Reisdocumenten Guatemala

Voor deze reis heb je een paspoort nodig dat nog minimaal zes maanden geldig is na terugkomst. In het paspoort moeten zich nog minstens twee lege bladzijden bevinden voor de entry/exit stempels. Een visum is niet nodig. 

Indien je niet de Nederlandse nationaliteit hebt dien je zelf bij de desbetreffende ambassade(s) na te gaan of een visum voor jou voor de desbetreffende landen wel of niet vereist is. Indien het wel vereist is verzoeken wij je vriendelijk dit visum zelf te regelen.

Op deze reis kan gebruik worden gemaakt van een luchtvaartmaatschappij die een tussenlanding maakt in de Verenigde Staten. Houdt er rekening mee dat voor de overstap in de VS iedere persoon een optisch leesbaar paspoort dient te hebben. Alle Nederlanders hebben dit. Mensen met een niet-Nederlands paspoort dienen bij hun ambasasde na te gaan of hun paspoort geschikt is voor een reis via de Verenigde Staten. Zoniet, dan kun je een visum voor Amerika aanvragen. Ook kinderen dienen te beschikken over een eigen paspoort, zij mogen niet bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders.

Electronische Reistoestemming - Belangrijk!
Voor deze reis kan gebruik worden gemaakt van een vlucht met een overstap in Amerika. Vanaf 12 januari 2009 is een Electronische Reistoestemming (ESTA) verplicht voor alle reizigers die naar of via de Verenigde Staten reizen. Deze aanvraag dien je online in en moet goedgekeurd zijn voordat je aan boord gaat van het vliegtuig. ESTA staat voor Electronic System of Travel Authority.

Een goedgekeurde reistoestemming via ESTA is:
• Verplicht, per 12 januari 2009, voor alle reizigers voordat ze aan boord gaan van een vliegtuig of schip naar de Verenigde Staten.
• Geldig, tenzij herroepen, voor een periode van maximaal twee jaar of tot de verloopdatum vermeld op het paspoort van de reiziger.
• Geen garantie voor toelating tot de Verenigde Staten in/op de (lucht)haven waar je het land binnenkomt.

Een ESTA goedkeuring geeft uitsluitend het recht om aan boord te gaan van een vliegtuig of schip dat naar de Verenigde Staten reist, onder het Visa Waiver Programme. Dit geldt dus voor reizigers die geen visum nodig hebben (alle reizigers met een Nederlands paspoort). Mensen met een niet-Nederlands paspoort dienen bij hun ambassade na te gaan of zij ook een ESTA goedkeuring moeten aanvragen, of dat een visum voor de Verenigde Staten vereist is.

Klik hier voor je aanvraag van ESTA (Electronic System of Travel Authority)

Mocht je na het lezen van de infomatie op de Visa Waiver Wizard nog vragen hebben, neem dan contact op met het consulaat of de ambassade:
Consulaat van de Verenigde Staten, Museumplein 19, 1071 DJ Amsterdam, tel. 020-575 5309, fax: 020-575 5310
Ambassade van de Verenigde Staten, Lange Voorhout 102, 2514 EJ Den Haag, tel. 070-3102209, fax: 070-3614688
Nederlandse Ambassade in de Verenigde Staten, 4200 Linnean Avenue N.W., Washington, D.C. 20008-3896, Tel: (202) 224-5300.
 

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.