Live Help Chat

Reizen naar Noord-Macedonië

Bagage en kleding Noord-Macedonië

Het makkelijkste is om met een rugzak of weekendtas (met wieltjes) te reizen. Een harde koffer mag ook mee op een rondreis naar Noord-Macedonië, maar deze is vaak moeilijk op te bergen in de bus.

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). Het is aan te raden stevige wandelschoenen mee te nemen als je wandeltochten wilt gaan maken. Zelfs in de zomer kan het ’s avonds afkoelen, een vestje of dunne trui is dan prettig. De airconditioning in bussen vraagt soms om een extra vest of sjaal.

Zorg ervoor dat je tijdens bezoeken aan kloosters en kerken je knieën en schouders bedekt. Als dames bij bezoek aan een kerk of klooster een hoofddoek dragen zal dit teken van respect zeker worden gewaardeerd. In een moskee dienen vrouwen altijd een hoofddoek te dragen.

Denk bij het samenstellen van je bagage verder aan bijvoorbeeld: zaklamp, navulbare waterfles, reisgids, pet, voldoende fotomateriaal, medicijnen, toiletartikelen en zonnebrandmiddel.