Live Help Chat

Reizen naar Egypte

Cultuur Egypte

Egyptenaren zijn erg gastvrij, ook tegen vreemden. Mocht je bij iemand thuis uitgenodigd worden tijdens je Egypte rondreis, trek dan je schoenen uit voordat je het huis binnentreedt. Het is beleefd om je gastheer een cadeautje (gebak, snoepjes of bloemen) te geven en denk eraan om niet met je linkerhand te eten, die wordt in Egypte immers gebruikt voor sanitaire doeleinden.

Gewoonten in Egypte: Voor Egyptische normen is het erg onbeleefd om meteen ter zake te komen. Of het nu gaat om de aankoop in een winkel, een zakenbezoek of andere contacten, neem rustig de tijd om een praatje te maken, naar familieleven te informeren en een kopje koffie of thee te drinken. De Egyptenaren nemen voor alles de tijd. Egyptenaren houden van een relaxed ritme en proberen zoveel mogelijk stress te vermijden. Een veelgehoord antwoord is dan ook ‘Insha Allah’: als Allah het wil.

Omgangsvormen in Egypte: Terwijl mannen in Egypte elkaar openlijk kunnen kussen of vasthouden op straat, is lichamelijk contact tussen mannen en vrouwen niet gepast in het openbaar en al helemaal niet in de buurt van een moskee. Egyptenaren zullen dus nooit een vrouw omhelzen als begroeting en al helemaal niet op de wang kussen.

Kleding in Egypte: Van reizigers wordt verwacht dat ze zich gepast kleden. Voor vrouwen is strakke kleding en blote schouders en kuiten taboe. Draag in Egypte liefst kleding die de schouders bedekt en een rok of broek tot de knie. Topless zonnen op het strand bij Hurghada of in de Sinaï kan echt niet.