Live Help Chat

Reizen naar Panama

Cultuur Panama

De bevolking van Panama hecht veel waarde aan een verzorgd en schoon uiterlijk. Zelfs arme mensen doen hun best er verzorgd uit te zien. Aangezien je het geld hebt om helemaal vanuit Europa naar Panama te komen, móet je in de ogen van de lokale bevolking wel rijk zijn.

Kleding in Panama
Je wint respect als je je netjes kleedt tijdens je rondreis door Panama. Dit betekent natuurlijk niet dat je in je duurste Armani outfit over de straten moet gaan. Juwelen en dure (nep)sieraden kun je beter thuis laten. Kleed je niet tè bloot, niet iedereen is hier van gediend. Shorts zijn, zowel voor mannen als vrouwen, alleen geschikt op het strand en in enkele kustplaatsen. Veel lokale vrouwen zwemmen met een T-shirt over hun zwemkleding (dit vaak om wat minder mannelijke aandacht te krijgen). Kleed je ook decent als je kerken bezoekt, dit uit respect voor de lokale bevolking.

Meer informatie over culturele verschillen en omgangsvormen in Panama vind je in de reispocket TE GAST IN Costa Rica & Panama. Het boekje is verkrijgbaar in de boekwinkel of te bestellen via www.tegastin.nl