Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Landinformatie Turkije

Landinformatie Turkije

Landinformatie Turkije

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over Turkije voor jouw Turkije reizen. Een bezoek aan Turkije kan eigenlijk niet anders dan een groot avontuur worden. Het land heeft werkelijk alles om eenieder te bekoren. Overblijfselen uit de Oudheid, waaronder Griekse tempels, Romeinse theaters en het oudst bekende religieuze bouwwerk ter wereld in Göbekli Tepe worden afgewisseld met machtige bergen, indrukwekkende vulkaanlandschappen, eindeloze vlaktes en groene velden. Op sommige plekken komen natuur en religie samen, zoals bij het tegen een steile bergwand van het Pontisch gebergte gebouwde klooster van Sumela of de kolossale hoofden van Goden en Koningen op de berg van Nemrut Dagi. Hoe afwisselend Turkije ook is, er is een ding dat overal in het land hetzelfde is: de vriendelijke en gastvrije bevolking. Drink een kopje thee in een van de theetuinen van Trabzon en maak een praatje (met handen en voeten) met traditioneel geklede Koerden in het zuiden. 

Als specialist helpen wij je graag verder met het regelen van jouw Turkije rondreis. In het linker menu vind je alle informatie over het land Turkije. Bekijk onze Turkije reizen en selecteer je favoriete Turkije rondreis.

Achtergrond informatie

Bevolking Turkije
Turkije heeft een oppervlakte van 769.360 km² (19 maal Nederland en 25 maal België) en telt ruim 84 miljoen inwoners. Globaal kan de bevolking van Turkije worden onderscheiden in de West-Turkse (geürbaniseerde) bevolking en de traditionele plattelandsbevolking van Anatolië.

Bevolkingsgroepen van Turkije: Etnisch gezien bestaat de bevolking van Turkije uit Turken (73 procent), Koerden (21 procent), Arabieren (2 procent), Tsjerkessen (2 procent) en Georgiërs (0,5 procent). De Koerden vormen de grootste etnische minderheid in Turkije. Hun precieze aantal is niet bekend, omdat hun bestaan officieel altijd is ontkend en ze daarom staan ingeschreven als Turk in plaats van als Koerd. Het merendeel van de Koerdische bevolking leeft in het oosten en zuidoosten van het land.
Cultuur Turkije
In Turkije verschillen de omgangsvormen per regio. In steden als Ankara, Istanbul en Izmir en aan de kusten van de Egeïsche- en Middellandse Zee, is men redelijk gewend aan westerse omgangsvormen. Maar in het traditionele Oost-Turkije is dat allerminst het geval. Houdt dus tijdens je rondreis door Oost-Turkije rekening met de gewoonten en gebruiken van de bevolking.

Kleding in Turkije: Het is raadzaam om er bij de keuze van je kleding rekening mee te houden dat Oost-Turkije een traditioneel en overwegend conservatief gebied is. Vooral voor vrouwen wordt het op prijs gesteld dat je voldoende bedekt - benen en bovenarmen, geen nauwsluitende outfits - gekleed gaat. Verder is het er ongebruikelijk dat mannen en vrouwen in het openbaar genegenheid voor elkaar tonen.

Gewoonten in Turkije: Voor de wet zijn vrouwen gelijk aan mannen, maar in het grootste deel van Oost-Turkije hebben veel vrouwen uit armere, laagopgeleide milieus niet veel te vertellen en moeten ze zich aan traditionele, ongeschreven regels houden. Totdat een meisje een huwelijkskandidaat heeft gevonden en getrouwd is, wordt er door de familie streng gewaakt over haar eerbaarheid en maagdelijkheid.
Eten en drinken Turkije
In Turkije heb je in de wat grotere plaatsen een ruime keuze aan restorans (restaurants) en lokanta's (goedkope zelfbedieningsrestaurants).Het hoofdgerecht in Turkije bestaat meestal uit lams- of schapenvlees, gegrild of gestoofd met groenten, vers brood en pilav (rijst) of gekookte gebroken tarwe (bulgur).

Eten in Turkije: Je kunt tijdens je Turkije rondreis kiezen uit allerlei soorten kebab: sishkebab (een spies met stukjes geroosterd lamsvlees), doner kebab (schapenvlees aan een spit) adana kebab (sterk gekruid geroosterd vlees), köfte (gehaktballetjes), shaslik (spies met stukjes rund- of schapenvlees waar ook uien, stukjes nier en lever tussen zitten). In veel restaurants in Turkije kun je ook kip (tavuk) en vis (balik) bestellen. Groenten worden meestal door en door gaar gekookt of gestoofd. Een maaltijd wordt afgesloten met een dessert. Toetjes (tatlilar) zijn zoet (vaak druipend van de honing) en bestaan uit een combinaties van vruchten, noten en gebak, zoals de baklava.

Drinken in Turkije: De nationale drank van Turkije is çay (thee). Thee wordt geserveerd in kleine glaasjes met een paar klontjes suiker op een schoteltje. Koffie (kahve) wordt gedronken uit kleine kopjes met veel drab erin, die eerst moet bezinken. Hoewel Turkije een islamitisch land is zijn bier, wijn en raki zeker in de wat duurdere restaurants gewoon verkrijgbaar.
Festivals Turkije
Feestdagen in Turkije zijn te verdelen in religieuze en nationale feestdagen. Belangrijke nationale feestdagen zijn: Nieuwjaarsdag (1 januari); Onafhankelijkheids- en kinderdag (23 april); Herdenkingsfeest Atatürk en Jeugd- en sportdag (19 mei); Dag van de Overwinning in de Turks-Griekse onafhankelijkheidsoorlog in 1922 (30 augustus); Dag van de Republiek, oprichting van de Republiek Turkije (29 oktober).

Religieuze feestdagen in Turkije: Onder Atatürk werd in Turkije de islamitische kalender vervangen door de Gregoriaanse, die in het Westen gangbaar is. Van de islamitische feestdagen bleven alleen de belangrijkste twee, het Ramazan Bayramý (Suikerfeest) en het Kurban Bayramý (Offerfeest) als officiële feestdagen gehandhaafd. Omdat deze oorspronkelijk zijn verbonden met een maanjaar schuiven deze islamitische feestdagen ieder jaar 10 à 11 dagen naar voren. Het Suikerfeest vindt plaats direct na afloop van de vastenmaand ramadan.

Familiefeesten in Turkije: Familiefeesten zoals geboorte, besnijdenis, verloving en huwelijk worden als het enigszins mogelijk is groots gevierd. Omdat de feesten veel geld kosten, wordt er vaak lang voor gespaard. In de dorpen wordt iedereen uitgenodigd en in de steden worden uitnodigingen verstuurd. Als toeristen ben je welkom als je gevraagd wordt. Mocht je een uitnodiging ontvangen, maak daar dan zeker gebruik van!
Fooien Turkije
Het geven van een fooi in Turkije is gebruikelijk. Zo verwacht het personeel in je hotel, bij de kapper of in het badhuis een fooi voor bewezen diensten. Datzelfde geldt voor gidsen en reisbegeleiders. Taxichauffeurs rekenen op een fooi, als zij je hebben geholpen met het sjouwen van je bagage of het vinden van de weg.

Hoeveel fooi in Turks restaurant? In de wat duurdere restaurants krijg je de rekening op een schoteltje aan tafel gepresenteerd. Al zijn de servicekosten bij de prijs inbegrepen, een fooi van 10 procent is gebruikelijk. In eenvoudiger lokanta’s word je geacht te betalen aan een persoon achter de toonbank, meestal bij de ingang. Daar staat meestal een pot voor fooien. Eventueel kun je wat geld achterlaten op tafel.

De reisbegeleiders, lokale gidsen en chauffeurs die voor Koning Aap werken verwachten een fooi, mits ze hun werk naar voldoening gedaan hebben. Een richtbedrag voor je reisbegeleider is 2 à 3 euro per reiziger per dag, voor de chauffeur is het richtbedrag 1 à 2 euro per persoon per dag.
Land en landschap Turkije
Het landschap van Turkije is erg gevarieerd. Baaien, rotsen, zand- en kiezelstranden aan de 8000 kilometer lange kuststrook. Hoge bergen, zoutmeren, steppen en rivieren in het Anatolisch binnenland.

Geografie van Turkije: De hoogste bergen van Turkije liggen in het oosten en vormen een natuurlijke grens met Georgië, Armenië en Iran. De berg Ararat, een uitgedoofde vulkaan, is met 5185 meter de hoogste van het land. Op deze eeuwig besneeuwde berg in Turkije zou de ark van Noach gestrand zijn. Vulkanisme heeft een belangrijke rol gespeeld in de vorming van het landschap in de oostelijke delen van Anatolië. In Cappadocië is een wonderlijk landschap met rotsformaties ontstaan als gevolg van vulkanische uitbarstingen. Door de invloed van regen en wind hebben de vulkanische gesteenten (het zachte poreuze tufsteen en het harde basalt) vreemde vormen gekregen.

Flora van Turkije: In het voorjaar laten de kusten van de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee één grote bloemenzee zien. Wilde bloemen en struiken zijn alom tegenwoordig. Het Taurusgebergte in het zuiden van Turkije heeft beboste en kale hellingen, in de lente en zomer begroeid met gras. Aan de kusten zie je palm-, pijn- en avocadobomen, ook groeien er vijgen, olijven, citrusvruchten, bananen. Aan de Zwarte Zee kom je tijdens je reis door Turkije vooral thee en tabaksplantages tegen.
Religie Turkije
De Turkse bevolking bestaat uit ongeveer 98 procent moslims, waarvan 70 procent soennieten, 15 tot 25 procent alevieten en kleinere groepen sjiieten en yezidieten. De enige door de overheid erkende minderheden zijn de Grieks-orthodoxe en Armeense christenen en sefardische joden.

Revival islam in Turkije: In 1928 schafte Atatürk de islam als staatsgodsdienst af. De nationale rustdag in Turkije werd zondag, in plaats van vrijdag (de eigenlijke rustdag van de moslims). Van de religieuze feesten werden alleen het Offerfeest en het Suikerfeest als nationale feestdag gehandhaafd. De rechtspraak werd herzien naar westers voorbeeld en de bouw van nieuwe moskeeën en het dragen van de sluier werden verboden. De laatste tijd is er sprake van een toenemende islam revival. De islamitische AK-partij van president Erdogan stimuleert de bouw van moskeeën en islamitische opleidingsinstituten. Hij ligt al enkele jaren in de clinch met het Constitutionele Hof over de vraag of studentes weer een hoofddoek mogen dragen op de universiteit. Erdogan kreeg het in 2010 voor elkaar dat het hoofddoekverbod op universiteiten werd opgeheven, en in 2013 het algehele verbod binnen overheidsinstellingen.
Taal Turkije
De officiële taal van Turkije is het Turks. Het is de taal waarin op de openbare scholen onderwezen wordt. In het zuidoosten spreken veel mensen ook een Koerdische taal en de oudste generatie spreekt soms nog Arabisch. Sinds kort zijn taalcursussen, televisie uitzendingen, radio en muziek in Koerdische talen toegestaan. In steden en in toeristische gebieden spreekt men meestal wel wat Engels of Duits. Bovendien is de kans groot dat je aangesproken wordt in het Duits of Nederlands door (ex)gastarbeiders of kinderen daarvan. Het is zeker de moeite waard een paar woorden of zinnen Turks te leren. Turken waarderen dit zeer. Voor meer woordjes Turks en uitspraak, download de app ‘google translate’.

Enkele woordjes Turks

Hallo
Merhaba

Dank u wel
Tesjekur ederim

Heel mooi
Tsjok gezel

1 = bir
2 = iki
3 = üç
4 = dört
5 = beş
6 = alti
7 = yedi
8 = sekiz
9 = dokuz
10 = on
100 = yüz
1000 = bin
Weer en klimaat Turkije
In Turkije komen verschillende klimaatzones voor. Het klimaat aan de Zwarte Zee is mediterraan, met de kenmerken van een zeeklimaat. Dus hoewel het er 's zomers minder heet is, is het er erg klam. De winters zijn hier zacht. In alle jaargetijden kun je hier ook buien verwachten. Vaak is het er ook mistig. Voor de rest van Turkije gelden de regels van het landklimaat: hete zomers en koude winters. Grote delen van Centraal- en Oost-Turkije zijn 's winters met sneeuw bedekt.

Beste reistijd voor Turkije: In het voor- en najaar is de temperatuur overdag al behoorlijk warm, maar koelt het 's avonds lekker af. Dit zijn dan ook de beste tijden van het jaar om te reizen. Op onze Turkije rondreizen komen we af en toe op hooggelegen plaatsen, zoals de Nemrut Dagi. Hier zal het ook midden in de zomer koud zijn, dus een trui moet je zeker meenemen.

Klimaattabel Turkije: De vier cijfers die telkens worden genoemd zijn van links naar rechts: de gemiddelde maximum temperatuur in graden Celsius, aantal zonuren per dag, aantal dagen per maand met minimaal 1 mm-neerslag per dag en- de gemiddelde temperatuur van het zeewater (indien van toepassing).

ANKARA

Maand

T gem

Zon

Regen

T w

Januari

3

4

12

-

Februari

5

5

10

-

Maart

11

7

11

-

April

16

8

12

-

Mei

21

9

12

-

Juni

25

11

8

-

Juli

29

12

4

-

Augustus

29

12

4

-

September

25

10

5

-

Oktober

19

7

7

-

November

12

5

8

-

December

5

4

12

-

 TRABZON 

Maand

T gem

Zon

Regen

T w

Januari

8

6

12

9

Februari

8

7

11

8

Maart

11

6

11

8

April

15

7

12

10

Mei

19

8

12

14

Juni

23

10

9

20

Juli

26

9

5

23

Augustus

26

8

5

23

September

24

8

6

22

Oktober

19

6

9

19

November

14

5

10

15

December

10

5

12

11

 DIYARBAKIR

Maand

T gem

Zon

Regen

T w

Januari

7

4

13

-

Februari

9

5

11

-

Maart

14

7

12

-

April

20

8

13

-

Mei

27

10

9

-

Juni

33

13

4

-

Juli

38

14

3

-

Augustus

38

12

2

-

September

33

11

3

-

Oktober

25

8

7

-

November

16

6

9

-

December

10

4

12

-

Praktische informatie

Adressen Turkije
Ambassade van Turkije in Nederland
Jan Evertstraat 15, 2514 BS Den Haag
T +31 (0)70 3023101
E [email protected]
I www.turkishembassy.nl

Ambassade van Turkije in België
Montoyerstraat 4, 1000 Brussel
T +32 2 5134095/ 5061120
E [email protected]
I https://www.belgische-ambassade.com

Ambassade van Nederland in Turkije
Mevlana Bulvarı, Yıldırım Kule No.221, 06520 Çankaya Ankara
T +90 312 409 18 00/20
E [email protected]
I www.nederlandwereldwijd.nl

Ambassade van Belgie in Turkije
Vista 312 Office Building, Eskişehir Yolu, 2176. Cadde N °: 9, Floor: 10-11, Söğütözü 06530 Çankaya - Ankara
T +90 312 544 30 58 
T +90 532 615 92 29 (in geval van nood buiten kantooruren).
I https://turkey.diplomatie.belgium.be/nl
Communicatie Turkije
Bijna iedereen in Turkije heeft tegenwoordig een mobiele telefoon (cep). Het gebruik is de laatste jaren wel aan banden gelegd en op verschillende plaatsen, bijvoorbeeld in auto’s, bussen, tram en metro, verboden. Dit in verband met geluidsoverlast en gevaar op de weg.

Mobiel bellen in Turkije: Wil je met je mobiel telefoneren, informeer dan voor vertrek of je provider een roaming overeenkomst heeft met een Turks Telecombedrijf. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com. Wanneer je een simlockvrij toestel hebt kun je ter plekke een SIM-kaart plus prepaid opwaardeerkaart aan te schaffen. Je dient je dan wel te laten registreren. Belangrijkste Turkse mobiele telefoonmaatschappijen zijn Turkcell, Vodafone en Avea. In afgelegen gebieden, bijvoorbeeld in delen van Cappadocië, is geen mobiel bereik. Het internationale landennummer van Turkije is +90, dat van Nederland +31 en van België +32.

Internet in Turkije: De meeste hotels, restaurants en toeristencafés bieden WiFi aan zodat je gratis kunt bellen met Whatsapp, Skype of Messenger. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.
Elektriciteit Turkije
De netspanning in Turkije is 220 Volt. Stopcontacten zijn meestal hetzelfde als in Nederland of België. Soms valt het licht uit of is er weinig straatverlichting. Het is raadzaam om een verloopstekker, reservebatterijen en een zaklamp mee te nemen. Kijk hier als je wilt zien wat voor stopcontact en stekkers in Turkije gebruikelijk zijn.
Gezondheid Turkije
Voor Turkije worden vaccinaties beslist aangeraden. Voor de actuele stand van zaken verwijzen we naar www.lcr.nl, de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) dat de richtlijnen uitgeeft voor vaccinaties en preventie van malaria. In België kun je vergelijkbare informatie krijgen op www.wanda.be.

Vaccineren bij je thuis! Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. Thuisvaccinatie.nl is een landelijk werkend vaccinatiecentrum (enkel in Nederland). Als je minstens 4 weken voor vertrek contact met hen opneemt, garanderen we dat je gebruik kunt maken van deze unieke service. Een handig alternatief voor de GGD! Maak hier een afspraak voor jouw vaccinaties.

Reisapotheek voor Turkije: Neem een kleine reisapotheek mee op je rondreis door Turkije met daarin o.a. jodium, pleisters, sterilon en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes.

Europees Medisch Paspoort: Handig om mee te nemen op je reis door Turkije is het Europees Medisch Paspoort, een document waarmee je in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het medisch paspoort is onder andere verkrijgbaar bij huisarts, de Reisdokter, apotheek en GGD.

Preventieve maatregelen: Bij aankomst in Turkije is het zaak de tijd te nemen om te acclimatiseren. Wees voorzichtig met zonnen en zet bij uitstapjes in de volle zon iets op je hoofd. Omdat je in de droge hitte ongemerkt veel vocht verliest, moet je steeds veel blijven drinken en wat extra zout op je eten strooien. Warme dranken zijn over het algemeen beter dan ijskoude. Je maag en darmen worden dan minder belast. Het water uit de kraan kun je beter niet drinken. Vind hier meer informatie over gezond op reis.

Ziekenhuizen in Turkije: De gezondheidsvoorzieningen zijn redelijk goed in Turkije, al is er een fors verschil tussen het oosten en het westen van het land. Er zijn voldoende artsen en overal vind je eczane’s, apotheken, met een ruim assortiment aan geneesmiddelen. Naast staatsziekenhuizen (devlet hastanesi) zijn er in de steden en badplaatsen ook privé-klinieken (özel hastanesi) waar de artsen veelal redelijk Engels of Duits spreken. Zorg dat je tijdens je Turkije rondreis het vaccinatieboekje en liefst ook je medisch dossier met o.a. je bloedgroepgegevens bij je hebt.
Geldzaken Turkije
De munteenheid van Turkije is de Turkse lira. Voor de actuele wisselkoers, kijk op: www.oanda.com.

Pinnen in Turkije: In vrijwel elke plaats vind je een pinautomaat. Neem voor de zekerheid ook een bedrag aan contante euro’s mee voor het geval de automaten niet werken. Je kunt je euro’s wisselen in een van de vele geldwisselkantoortjes (döviz). Creditcards zoals VISA, American Express, Eurocard/ Mastercard en Diners Club worden op veel plaatsen geaccepteerd.
Openingstijden Turkije
Banken zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.00 uur. Op internationale vliegvelden zijn de banken langer open. De grote postkantoren zijn doorgaans geopend van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 17.30 uur. Winkels zijn officieel geopend van maandag tot en met zaterdag van 9.30 tot 19.00 uur. Maar in de praktijk hanteren veel winkels ruimere openingstijden. De meeste musea zijn op maandag dicht. Enkele uitzonderingen hierop zijn het Topkapı Paleis in Istanbul, dat op dinsdag sluit, en het Mevlana Museum in Konya, dat elke dag open is. Archeologische bezienswaardigheden zijn in het toeristenseizoen elke dag geopend.

Shoppen in Turkije: In supermarkten en warenhuizen gelden vaste prijzen, terwijl in souvenirwinkeltjes en op markten afdingen gebruikelijk is. De prijs die verkopers in eerste instantie vragen kan soms vele malen hoger liggen dan de ‘normale’ verkoopprijs. Veel spullen die je in de vele souvenirwinkeltjes vindt zijn het product van hedendaagse huisvlijt. Een greep uit het assortiment: tapijten, geglazuurd aardewerk, onyx voorwerpen, waterpijpen, sieraden van goud of zilver en lederwaren. Ook zul je in toeristische centra op straat overal nagemaakte merkartikelen tegenkomen zoals parfums en kleding.
Fotografie Turkije
Wil je mensen fotograferen in Turkije, vraag dan altijd eerst om toestemming. Het is verboden om vliegvelden, militaire objecten e.d. te fotograferen. Soms moet je bij toeristische attracties extra betalen om te mogen fotograferen of filmen. Op sommige locaties mag je niet flitsen.
Veiligheid Turkije
Turkije is een redelijk veilig land om in te reizen. Maar met de groeiende kloof tussen arm en rijk en de groeiende stroom vluchtelingen neemt de kleine criminaliteit in toeristische gebieden en grote steden toe. Let vooral op bij drukke markten, stations en bij het in- en uitstappen van het openbaar vervoer. Mocht je onverhoopt bestolen worden of iets naars overkomen, zorg dan dat je de app ‘SOS op reis’ gedownload hebt zodat je alle belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt. Doe aangifte bij de politie in verband met de verzekering.

Reisadvies voor Turkije: Actuele informatie over de veiligheid in Turkije en eventuele reisadviezen vind je op www.nederlandwereldwijd.nl. Nederlanders kunnen in geval van nood 24/7 bellen met het contactcenter van Buitenlandse zaken +31 247 247 247. Ook via het twitteraccount @247BZ of de 24/7 BZ Reisapp kun je direct contact opnemen met het contactcenter. Belgen kunnen voor reisadviezen terecht op https://diplomatie.belgium.be/nl, de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken.


Tijdsverschil Turkije
Het tijdsverschil met Turkije bedraagt een uur. Zowel in de winter als in de zomer is het in Turkije 1 uur later dan in de Benelux. Leuke bijkomstigheid: je zult waarschijnlijk geen jetlag hebben op je rondreis door Turkije.
Reisdocumenten Turkije

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort of identiteitskaart dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Als je naar Turkije reist met een paspoort moet deze beschikken over tenminste 1 lege visumpagina.

Visum:
Voor deze bestemming is er voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum nodig.

Als je afwijkend reist van de groepsreis raden wij je aan om je goed te laten informeren over of je een visum nodig hebt. Onze partner Traveldocs helpt je graag verder en is telefonisch bereikbaar via +31 (0) 23 2210004. Traveldocs is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).

Kijk op de website van Traveldocs voor meer informatie: 

- Nederlandse reizigers bezoeken: visum-legalisatie.nl/koningaap-nl
- Belgische reizigers bezoeken: visum-legalisatie.nl/koningaap-be
 
Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.