Live Help Chat

Reizen naar Egypte

Geldzaken Egypte

De munteenheid in Egypte is het Egyptische pond (£E), te verdelen in 100 piaster (PT). Op biljetten is de waarde zowel in het Arabisch als in het Engels aangegeven. De koers is afhankelijk van de US dollar en wisselt sterk. Kijk voor de actuele wisselkoers op www.oanda.com. Soms word je op straat aangesproken om te wisselen tegen fabelachtig hoge koersen. Ga er niet op in; de trucs zijn talrijk. Zorg ervoor dat je altijd voldoende kleingeld op zak hebt. Wisselgeld is schaars in Egypte.

ATM in Egypte: In alle toeristische plaatsen in Egypte kun je pinnen. Als reserve kun je een bedrag aan contante euro’s meenemen. Deze heb je ook nodig om excursies te betalen. Bij luxe hotels en duurdere souvenirwinkels kun je vaak met creditcard betalen.

Veilig pinnen in Egypte: Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Egypte dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’.