Live Help Chat

Reizen naar Panama

Bagage en kledij Panama

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen op je Panama rondreis, kleding die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). Neem vooral luchtige katoenen kleding mee. Ook is het handig om afritsbare broeken mee te nemen. Voor 's avonds is een hoog gesloten T-shirt met lange mouwen of een dunne coltrui handig als bescherming tegen de muggen. Neem daarnaast een trui of een sweater mee en een regenjack. Een paraplu is handig zowel tegen de regen als tegen de felle zon. Een paar goede, ingelopen wandelschoenen met goed profiel en slippers of sandalen is alles wat je voeten vereisen.

Denk verder bij het samenstellen van je bagage voor je Panama rondreis bijvoorbeeld aan wandelschoenen, sandalen, regenkleding, paraplu, dagrugzak, zaklamp, naaigerei (schaartje niet in je handbagage tijdens de vlucht), wasmiddel, universeel geldige verloopstekker, reis- en taalgids, anti-muggenlotion, opblaaskussen, fotocamera/video, voldoende fotomateriaal, verrekijker, handdoeken, zonnebril, zonnebrandcrème, toiletartikelen, badslippers, zwemkleding, evt. snorkelspullen, wekker, schrijfgerei, zakmes (niet in je handbagage tijdnes de vlucht), paspoortkopieën en je reisverzekeringspolis. Het is niet nodig om een slaapzak, slaapmatje of klamboe mee te nemen.

Dit alles verpak je het liefst in een weekendtas of rugzak, niet in een harde koffer, omdat die lastig te vervoeren is. Daarnaast is een kleine rugzak of schoudertas handig voor de dagelijkse handbagage. Voor het opbergen van waardepapieren kun je het beste een dunne geldgordel kopen, die je onder je kleding kunt dragen. Zorg dat je bij vertrek uit Nederland een stel schone kleren in de handbagage hebt en 48 uur zonder je grote bagage kunt, voor het geval dat de bagage later aankomt dan jijzelf. Zorg dat je bagage niet te zwaar is. Hij moet soms op het dak van de bus en de groep wordt er niet vrolijker van als er telkens één niet te tillen koffer omhoog moet!