Zoeken
Achtergrond informatie
- Bevolking Turkije
- Cultuur Turkije
- Eten en drinken Turkije
- Festivals Turkije
- Fooien Turkije
- Land en landschap Turkije
- Religie Turkije
- Taal Turkije
- Weer en klimaat Turkije
Praktische informatie
- Je bent hier
- Home
- Bestemmingen
- Turkije
- Landinformatie Turkije
- Eten en drinken Turkije
Reizen naar Turkije
Eten en drinken Turkije
In Turkije heb je in de wat grotere plaatsen een ruime keuze aan restorans (restaurants) en lokanta's (goedkope zelfbedieningsrestaurants).Het hoofdgerecht in Turkije bestaat meestal uit lams- of schapenvlees, gegrild of gestoofd met groenten, vers brood en pilav (rijst) of gekookte gebroken tarwe (bulgur).
Eten in Turkije: Je kunt tijdens je Turkije rondreis kiezen uit allerlei soorten kebab: sishkebab (een spies met stukjes geroosterd lamsvlees), doner kebab (schapenvlees aan een spit) adana kebab (sterk gekruid geroosterd vlees), köfte (gehaktballetjes), shaslik (spies met stukjes rund- of schapenvlees waar ook uien, stukjes nier en lever tussen zitten). In veel restaurants in Turkije kun je ook kip (tavuk) en vis (balik) bestellen. Groenten worden meestal door en door gaar gekookt of gestoofd. Een maaltijd wordt afgesloten met een dessert. Toetjes (tatlilar) zijn zoet (vaak druipend van de honing) en bestaan uit een combinaties van vruchten, noten en gebak, zoals de baklava.
Drinken in Turkije: De nationale drank van Turkije is çay (thee). Thee wordt geserveerd in kleine glaasjes met een paar klontjes suiker op een schoteltje. Koffie (kahve) wordt gedronken uit kleine kopjes met veel drab erin, die eerst moet bezinken. Hoewel Turkije een islamitisch land is zijn bier, wijn en raki zeker in de wat duurdere restaurants gewoon verkrijgbaar.
Eten in Turkije: Je kunt tijdens je Turkije rondreis kiezen uit allerlei soorten kebab: sishkebab (een spies met stukjes geroosterd lamsvlees), doner kebab (schapenvlees aan een spit) adana kebab (sterk gekruid geroosterd vlees), köfte (gehaktballetjes), shaslik (spies met stukjes rund- of schapenvlees waar ook uien, stukjes nier en lever tussen zitten). In veel restaurants in Turkije kun je ook kip (tavuk) en vis (balik) bestellen. Groenten worden meestal door en door gaar gekookt of gestoofd. Een maaltijd wordt afgesloten met een dessert. Toetjes (tatlilar) zijn zoet (vaak druipend van de honing) en bestaan uit een combinaties van vruchten, noten en gebak, zoals de baklava.
Drinken in Turkije: De nationale drank van Turkije is çay (thee). Thee wordt geserveerd in kleine glaasjes met een paar klontjes suiker op een schoteltje. Koffie (kahve) wordt gedronken uit kleine kopjes met veel drab erin, die eerst moet bezinken. Hoewel Turkije een islamitisch land is zijn bier, wijn en raki zeker in de wat duurdere restaurants gewoon verkrijgbaar.
© 2024, Koning Aap