Live Help Chat

Reizen naar Guatemala

Feestdagen en festivals Guatemala

Guatemala kent de volgende nationale feestdagen: Nieuwjaar (1 januari), 30 juni (Dag van het leger), Onafhankelijkheidsdag (15 september), 20 oktober (Herdenking van de revolutie van 1944) en Oudjaar (31 december).

Christelijke feestdagen in Guatemala: Belangrijke feestdagen in een overwegend christelijk land als Guatemala zijn Kerstmis (Navidàd), Driekoningen, Pasen, Hemelvaart, Pinksteren, Maria-Tenhemelopneming (15 augustus), Allerheiligen en Allerzielen (1 en 2 november). Semana Santa (de Heilige Week voor Pasen) wordt uitgebreid gevierd met processies en vieringen door het gehele land. Het uitbundigst is de Semana Santa van Antigua.

Allerzielen in Guatemala: Allerzielen (2 november) herdenkt men op een paar plaatsen in Guatemala met een wel zeer aparte allure. In Todos Santos wordt een meerdaags feest gehouden, waarbij de paardenraces het hoogtepunt vormen. In Santiago Sacatepéquez verzamelen de dorpelingen zich in een grote processie naar het kerkhof. Bij aankomst worden papieren vliegers opgelaten om met de overleden voorouders in contact te komen. Iedere stad viert ook uitgebreid de naamdag van zijn patroonheilige. Vooral de festivals van Santo Tomás in Chichicastenango en van Rabin Ajau in Cobán zijn de moeite waard.