Eten en drinken Egypte

Een maaltijd in een Egyptische restaurant begint vaak met een sortering mezze die bestaat uit olijven, tahina, babaghanoeg (puree van aubergines), hoemmoes (puree van kikkererwten) of wara’a einag (gevulde wijnbladeren). Mezze wordt met brood en salades gegeten. Hoofdgerechten in Egypte zijn gegrilde of gebraden duiven, met gehakt gevulde aubergines (batingan), kebab, kofta (gehaktballetjes van gekruid schapenvlees) of kip met rijst. Zoetigheid of fruit ronden de maaltijd af.

Drinken in Egypte
Thee, koffie en karkadee zijn de nationale dranken. Thee (chay) wordt in kleine glazen geserveerd en is heel sterk. Koffie (ahoea) wordt in kopjes of glazen geserveerd en is een zeer sterke Turkse koffie, soms verrijkt met kardemom. De derde nationale drank is karkadee, een kruidenthee van de donkerrode bloemen van de hibiscus. Deze drank heeft een zure smaak en is erg verfrissend tijdens je rondreis door Egypte, of je het nu warm of koud drinkt.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.