Indonesie

Groen in Indonesië
Tijdens onze reis door Sumatra is de voederplaats in Bukit Lawang (Bohorok) door de Indonesische regering met onmiddellijke ingang gesloten. De orang-oetans worden dus niet langer meer gevoerd in dit nationale park. Een meer duurzame aanpak van het nationale park en zijn inwoners dus! De kans om orang-oetans daadwerkelijk te zien is daardoor wel wat lager geworden.

Project
In samenwerking met onze lokale agenten steunt Koning Aap een aantal projecten met een financiële bijdrage. Ook onze reizigers dragen een steentje bij: in 2015 hebben een aantal deelnemers hun vaste klantenkorting omgezet naar een donatie aan een van onze projecten. Koning Aap verdeelt samen met zusterorganisaties Shoestring en YourWay2GO € 12.500 over de volgende projecten: klik hier.

Ibu Harnik weeshuis (Indonesië)

Waar zetten deze projecten zich voor in?
Het Ibu Harnik weeshuis zorgt voor ongeveer 42 weeskinderen. Wij steunen dit project in samenwerking met onze lokale agent.

Waar gaan de donaties naartoe?
Van onze bijdrage worden onder andere schooluniformen, schooltassen en schoenen gekocht.

Laatste update
In het afgelopen jaar zijn vooral schoenen en nieuwe kleren gekocht van onze donatie, zie onze Facebook post voor een foto-impressie.

Stichting Tolong Flores (Indonesië)

Waar zetten deze projecten zich voor in?
Ook steunen wij, in samenwerking met onze lokale agent, 'Tolong Flores', een stichting die door een clubje van oud-reizigers is opgericht. Deze stichting zet zich in voor de verbetering van het onderwijs op scholen in Flores. Koning Aap was vlak na de start de eerste sponsor.

Waar gaan de donaties naartoe?
Daarvan worden vooral schoolmaterialen voor de school in Gorontalo aangeschaft. Vanaf 2016 zal meer ingezet worden op de ontwikkeling van de leerkrachten, bijvoorbeeld door middel van computercursussen en het trainen van een leerkracht Engels. Bezoek website