Argentinië genoemd. Vanaf de Río Negro in het zuiden tot aan de Straat Magellaan beginnen de uitgestrekte, woestijnachtige steppes van Patagonië, die doorlopen tot in Vuurland. Hoe zuidelijker je komt tijdens je Argentinië reis, des te bosrijker en bergachtiger het landschap wordt. Door de stromingen van de oceaan en de uitlopers van het Andesgebergte staat hier vaak een harde wind en is er veel neerslag.
Taal Argentinië
De nationale taal van Argentinië is Spaans. Het Argentijnse Spaans verschilt op diverse punten van het officiële Spaans. Zo worden ll en y aan het begin van een woord of tussen twee klinkers niet uitgesproken als respectievelijk lj en iej (Spanje) maar als een zzj. Bijvoorbeeld: calle (straat): kázzje, yo (ik): zzjo.

Nog een voorbeeld: ‘jij bent’ is in Argentinië niet tu eres maar vos sos. En voor ‘jullie’ gebruikt de Argentijn niet het Spaanse vosotros maar ustedes. Wees echter gerust: met het ‘gewone’ Spaans kun je natuurlijk altijd terecht tijdens je rondreis door Argentinië

Religie Argentinië
Ruim driekwart van de bevolking in Argentinië is rooms-katholiek, maar slechts een minderheid gaat regelmatig naar de kerk. Europese protestanten, Russische orthodoxen, joodse en moslim-immigranten introduceerden ook andere religieuze stromingen.
Fooien Argentinië
Het geven van een fooi in Argentinië is gebruikelijk. In een bar of restaurant is dat 10 tot 15 procent. Voor een taxirit kun je de prijs naar boven afronden. Hotelpersoneel, attente schoenpoetsers, tankstation medewerkers, zelfbenoemde parkeerwachten, enz. verwachten ook een fooi. 

De reisbegeleiders, lokale gidsen en chauffeurs die voor Koning Aap werken verwachten een fooi, mits ze hun werk naar voldoening gedaan hebben. Een richtbedrag voor de reisbegeleider is 45-30 USD per dag voor de gehele groep. Deze adviesbedragen zijn richtlijnen voor volwassen reizigers. Voor de chauffeur is eveneens een fooi van 25-15 USD voor de gehele groep per dag een mooi richtbedrag.
Weer en klimaat Argentinië
Omdat Argentinië op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen omgekeerd: de zomer is hier van december tot maart. Dit is de beste periode om Patagonië en Vuurland te bezoeken en rondom het Andesgebergte te reizen: de temperaturen zijn aangenaam en toeristische faciliteiten beschikbaar (excursies, bus transport en hotels). De rest van Argentinië is in de zomer zeer warm en/of vochtig. Voor deze gebieden zijn het begin van de zomer (oktober-november) en de nazomer (maart-april) ideaal. Het winterseizoen loopt van juli tot oktober; juli en augustus zijn de beste skimaanden.

Klimaattabel van Argentinië: De vier cijfers die telkens worden genoemd zijn van links naar rechts: de gemiddelde maximum temperatuur in graden Celsius, aantal zonuren per dag, aantal dagen per maand met minimaal 1 mm-neerslag per dag en- de gemiddelde temperatuur van het zeewater (indien van toepassing).

BUENOS AIRES

Maand

T Gem

Zon

Neerslag

T W

Januari

29

9

9

23

Februari

28

9

8

23

Maart

26

7

8

22

April

22

7

8

19

Mei

19

5

7

16

Juni

15

4

7

13

Juli

15

5

7

11

Augustus

17

6

7

10

September

19

6

7

11

Oktober

22

7

10

14

November

25

8

9

18

December

28

8

10

21

USHUAIA

Maand

T Gem

Zon

Neerslag

T W

Januari

15

7

10

9

Februari

14

7

8

10

Maart

12

5

8

9

April

9

4

10

9

Mei

6

3

10

9

Juni

4

3

8

8

Juli

4

3

8

7

Augustus

5

4

7

6

September

7

6

6

6

Oktober

10

6

7

6

November

12

7

8

7

December

14

7

9

8

Praktische informatie

Adressen Argentinië
Ambassade van Argentinië in Nederland
Javastraat 20, 2585 AN Den Haag
T 0031 (0)70 311 84 11
F 0031 (0)70 311 8410
www.rijksoverheid.nl

Ambassade van Argentinië in België
Louizalaan 225 bus 3, 1050 Brussel
T 0032 (0)2 647 1104
F 0032 (0)2 647 1058
https://ebelg.cancilleria.gob.ar/neerla

Ambassade van Nederland in Argentinië
Edificio Porteño Plaza II, Olga Cossettini 831, piso 3 (3e etage), Buenos Aires
T 0054 (11) 4338 0050
www.nederlandwereldwijd.nl

Ambassade van België in Argentinië
Edificio Porteňo Plaza II, Olga Cossettini, 3de etage, C1107BVA Buenos Aires
T: +54-11-431 372 72
I: http://argentina.diplomatie.belgium.be/nl
Communicatie Argentinië
Postkantoren zijn doordeweeks meestal open van 8.00-20.00 uur en op zaterdag van 9.00-13.00 uur. In de grote steden zijn veel belwinkels (centros de llamados) of Telecentro offices waar je (goedkoop) kunt bellen, internetten, e-mailen, faxen en printen.

Mobiel bellen vanuit Argentinië:Als je met je mobiel vanuit Argentinië wilt bellen dien je er rekening mee te houden dat men daar belt via het GSM 850/1900 netwerk. De meeste mobiele telefoons zijn hier tegenwoordig geschikt voor. Voor de zekerheid kun je het checken bij je provider. Informeer ook of je provider een roaming overeenkomst heeft met een Argentijnse provider. Het landennummer van Argentinië is +54. Voor Nederland draai je eerst +31, voor België +32, gevolgd door het netnummer zonder nul en het abonneenummer. Informatie over de kosten van mobiel bellen bij verschillende providers vind je op: www.bellen.com.

WiFi in Argentinië: Als je voor langere tijd in Argentinië verblijft en een simlockvrij toestel hebt, is het de moeite waard om een lokaal nummer aan te schaffen. Een identiteitsbewijs is voldoende. Je kunt bij een telefoonwinkel (locuritorio) van Claro, Movistar of Personal een SIM-kaart en prepaid beltegoed kopen waarmee je ook kunt internetten. Veel hotels, cafés en restaurants beschikken over gratis WiFi. Houd er rekening mee dat het internet over het algemeen, en zeker buiten de grote steden, een stuk trager is dan in Nederland en België, zowel via roaming als via WiFi.

Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.
Elektriciteit Argentinië
Het netspanning in Argentinië is 220 volt. In de meeste stopcontacten passen stekkers met twee of drie (geaarde) platte polen en stekkers met twee dunne ronde polen. Nederlandse en Belgische stekkers met dikke polen zijn niet direct bruikbaar. Adapters of verloopstekkers zijn in Argentinie ter plekke verkrijgbaar. Kijk hier als je wilt zien wat voor stopcontact en stekkers in Argentinië gebruikelijk zijn.
Gezondheid Argentinië
Hoewel inentingen voor Argentinië niet verplicht zijn, worden ze wel aanbevolen. Hoeveel en welke vaccinaties je nodig hebt, hangt af van het soort reis en het gebied dat je bezoekt. Actuele informatie staat op www.lcr.nl, de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering dat richtlijnen uitgeeft voor vaccinaties en preventie van malaria. In België kun je vergelijkbare informatie krijgen via www.wanda.be.

Vaccineren bij je thuis! Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. Thuisvaccinatie.nl is een landelijk werkend vaccinatiecentrum (enkel in Nederland). Als je minstens 4 weken voor vertrek contact met hen opneemt, garanderen we dat je gebruik kunt maken van deze unieke service. Een handig alternatief voor de GGD! Maak hier een afspraak voor jouw vaccinaties.

Reisapotheek voor Argentinië: Neem een kleine reisapotheek mee op je rondreis door Argentinie of je familiereis door Argentinië met daarin o.a. jodium, pleisters, en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes. Als je naar een malariagebied gaat, denk dan aan anti-malaria tabletten en muggenolie met DEET.

Europees Medisch Paspoort: Handig om mee te nemen is het Europees Medisch Paspoort, een document waarmee je in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het medisch paspoort is onder andere verkrijgbaar bij huisarts, de Reisdokter, apotheek en GGD.

Preventieve maatregelen in Argentinië: Bij aankomst is het zaak de tijd te nemen om te acclimatiseren. Wees voorzichtig met zonnen en zet bij uitstapjes in de volle zon iets op je hoofd. Omdat je in de droge hitte ongemerkt veel vocht verliest, moet je steeds veel blijven drinken en wat extra zout op je eten strooien. Warme dranken zijn over het algemeen beter dan ijskoude. Je maag en darmen worden dan minder belast. Het water uit de kraan kun je beter niet drinken. Vind hier meer informatie over gezond op reis.

Ziekenhuizen in Argentinië: De medische voorzieningen in Argentinië zijn goed ontwikkeld. In vrijwel elke stad vind je een particuliere kliniek. Voor Engelssprekende artsen kun je in Buenos Aires in de eerste plaats terecht in Hospital Británico.
Bagage en kleding Argentinië
Het is handig om een rugzak te gebruiken tijdens je rondreis door Argentinië. Probeer niet meer dan 15 kg aan bagage mee te nemen. Je kunt tijdens de reis altijd zelf één en ander uitwassen (neem zo'n handige tube wasmiddel mee), maar in een aantal hotels in Argentinië kun je tegen een vergoeding eventueel je was laten doen. Het echte maximale gewicht is 15 kg, daar dit het maximaal toegestane is op de binnenlandse vluchten. Je kunt natuurlijk meer bagage meenemen, maar dan dien je daar dus extra voor te betalen en de kosten hiervoor zijn hoog en voor eigen rekening. Het meenemen van een harde en grote koffer wordt sterk afgeraden, omdat die lastig te vervoeren is. Soms moet je je spullen een eindje dragen. Voor het opbergen van waardepapieren kun je het beste een dunne katoenen geldgordel kopen, die je onder je kleding kunt dragen. Neem liever te weinig kleding mee dan teveel. Wat je mist kun je vaak voor een luttel bedrag ter plekke aanschaffen in Argentinië.
Voor de dagen die je in Torres del Paine spendeert, is het handig om een dagrugzak mee te nemen.

Denk ook aan de volgende artikelen:
- warme kleding;
- dunne handschoenen en een muts;
- handdoek;
- zakmes (multifunctioneel en een goede kwaliteit zijn belangrijk);
- zaklantaarn;
- reiswekker;
- zonnebril en een reservebril;
- hoofddeksel (als bescherming tegen de zon);
- reservecontactlenzen en vloeistof (bedenk dat harde lenzen soms problemen geven
door stof en zand);
- plastic zakken om kleding schoon te houden;
- makkelijke en lichte loopschoenen of sandalen;
- stevige, dichte en goed ingelopen wandelschoenen met een dikke zool en goed profiel;
- toilettas met o.a. zonnebrandmiddel met hoge beschermingsfaktor, lippencrème, tampons, scheermesjes, tandpasta, wetties / toiletpapier;
- zwemkleding;
- een verrekijker kan soms veel plezier geven. ;
- muggenwerend middel met DEET (verblijf Foz de Iguazu);
- regenjas/poncho;
- hangslotjes voor je rugzak;
- kopie van je paspoort en reisverzekeringsvoorwaarden (een pasje van je reisverzekering met daarop het alarmnummer);
- lijstje met belangrijke adressen;
- goede reisgids

Het is aan te raden warme, wind- en waterdichte kleding mee te nemen, want in de bergen kan het flink koud zijn, waarbij de temperaturen ver onder het vriespunt kunnen dalen (bijvoorbeeld een combinatie van een goede warme trui, een lange broek en een winddicht jack). In het verre zuiden is het klimaat onberekenbaar, zodat je ook met sneeuw rekening moet houden. Verschillende laagjes over elkaar helpen goed tegen de kou. Neem ook een stel luchtige katoenen kleren en evt. badkleding mee voor een bezoek aan tropische Puerto Iguazu.
Geldzaken Argentinië
De Argentijnse peso (ARS of $) is onderverdeeld in 100 centavos. Kijk voor de actuele wisselkoers op: www.oanda.com. Dollars en euro’s kun je wisselen bij banken of een casa de cambio (wisselkantoor). Veel hotels accepteren Amerikaanse dollars.

Pinnen in Argentinië: Op veel plaatsen vind je pinautomaten (cajeros automáticos), waar je met bankpas (Maestro- of Cirruslogo) of creditcard  geld kunt opnemen. Het maximum bedrag dat je kunt opnemen is beperkt. Betaal indien mogelijk met je bankpas. Neem voor de zekerheid altijd genoeg contanten (in nationale valuta) mee als je naar afgelegen reisbestemmingen gaat. Zeker in het zuidelijk deel van Argentinië zijn de mogelijkheden om te pinnen beperkt.

Veilig pinnen in Argentinië: Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Argentinie dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’.
Openingstijden Argentinië
De meeste winkels in Argentinië gaan open tussen 9.00-9.30 uur (levensmiddelenzaken vroeger), zijn ‘s middags gesloten tussen 13.00-16.00 uur, en dan weer open tot 19.30-20.30 uur.

Shoppen in Argentinië: Grote shopping malls en supermarkten sluiten pas om 21.00 uur, en zijn vaak het hele weekend open. Andere winkels zijn op zaterdag tot 13.00 uur open. Over het algemeen zijn de Argentijnse banken op werkdagen open van 10.00-15.00 uur. Veel musea zijn op maandag gesloten.
Fotografie Argentinië
Het natuurschoon in Argentinië is overweldigend, dus neem voldoende foto- en filmmateriaal mee om hier thuis van te kunnen nagenieten. Houd bij het fotograferen van besneeuwde bergtoppen en gletsjers rekening met het felle licht: om grijze foto’s en harde licht-schaduwcontrasten te voorkomen, kun je je opnamen beter overbelichten. Als je mensen wilt fotograferen tijdens je rondreis door Argentinië of je familiereis Argentinië, getuigt het van respect als je vooraf om toestemming vraagt. Het is ten strengste verboden om foto's van regeringsgebouwen, officiële en militaire gebouwen, grensovergangen, road blocks, vliegvelden, enz. te nemen.
Veiligheid Argentinië
Argentinië is zeker in vergelijking met andere Zuid-Amerikaanse landen behoorlijk veilig. Maar let vooral in grote steden goed op je spullen en loop op straat niet met kostbare camera’s en sieraden te pronken. Mocht je beroofd worden, hang dan vooral niet de held uit: geef de overvaller wat hij wil en doe aangifte bij de plaatselijke politie of de toeristenpolitie (policía de turismo). Zorg wel dat je vooraf de app ‘SOS op reis’ gedownload hebt zodat je alle belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt.

Reisadviezen voor Argentinië: 
Nuttige reisadviezen en actuele informatie over de veiligheid in de verschillende regio’s van Argentinië vind je op www.nederlandwereldwijd.nl of op http://diplomatie.belgium.be/nl. Nederlanders kunnen in geval van nood 24/7 bellen met het contactcenter van Buitenlandse Zaken, telefoon +31 247 247 247. Ook via het Twitteraccount @247BZ of de 24/7 BZ Reisapp kun je direct contact opnemen met het contactcenter.  
Tijdsverschil Argentinië
In Argentinië is het in onze winter vier uur vroeger. In onze zomer bedraagt het tijdsverschil vijf uur. Argentinië heeft zelf geen zomer- of wintertijd.
Reisdocumenten Argentinië

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Als je naar Argentinië reist moet je paspoort beschikken over tenminste 1 lege visumpagina.

Visum:
Voor deze bestemming is voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum nodig bij een verblijf van maximaal 90 dagen.

Als je afwijkend reist van de groepsreis raden wij je aan om je goed te laten informeren over of je een visum nodig hebt. Onze partner Traveldocs helpt je graag verder en is telefonisch bereikbaar via +31 (0) 23 22 100 04. Traveldocs is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).

Kijk op de website van Traveldocs voor meer informatie: 

- Nederlandse reizigers bezoeken: visum-legalisatie.nl/koningaap-nl/nl
- Belgische reizigers bezoeken: visum-legalisatie.nl/koningaap-be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.


Overstap in de Verenigde Staten
Voor reizen met een overstap in de Verenigde Staten, dien je online voor vertrek een ESTA (Electronic System of Travel Authority) aan te vragen.