Live Help Chat

Reizen naar Ecuador

Communicatie Ecuador

Post van Ecuador naar de Benelux doet er zeker twee weken over. Internationaal bellen in Ecuador kan vanuit telefooncellen of cabinas telefónicas, kantoren waarvoor je een telefoonkaart nodig hebt. Bellen vanuit hotels is duurder dan vanuit telefooncellen of telefoonkantoren. Het internationale landennummer voor Ecuador is 00593; voor Nederland 0031 en voor België 0032.

Mobiel bellen in Ecuador
In Ecuador belt men via het GSM 1900/850 netwerk, een andere frequentie dan in Europa. Maar steeds meer mobieltjes zijn daar geschikt voor. Check het voor de zekerheid bij je provider. Informeer ook of je provider een roaming overeenkomst heeft met een Ecuadoraanse provider. Informatie over de beltarieven van verschillende providers vind je op: www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Het internationale landennummer voor Ecuador is +593; voor Nederland +31 en voor België +32.  

Internet in Ecuador
Als je een simlock vrij toestel hebt, kun je bij een telefoonwinkel van Claro, CNT of Movistar een SIM-kaart en beltegoed aanschaffen. Vraag de verkoper om je SIM-kaart te installeren. Met het beltegoed kun je ook internetten en dus whatsappen.
In veel hotels en restaurants is gratis WiFi. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.