Live Help Chat

Reizen naar Guatemala

Weer en klimaat Guatemala

Guatemala heeft een tropisch klimaat en de temperaturen zijn eerder afhankelijk van de hoogteverschillen dan van de tijd van het jaar. Tot ongeveer 800 meter heerst er een heet en vochtig klimaat, met temperaturen die kunnen oplopen tot 40 graden. Daarboven, tot ongeveer 1600 meter, is er een gematigd klimaat met temperaturen tussen de 16 graden en 25 graden en nog hoger begint het koele klimaat, waar het 's nachts kan afkoelen tot rond het vriespunt. Vooral in de laatste zone zijn de verschillen tussen dag- en nachttemperatuur groot.

Beste reistijd in Guatemala: Er zijn twee seizoenen: de regentijd en de droge tijd. De droge tijd duurt van half november tot en met half mei, en het regenseizoen duurt van half mei tot en met half november. In de tropische regen- en nevelwouden regent het zeker negen maanden per jaar veelvuldig. Aan de Caribische kust valt meer regen dan in het binnenland. Laat je niet afschrikken door de regentijd, want de buien vallen meestal in de namiddag en daarna is alles lekker fris.

Klimaattabel: De vier cijfers die telkens worden genoemd zijn van links naar rechts: de maximale temperatuur in graden Celsius, aantal zonuren per dag, aantal dagen per maand met minimaal 1 mm-neerslag per dag en- de gemiddelde temperatuur van het zeewater (indien van toepassing).

GUATEMALA-STAD

Maand

T Max

Zon

Regen

T W

Januari 

22 

Februari 

24 

Maart 

25 

April 

26 

Mei 

25 

18 

Juni 

24 

25 

Juli 

23

25 

Augustus 

24 

23 

September 

23 

25 

Oktober 

22 

6

21 

November 

22 

12 

December 

22