Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

header image
Classic
8,2 (210)

Rondreis Vietnam

24 dagen
v.a. € 2.333,-

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Door reizigers beoordeeld

Tourbegeleiding

8,8

Prijs/kwaliteit

8,0

Accommodatie

7,7

Transport

7,9

Totale beoordeling

8,2
210 respondenten

Vertrekdatum: 17/02/2024

Beoordeling: 9

9

Arie: Wat een belevenis en wat hebben we het goed gehad!! Een mooi programma met heel verschillende activiteiten waardoor je Vietnam wat beter leert kennen. Het eten....... hmmm het is genieten geblazen! De geschiedenis....... droevig (maar het hoort er ook bij)! De bevolking...... zo vriendelijk! De natuur...... zo prachtig! De grote steden....... indrukwekkend! De marktjes........ zo veilig! De reisleider....... perfect! Wat een reis........ wat een reis!!!!

Vertrekdatum: 08/10/2023

Beoordeling: 10

10

Martin: Fantastisch!

Vertrekdatum: 08/10/2023

Beoordeling: 10

10

Michèle: Fantastische reis waardoor we alle aspecten van Viëtnam en het Viëtnamese leven mochten ervaren. Een prachtig land met heel veel natuurschoon, mooie culturele bezienswaardigheden, lekkere keuken, prachtige mensen en een super lokale reisbegeleider! Kortom een heel leuke reis die we heel lang zullen koesteren.

Vertrekdatum: 08/10/2023

Beoordeling: 8

8

Jan: Aan te raden reis, met veel hoogtepunten. Goede afwisseling tussen stad, platteland en natuur. Ruimte om ook je eigen ding te kunnen doen. Excursies wat aan de prijs.

Vertrekdatum: 08/10/2023

Beoordeling: 10

10

Gertie: Prachtige reis! Heel afwisselend in alle opzichten. Van stad naar platteland , van bus naar boot en van drukte naar rust. Indrukwekkende getuigenissen van het verleden en prachtige rijstvelden waar het lijkt of je in een schilderij rondloopt. Geweldig land met dito bevolking !

Vertrekdatum: 08/10/2023

Beoordeling: 9

9

Ilse: Relaxte reis door een fantastisch land met een hartelijke, vriendelijke bevolking die je niet aanklampt en je niet afzet. Veel afwisseling ook. We hadden een fantastische reisbegeleider en de bussen en de hotels waren zeer luxueus. De homestays (3 in totaal) waren geweldig, met vriendelijke mensen en heel lekker eten. Ook de boot in Halong Bay was tiptop en de nachttrein netjes en comfortabel (een groot verschil met bv. India). Helaas hadden we 6,5 dagen gietende regen waardoor een aantal excursies aangepast werden of niet doorgingen. Jammer, maar niets aan te doen...

Vertrekdatum: 25/12/2022

Beoordeling: 7

7

Jaap: Over het geheel gezien een hele leuke, gezellige, informatieve reis. De reisleiding door Phuong was geweldig, veel kennis, goed geregeld, veel betrokkenheid en zorg naar de groep. Ook met de groep hebben we het getroffen, het was gezellig met zorg en hulp voor elkaar. De hotels waren voldoende tot uitstekend maar 3x homestays waren van ver onder de maat tot kan net. Een groep van 60+ onderbrengen in een tochtige niet geisoleerde schuur zonder verwarming met een matras op de grond liggen, bij een buiten zowel binnen temperatuur van 5-9 graden, vinden wij niet passen. Dat was ook niet aangegeven anders hadden wij niet geboekt. The floating market is op zijn retour en kan er wel uit. Voor de zondagsmarkt is het schema omgegooid en moest er meer gereisd worden en voegde voor ons niets toe. De vrije tijd viel wat tegen. Als je aankomt om 17.00 uur en de rest van de dag vrij hebt is dat niet veel meer.

Vertrekdatum: 06/10/2022

Beoordeling: 10

10

Suze: Ik wist eigenlijk niets van Vietnam, Maar deze reis heeft mij helemaal verliefd gemaakt op Vietnam, dit komt mede door onze fantastische Engelstalige Reisbegeleider “Lucky”. Onze Reisbegeleider wist van alles wat te vertellen met passie ,enthousiasme waar we ook kwamen. Hij was vriendelijk en empathisch ,zorgzaam en met veel respect naar de Vietnamezen en ook naar ons ,de reizigers. De route van beneden in het land afreizen en dan naar boven ,top De bergen met de lokale bevolking ,prachtig. Uitgenodigd worden om bij de mensen thee te komen drinken, waar maak je dat mee. De Vietnamezen zijn een heel vriendelijk volk “Lucky” was Creatief ivm het regenseizoen en met de excursies , hebben we mooie dingen mee gemaakt, zoals met de motors en fietsen op pad en had speciaal vervoer geregeld ,bij ons etentje bij een gastgezin en met de gondels uit ons hotel allemaal ivm water overlast Ik heb met koningaap alleen maar voortreffelijke Reisbegeleiders gehad. Ik wil iedereen aanraden deze fantastische reis door Vietnam te maken met KoningAap. Ik ben nog aan het nagenieten :)

Vertrekdatum: 04/08/2022

Beoordeling: 8

8

Ike: Het was een fantastische reis waar we de vele gezichten van Vietnam hebben kunnen ontdekken. Het programma is zo gemaakt dat er nog genoeg vrije tijd is om te ontspannen of even iets voor jezelf te doen. Dikke pluim voor de Nederlandstalige reisleider, Mark, die met zijn ervaring staat voor een zorgeloze vakantie en je het land Vietnam ook echt laat zien!

Vertrekdatum: 04/08/2022

Beoordeling: 9

9

Jeanine: Supervriendelijke mensen in een prachtig land. Fijn dat we van het zuiden naar het noorden reisden. De Vietnam oorlog speelt vooral in het zuiden een grote rol, bezoek aan het indrukwekkende oorlogsmuseum in Ho Chi Min maakte veel emoties los. Het noorden is met zijn rijstvelden prachtig en niet te vergeten Halong Bay op de boot door het Karstgebergte. We hadden geluk dat het nog rustig was , daar we een van de eerste toeristen waren die weer naar Vietnam reisden. Daarbij een geweldig gezellig reisgezelschap en een top reisbegeleider M.

Vertrekdatum: 04/08/2022

Beoordeling: 9

9

Agnes: We hebben een prachtige en interessante reis door Vietnam gemaakt. Van alles gezien en geleerd van onze Nederlandstalige gids en lokale gidsen. Veel gezien en prachtige excursies gemaakt. Genoten van het land, zijn cultuur en vriendelijke Vietnamese bevolking.

Vertrekdatum: 15/02/2020

Beoordeling: 8

8

Patricia: Door deze reis hebben wij een goed uitgewerkte dwarsdoorsnede van Vietnam mogen beleven. Een goede cocktail van een onderlegde lokale gids, een interessante groep medereizigers, cultuur & natuur en een programma dat voldoende ruimte liet voor persoonlijk initiatief. Leo & Patricia

Vertrekdatum: 15/02/2020

Beoordeling: 7

7

Jopie: Door een aaneenschakeling van hoogtepunten in natuur en cultuur en de vriendelijkheid van de bevolking is het mede door een fantastische lokale gids en een prettige groep een geweldige reis geweest. Het is veel en hectisch maar ik had er niets van willen missen, er hooguit was meer tijd voor willen hebben. Jopie

Vertrekdatum: 15/02/2020

Beoordeling: 8

8

Lizanne: Erg mooi land om te bezoeken, al mag er voor mij wat meer natuur en wat minder stad in de reis gestopt worden. Je voelt je hier veilig en welkom. Bevolking is vriendelijk en behulpzaam. Onze uitstekende en zorgzame reisbegeleider had zelf de oorlog aan den lijve ondervonden, bracht dat ook in in het programma en dat maakte de geschiedenis nog meer echt en aangrijpend.

Vertrekdatum: 02/11/2019

Beoordeling: 8

8

François: Prachtige reis. Hou er toch rekening mee dat het in Vietnam regent. Wij waren er niet echt op voorzien. Een beetje regen is op te lossen met een paraplu. Vier dagen regen aan één stuk....vraagt goede regenkledij en schoeisel.

Vertrekdatum: 02/11/2019

Beoordeling: 9

9

Jakke: Een ongelooflijk boeiende reis. Het is goed om enkel Vietnam te doen in drie weken. Daardoor was het een rusige reis met voldoende vrije momenten. Zeer goede begeleiding/gids.

Vertrekdatum: 27/07/2019

Beoordeling: 8

8

Geraldo: Wij hebben genoten van onze 22 daagse reis naar Vietnam. De hotels waren goed, de Homestays geweldig om mee te maken. De mensen in Vietnam zijn heel vriendelijk. Je bezoekt grote steden (vol met scooters), rijstvelden, Halongbaai. Het eten is er geweldig en onze gids was er een uit duizenden. Het drukke verkeer is even wennen, maar na je eerste stap ga je ervan zelf in mee. Daarnaast hadden we een leuke groep van in totaal 18 mensen.

Vertrekdatum: 27/07/2019

Beoordeling: 8

8

Didier: Hebben genoten van iedere dag, dit natuurlijk ook dankzij onze Engelstalige gids Phuong die een dikke 10/10 krijgt, wat een kerel!!!! Vietnam is een prachtig land met nog prachtiger inwoners, wat een vriendelijke mensen! De natuur, het lekkere eten (local food of course), het fietsen, scooteren, de trekking, de homestays, noem maar op, veel afwisseling en de beste manier om tussen de mensen te komen. Van Zuid naar Noord is een ideale route, misschien toch een stukje treinreis erin stoppen, moet ook een ervaring zijn. De drukte in Halong Bay hoeft voor ons niet, vanuit andere kant van de Karstrotsen zelfde belevenis, minder toeristen. De betere bestemming in Azië.

Vertrekdatum: 27/07/2019

Beoordeling: 8

8

Romee: Een prachtige reis naar een prachtig land. Maak kennis met de dynamiek van de stad, en de rust van het berglandschap. De oorlogsgeschiedenis, de geloofscultuur, het sociale leven, de heerlijke keuken. De Vietnamese mensen zijn ontzettend vriendelijk, ook zonder elkaars taal te kunnen spreken kan je contact leggen. Wat hebben zij een veerkracht, als je kijkt naar de geschiedenis van de het land. Ga lopen en 'verdwaal' in een dorpje; dan zie je het echte leven. Maar neem altijd een regencape mee.... want je weet maar nooit of je die nodig hebt. De maanden juli en augustus zijn ook in Vietnam wel hoogseizoen; houd hier rekening mee! In 2019 hebben wij onze reis gemaakt; wacht niet te lang met gaan, ik heb het vermoeden dat het land met 10 jaar wel eens wat zijn prachtige authenticiteit kwijt zal raken. En juist dat is nu zo prachtig!

Vertrekdatum: 13/07/2019

Beoordeling: 8

8

Ron: Wij hebben drie weken lang genoten van het mooie en vriendelijke Vietnam. Zeer leerzame en afwisselende reis met een goede reisbegeleiding.

Vertrekdatum: 13/07/2019

Beoordeling: 9

9

Joep: Wat een heerlijke fijne reis, alles perfect geregeld. Heell veel dingen gezien en met Vietnamen kunnen spreken. Mooie afwisseling tussen drukke steden rustige wateren en berglandschappen. .

Vertrekdatum: 16/02/2019

Beoordeling: 9

9

Anne-Marie: Schitterende reis ! Onze plaatselijke gids heeft ons echt meegenomen op een rollercoaster van ontdekkingen en emoties die leven in dit prachtige land. Dit was mijn eerste reis naar het Oosten, ik vond het zeer fascinerend en de real-life verhalen hebben daar in grote mate toe bijgedragen. Vietnam heeft veel troeven in handen, prachtige natuur, rijke cultuur, interessante mix van religies en volkeren en een oorlogsverleden dat opmerkelijk goed geplaatst wordt door de bevolking maar voor ons als bezoeker toch wel confronterend overkomt. Wat bijblijft zijn vooral de positieve aspecten van een dynamisch land dat het heft in eigen handen neemt en volop werkt aan de toekomst. Dank aan onze zeer aangename groep, wat ons toch wel een aantal zeer kleurrijke momenten bijgebracht heeft.

Vertrekdatum: 22/12/2018

Beoordeling: 8

8

Eveline: Ik had enkel landarrangement geboekt. De reis was zeer goed opgebouwd. Je ziet en ervaart heel Vietnam. Afwisselende transporten , bus, trein , boot en opnieuw bus vond ik heel avontuurlijk. Ik had een singel reis geboekt, zelfs op de boot had ik een singel kajuit . Wij hadden enkel heel veel pech met het weer: koel tot zeer fris en hebben ginds een warme jas gekocht. Ik had liever van Noord naar Zuid gereisd om meer tijd in het zuiden te kunnen blijven. De reisleider was zeer goed en correct en wist heel veel over het land.

Vertrekdatum: 14/07/2018

Beoordeling: 9

9

Ivo: Deze reis was een groot succes.. Met 7 personen en een geweldige reisleider (Brendan ....) 3 weken door een prachtig en interessant land gereisd'per bus, trein, boot, vliegtuig, cruise schip, kano, fiets en te voet. Alles was prima geregeld. Het programma met alle excursies en veel extra's is druk maar daar hebben we voor gekozen. Heerlijk gegeten en de hotels en home stays voldeden prima. De trekking is een aanrader. Vietnam is een land rijk aan geschiedenis, cultuur, culinaire verrassingen, vriendelijke mensen, veel afwisseling.

Vertrekdatum: 14/07/2018

Beoordeling: 9

9

Alfons: Leuke reis met gevarieerde aangename ervaringen. Een reis onder begeleiding van een schitterende reisleider die steeds opnieuw met verrassingen voor de dag kwam waardoor we het land beter leerden kennen.

Vertrekdatum: 01/04/2017

Beoordeling: 9

9

Dany: Het was een aangename mooie reis met veel afwisseling in het programma. De grote steden zijn een beetje druk maar je moet dat beleven want dat is een onderdeel van Vietnam. De Mekong delta was prachtig evenals de drijvende markt. Hoi-An was het meest toeristische stadje die we bezocht hebben, heel mooi. De omgeving van Ninh Binh is wondermooi je doet daar een heel mooie boot- en fietstocht. De markten in Bac-ha zijn een lust voor het oog. Sapa is als stad niet mooi het is een grote bouwwerf maar ja als je de prachtige omgeving wil zien en bewandelen moet je natuurlijk ergens slapen. De rit naar de nieuwe bestemming van Sapa naar Mu Cang Chai is adembenemend mooi met prachtige rijstterrassen evenals de rit van Mu Cang Chai naar Hanoi. Laat ons zeggen dat de nieuwe bestemming een schot in de roos is en dan heb je nog als afsluiter de super mooie Halongbaai. Ik wil ook nog vermelden dat we enkele leuke boot- en fietstochtjes gedaan hebben en als laatste wil ik nog dikke pluim geven aan onze reisbegeleider die door zijn jarenlange ervaring in Z.-O. Azië ons over van alles en nog wat tips kon geven.

Vertrekdatum: 01/04/2017

Beoordeling: 8

8

Luc: Ik heb met volle teugen genoten van deze reis. Vietnam is een geweldig mooi land met heel aardige mensen en lekker eten. De reis zat goed in mekaar met een vrij goed gevuld programma met nog genoeg ruimte voor vrije tijd en een goede afwisseling tussen stad en platte land. We hebben niet teveel in de bus moeten zitten. Hoogtepunten voor ons waren Halong baai, de locale markt in Bac Ha, de fietstocht in Hoi An en de homestay in Mu Cang Chai. We hadden wel geluk met het weer.

Vertrekdatum: 11/02/2017

Beoordeling: 8

8

Luc: Leuke reis in Vietnam ; (te)veel op toeristische paden en minder kans om dagdagelijkse leven te leren kennen. Laat de reisbegeleider peilen naar de verwachtingen van de groep en zorg ervoor dat hij hier daadwerkelijk op inspeelt. Februari is niet de ideale reisperiode omdat in het noorden de reisvelden dan nog kaal zijn en het vaak koud en mistig is.

Vertrekdatum: 15/10/2016

Beoordeling: 9

9

Sipke: Prachtige reis waarbij je in drie weken de mooie en indrukwekkende dingen van het land te zien krijgt. Goeie accomodaties en een prima ervaren Nederlandstalige gids uit het land zelf.

Vertrekdatum: 10/09/2016

Beoordeling: 9

9

John: Het was weer een fantastische reis met een afwisselend karakter waarbij gebruik werd gemaakt van diverse verschillende transportmiddelen. Tot onze verrassing sprak de lokale reisbegeleider ook nog eens een aardig woordje Nederlands. Verder was de 2 daagse trekking bij Sapa een van de hoogtepunten. Deze zou nog wel een dagje langer mogen duren. Het was prettig dat de groep niet al te groot was (10 personen).

Vertrekdatum: 10/09/2016

Beoordeling: 8

8

J.B.: Deze reis is echt een aanrader. Het is een goede mix van cultuur en natuur om Vietnam te leren kennen cq ontdekken.

Vertrekdatum: 23/07/2016

Beoordeling: 8

8

Antonius: Veelzijdige reis, prima mix van natuur en cultuur!! Mede door onze Nederlandse reisleider een prachtreis!!

Vertrekdatum: 20/02/2016

Beoordeling: 8

8

Reiziger: Zeer afwisselende reis door een druk en dichtbevolkt land. Met name het noorden vond ik erg mooi; de landschappen en de kleurrijke bergvolkeren. Onze Vietnamese, nederlands sprekende, reisleider had veel kennis van het land en de locaties die we bezochten. Tijdens de excursies ben je vaak met veel andere toeristen en de bevolking springt daar commercieel handig op in.

Vertrekdatum: 20/02/2016

Beoordeling: 9

9

Reiziger: Vietnam is een prachtig land. Ik heb volop genoten. Maar bedenk wel dat het nog steeds een heel communistisch land is.

Vertrekdatum: 07/11/2015

Beoordeling: 8

8

Marius: Het betrof voor ons een eerste groepsreis, voor het eerst georganiseerd en voor het eerst in Zuidoost Azie., Vietnam. Dat is ons goed bevallen al had er wat ons betreft meer tijd in de natuur in het programma mogen zitten en iets minder de platgetreden paden. Daar zullen we in de toekomst zeker op letten. Onze reisleider was een Vietnamees die goed Nederlands sprak. Hij wist overal de weg , veel kennis over het land, en goede adresjes om te eten etc.

Vertrekdatum: 07/11/2015

Beoordeling: 9

9

Frans: En zeer boeiende, afwisselende reis in een prachtig land met een uitstekende , Nederlands sprekende , lokale reisbegeleider/gids.

Vertrekdatum: 23/10/2015

Beoordeling: 9

9

Rita: Vietnam is mooie reis. Wel zeer drukke steden maar zeer mooie natuur. Misschien al toeristisch aan het worden, jammer. Goede reisbegeleiding en aangename medereizigers. We hadden geluk dat de reis doorging ( was zeer spannend tot de laatste maand, wat wel onze voorbereiding beïnvloedde)

Vertrekdatum: 04/04/2015

Beoordeling: 8

8

Reinier: Hele mooie reis met als hoogtepunt Sappa. Treinreizen zijn heel goed te doen. Kledingvoorschrift korte broek als het niet te koud is. Bij alle accommodaties is er wifi met FB. Er zijn genoeg excursies in het standaard pakket waardoor je ook in bijvoorbeeld Hoi An wat vrije tijd heb. De wandel excursie is door de groep enorm bevallen hoewel je zelf daar ook een hele mooie tocht kan maken. Er zijn voldoende pin automaten aanwezig. Eten is geweldig en ook in de restaurants goedkoop. Land is nu nog niet heel toeristisch maar het wordt elk jaar drukker. Kortom een reis die je moet doen.

Vertrekdatum: 04/04/2015

Beoordeling: 8

8

Reiziger: De rondreis met een geweldige Vietnamese reisleider was een uitstekende manier om het land te verkennen Dat er zo nu en dan een zeer toeristische stop aangedaan werd was bijna onmogelijk omdat een sanitaire stop daar het beste was We hebben het land op een fijne manier kunnen ervaren Helaas ging het met de vluchten heel erg slecht, Engelstalige stewardessen in Vietnam om in te checken waren niet voorhanden en was je overgeleverd aan hun good will Hierover klagen hielp niet men verstond je toch niet Ook het inchecken als groep op Schiphol is niet meer van deze tijd omdat veel overige reizigers thuis al inchecken dus als koning AAP groep werden we verdeeld over open staande plaatsen Niet leuk als je 12 uur niet naast je partner kunt zitten Dit zal zeker mee spelen met boeken van een mogelijke volgende reis

Vertrekdatum: 07/03/2015

Beoordeling: 10

10

Maria Helena: Het was een geweldige reis door Vietnam met enorm veel afwisseling in de gezamenlijke activiteiten en tevens ruimte voor individueel initiatief. De Engelstalige, Vietnamese gids, heeft op een zeer professionele manier een veelzijdig beeld van Vietnam gegeven: geschiedenis, economie, opvoeding, levenswijze, religie... Kortom een vrij duidelijk totaalbeeld van Vietnam en zijn bewoners. Deze reis is een absolute aanrader.

Vertrekdatum: 07/03/2015

Beoordeling: 8

8

Paul: Prachtige reis met een uitstekende plaatselijke reisbegeleider. Jammer dat de facultatieve uitstappen veel duurder uitvielen (soms tussen 50 en 100% duurder) dan op de website van Koning Aap vermeld tijdens het boeken van de reis.

Reactie

Onlangs hebben wij de nieuwe prijzen voor de excursies ontvangen en hebben wij deze aangepast op onze website. De prijzen van een aantal excursies is hoger uitgevallen, mede door de ongunstige koers van de dollar op dit moment. In een enkel geval is de prijs lager. Excursieprijzen kunnen door het jaar heen wijzigen door een schommelende koers, een verhoging van entreegelden en het aantal reizigers dat deelneemt aan de excursie. Uiteraard doen wij  ons best om alle prijs zo up-to-date mogelijk te houden.

Vertrekdatum: 08/11/2014

Beoordeling: 8

8

Henderika: In het bovenstaande zit genoeg voor een review. Maak er maar gebruik van

Vertrekdatum: 08/11/2014

Beoordeling: 9

9

Reiziger: Een zeer complete afwisselende reis die je in 3 weken tijd een goed beeld van het land laat zien en beleven. Met name de trekking bij de bergvolkeren in het noorden bij Sapa en als afsluiting de boottocht in de Halong baai maken de reis helemaal compleet.

Vertrekdatum: 05/04/2014

Beoordeling: 7

7

Nadine: Super reisprogramma met alle hoogtepunten maar jammer van de Nederlandse reisbegeleiding - hij was niet op de hoogte van het reisplan, gaf geen tips en nam niet deel aan de activiteiten. Kies je dus voor een Nederlandstalige gids zie dat je zelf goed op de hoogte bent van wat er inbegrepen is en wat niet of hij laat je dubbel betalen!

Vertrekdatum: 22/02/2014

Beoordeling: 7

7

B.R.: als je niet van drukke steden houdt ga dan niet naar vietnam. het noorden van vietnam is mooi. alleen moet je daar geluk hebben met het weer.