Live Help Chat

Reizen naar Cambodja

Eten en drinken Cambodja

Je kunt tijdens je rondreis door Cambodja lekker en goedkoop eten. De Cambodjaanse keuken is gevarieerd en in steden als Phnom Penh, Siem Reap en Sihanoukville tref je ook uitstekende Chinese, Thaise en Japanse restaurants in. Daarnaast vind je in deze steden pizzeria’s, Franse bistro’s en fastfood restaurants. Vers fruit is op de markt verkrijgbaar en op veel plaatsen in Cambodja kun je stokbrood kopen. Op het platteland serveren de restaurants vaak minder uitgebreid.

Typische gerechten van Cambodja:Ahmok wordt beschouwd als het nationale gerecht van Cambodja en bestaat uit vis gemarineerd in een mengsel van kokosmelk, citroengas, rode pepers en limoen. Daarbij wordt bij voorkeur vis gebruikt die in de rijstvelden voorkomt. Ook trei ang, gebakken moten vis die in blaadjes sla of spinazie worden gewikkeld, is erg populair en zeker het proeven waard tijdens je Cambodja rondreis of familiereis Cambodja.

Drinken in Cambodja: 
Kraanwater kun je in Cambodja beter niet drinken, maar drinkwater in verzegelde flessen, frisdrank en vers vruchtensappen zijn volop verkrijgbaar. De Cambodjanen brouwen hun eigen bier, waarbij Angkor Beer, Anchor Beer en Cambodia Beer de bekendste merken zijn.