Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Landinformatie Cambodja

Landinformatie Cambodja

Landinformatie Cambodja

Wil jij binnenkort naar Cambodja reizen? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over Cambodja. Cambodja kan met recht een delicatesse voor de ware reisliefhebber worden genoemd. Tijdens onze Cambodja reizen maak je uitgebreid kennis met het land, de geschiedenis en cultuur van de Khmerbevolking. Je bezoekt onder andere de hoofdstad Phnom Penh en het wereldberoemde Angkor Wat. Wandelend door een plattelandsstadje als Battambang voel je overal nog de sfeer van het Franse verleden.

Als specialist helpen wij je graag verder met het regelen van jouw Cambodja rondreis. In het linker menu vind je alle informatie over het land Cambodja. Bekijk ook onze Cambodja reizen en selecteer je favoriete Cambodja rondreis.

Achtergrond informatie

Bevolking Cambodja
Cambodja heeft een oppervlakte van 181.000 km² (4,5 maal Nederland, 6 maal België) en telt 17 miljoen inwoners. Ongeveer 75 procent van de bevolking woont in het vruchtbare gebied tussen het Tonlé Sap-meer in het noordwesten van Cambodja en de regio ten zuiden van de hoofdstad Phnom Penh.

Bevolkingsgroepen van Cambodja: Cambodja heeft een vrij homogene bevolkingssamenstelling, ongeveer 90 procent van de bevolking behoort tot de Khmer. Belangrijke minderheidsgroepen vormen Chinezen (3 procent), etnische Vietnamezen (5 procent), Cham en diverse bergvolken.

Maak kennis met het vriendelijke en bescheiden volk van Cambodja tijdens een van onze Cambodja rondreizen of Cambodja familiereizen.
Cultuur Cambodja
Cambodjanen houden er niet van om openlijk met elkaar in discussie te gaan. Om anderen niet in verlegenheid te brengen, gaat men openlijke confrontaties het liefst uit de weg. Kritiek wordt direct als een persoonlijke belediging opgevat. Je geduld verliezen, boos worden of een woordenwisseling in het openbaar betekenen namelijk 'gezichtsverlies'. Ook het uiten van positieve emoties als genegenheid, gebeuren subtieler dan wij gewend zijn. Jongens en meisjes zullen niet in het openbaar affectie tonen.

Kleding in Cambodja: Cambodjaanse vrouwen op het platteland dragen een sampot. Dat is een katoenen of zijden sarong tot op de enkels. Op feestdagen dragen vrouwen een felgekleurde sampot. Ook veel mannen dragen een sarong. Veel Cambodjanen dragen een hoofddeksel of strooien hoed tegen de felle zon. Ook een krama, een rood- of blauwwit geblokte, smalle katoenen of zijden doek van minstens een meter lang, wordt gebruikt als hoofdbedekking. Maar ook als sjaal, sjerp, riem of als draagdoek voor kleine kinderen of boodschappen.
Eten en drinken Cambodja
Je kunt tijdens je rondreis door Cambodja lekker en goedkoop eten. De Cambodjaanse keuken is gevarieerd en in steden als Phnom Penh, Siem Reap en Sihanoukville tref je ook uitstekende Chinese, Thaise en Japanse restaurants in. Daarnaast vind je in deze steden pizzeria’s, Franse bistro’s en fastfood restaurants. Vers fruit is op de markt verkrijgbaar en op veel plaatsen in Cambodja kun je stokbrood kopen. Op het platteland serveren de restaurants vaak minder uitgebreid.

Typische gerechten van Cambodja:Ahmok wordt beschouwd als het nationale gerecht van Cambodja en bestaat uit vis gemarineerd in een mengsel van kokosmelk, citroengas, rode pepers en limoen. Daarbij wordt bij voorkeur vis gebruikt die in de rijstvelden voorkomt. Ook trei ang, gebakken moten vis die in blaadjes sla of spinazie worden gewikkeld, is erg populair en zeker het proeven waard tijdens je Cambodja rondreis of familiereis Cambodja.

Drinken in Cambodja: 
Kraanwater kun je in Cambodja beter niet drinken, maar drinkwater in verzegelde flessen, frisdrank en vers vruchtensappen zijn volop verkrijgbaar. De Cambodjanen brouwen hun eigen bier, waarbij Angkor Beer, Anchor Beer en Cambodia Beer de bekendste merken zijn.
Feestdagen en festivals Cambodja
Feestdagen zijn vaak verbonden aan het boeddhisme of hebben te maken met de seizoenen. Omdat veel feesten gerelateerd zijn aan de stand van de maan, wisselen de data jaarlijks. Winkels, banken, overheidsgebouwen en sommige restaurants kunnen tijdens feestdagen gesloten zijn. Sommige festivals of feestdagen zijn leuk om mee te maken, andere kun je als toerist beter mijden.

Nationale feestdagen in Cambodja: Belangrijke nationale feestdagen in Cambodja zijn: Nieuwjaar (1 januari). Dag van de Overwinning op de Genocide (val van het Pol Pot-regime in 1979, op 7 januari). Tet (Vietnamees en Chinees Nieuwjaar, februari). Tet wordt massaal gevierd, waardoor het vinden van een hotelkamer lastig kan zijn en veel instanties gesloten zijn. Internationale vrouwendag (8 maart). Verjaardag huidige koning Norodom Sihamoni, duurt drie dagen (13-15 mei). Dag van het kind (1 juni). Verjaardag van koningin Norodom Monineath (18 juni). Dag van de grondwet (24 september). Kroning en verjaardag van koning Norodom Sihanouk (29 oktober). Dag van de Onafhankelijkheid (9 november). Dag van de Mensenrechten (10 december). Zie voor een volledig overzicht: www.officeholidays.com

Populaire feesten in Cambodja: Waarschuwing: Houd er rekening mee dat het tijdens onderstaande feesten enorm druk en hectisch kan zijn
.Chaul Chnam Thmey
, Khmer Nieuwjaar (april) duurt drie dagen en is voor Cambodja het belangrijkste feest van het jaar. Winkels en banken zijn gesloten en een onderdeel van dit feest is dat er met water op voorbijgangers wordt gegooid. Houd je daar niet van, dan is het beter deze dagen te vermijden.
Pchum Ben, betuiging van respect aan de doden (oktober). Duurt drie dagen. Winkels, banken en veel restaurants zijn gesloten. Cambodjanen trekken massaal naar het platteland.
Bon Om Touk, het Waterfestival (november). Einde van de regentijd met bootraces in Phnom Penh. Wie niet van massale drukte houdt, kan Phnom Penh beter vermijden.
Fooien Cambodja
In restaurants, cafés en hotels waar regelmatig toeristen komen is het niet ongebruikelijk een fooi te geven. Hoewel je hiertoe niet verplicht bent, kan een fooi van 50 cent al veel betekenen voor een Cambodjaan die vaak niet meer dan een paar dollar per dag verdient. Heb je een gids, dan is het gebruikelijk die een kleine fooi te geven.

De reisbegeleiders, lokale gidsen en chauffeurs die voor Koning Aap werken verwachten een fooi, mits ze hun werk naar voldoening gedaan hebben. Een richtbedrag voor je reisbegeleider is 1 à 2 euro per reiziger per dag.
Land en landschap Cambodja
Bijna twee derde van Cambodja bestaat uit vruchtbaar laagland. Dit wordt in het noorden omringd door  uitlopers van de Himalaya; in het noorden het Dangrekgebergte, in het oosten door de Moiheuvels, in het zuidwesten door de Olifantsketen en in het westen door de hoogste bergketen van Cambodja, het Cardamomgebergte. De hoogste top van Cambodja is de Phnom Aural met 1813 meter.

Meren en rivieren in Cambodja: Ongeveer 5 procent van de oppervlakte van Cambodja bestaat uit rivieren en meren. De grootste rivieren zijn de Mekong, die het land in noord-zuid richting doorstroomt, en de Tonlé Sap, die in het centrum van West-Cambodja het gelijknamige meer vormt.
Religie Cambodja
Eeuwenlang was Cambodja een boeddhistisch koninkrijk. Maar tijdens het schrikbewind van de Rode Khmer werden alle kloosters verwoest en de monniken vermoord. Pol Pot probeerde het boeddhisme uit te roeien en vond monniken volstrekt nutteloos. Boeddhistische wijsheid werd afgedaan als onzin: "De enige wijsheid is het verbouwen van rijst" was een slogan van de Rode Khmer. In 1979, aan het eind van de communistische terreur, leek het Cambodjaanse boeddhisme volledig te zijn weggevaagd.

Boeddhisme in Cambodja: 
Hoewel het boeddhisme in 1993 opnieuw tot staatsreligie werd verklaard, ziet de bevolking van Cambodja het boeddhisme vooral als volksgeloof, waarin geesten en natuurkrachten een belangrijke rol spelen. Zo vereren Cambodjanen de geesten van de wind, het water, de aarde en de vruchtbaarheid. Zij offeren vruchten, wierook en dieren aan deze geesten. De cultus van de natuurgeesten vindt in alle lagen van de bevolking plaats en vormt de essentie van alle grote boeddhistische jaarfeesten.
Taal Cambodja
Het Khmer is de nationale taal van Cambodja en wordt door ongeveer 90 procent van de bevolking gesproken. Andere talen die in Cambodja voorkomen, zijn de gesproken talen van de minderheden. Ook is er een redelijk grote groep mensen die Vietnamees en Chinees spreken. Hoewel je soms in de grotere plaatsen met Engels of Frans terecht kunt, zullen de Cambodjanen het als een teken van respect opvatten indien je zelfs maar een poging waagt om iets in het Khmer te zeggen.

Hallo / Goedendag
Suosedaai

Mijn naam is Simone. Hoe heet u?
Khnyom tjmuah Simone. Neak tjmuah ey?

Met mij gaat het goed. Hoe gaat het met u?
Khnyom sok sabaai. Neak sok sabaai teh?

Hoe noem je dit in het Khmer?
Rooboh nii djia phiasa khmèh keh ta medj?
Weer en klimaat Cambodja
Cambodja heeft een tropisch moessonklimaat en kent twee seizoenen. Het regensei­zoen van mei tot november en het droge seizoen van december tot april. De eerste helft van het droge seizoen is redelijk koel (december-januari) en is de beste reistijd voor jouw Cambodja rondreis. De tweede helft (februari-april) wordt het heel warm met temperaturen van ruim boven de 30°C.

Klimaattabel Cambodja: 
De vier cijfers die telkens worden genoemd zijn van links naar rechts: de maximum temperatuur in graden Celsius, aantal zonuren per dag, aantal dagen per maand met minimaal 1 mm-neerslag per dag en- de gemiddelde temperatuur van het zeewater.

PHNOM-PENH
Maand
T gem
Zon
Neerslag
T w
Januari
32
9
1
-
Februari
32
9
2
-
Maart
34
8
9
-
April
35
8
7
-
Mei
34
7
15
-
Juni
33
6
16
-
Juli
32
5
17
-
Augustus
32
5
17
-
September
31
5
19
-
Oktober
31
6
17
-
November
30
8
9
-
December
30
9
4
-

Praktische informatie

Adressen Cambodja
Ambassade van Cambodja in België
Tervurenlaan 264a, 1150 Brussel
T 02 772 03 72
[email protected]

Ereconsulaat van België in Cambodja
T: +855 12 840 056 (of 012 840 056) voor oproepen in het Frans of Engels
T: +855 12 824 325 (of 012 824 325) voor oproepen in het Khmer
T: +855 128 400 56 (noodgevallen)
E [email protected]
https://thailand.diplomatie.belgium.be

Nederland heeft geen diplomatieke vertegenwoordiging in Cambodja. In noodgevallen kun je contact opnemen met de Nederlandse Ambassade in Bangkok: www.nederlandwereldwijd.nl of de Belgische Ambassade in Bangkok.
Communicatie Cambodja
Je kunt in Cambodja bellen met je mobiel. Er zijn in Cambodja verschillende providers actief en de tarieven voor internationaal bellen variëren per provider. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com. Het landennummer voor Cambodja is +855, voor Nederland +31 en voor België +32.

Internet in Cambodja: 
Als je een simlockvrij toestel hebt kun je ter plekke een prepaid simkaart kopen waarmee je gebruik kunt maken van mobiel internet. Die kost nog geen vijf euro voor 2 gigabyte. Ruim voldoende voor dagelijks internetgebruik, whatsapp en eventueel bellen via whatsapp. Met een internetkaart ben je niet afhankelijk van wifi. Cellcard en Smart zijn hiervoor goede providers. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken. Heb je geen simlockvrije mobiel, dan kun je in Cambodja bij één van de vele telefoonwinkels voor 15 tot 20 euro een simkaartvrije telefoon kopen.

Zeker in de grote steden en op plekken waar veel toeristen komen, zijn vaak internetcafés te vinden. De meeste hotels bieden WiFi aan, net als veel guesthouses en cafés in bijvoorbeeld Phnom Penh en Siem Reap. De internetverbindingen variëren van behoorlijk snel tot zeer traag en zijn vaak minder stabiel dan in Europa.
Elektriciteit Cambodja
De netspanning in Cambodja is 230 volt. Stopcontacten zijn anders dan in Nederland en België en vooral het Amerikaanse model komt veel voor. Een uit Nederland of België meegebrachte telefoon of laptop kan tijdens je Cambodja reis echter zonder problemen worden opgeladen. Stroomuitval komt vooral buiten de grote steden nog vaak voor en op het platteland is niet overal stroom beschikbaar, of is de stroom op rantsoen. Een adapter of verloopstekker, zaklamp en reservebatterijen zijn zeker geen overbodige luxe. Kijk hier als je wilt zien wat voor stopcontact en stekkers in Cambodja gebruikelijk zijn.
Gezondheid Cambodja
Hoewel inentingen voor Cambodja niet verplicht zijn, worden ze wel aanbevolen. Hoeveel en welke vaccinaties je nodig hebt, hangt af van het soort reis en het gebied dat je bezoekt. Actuele informatie staat op www.lcr.nl, de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering dat richtlijnen uitgeeft voor vaccinaties en preventie van malaria. In België kun je vergelijkbare informatie krijgen op www.wanda.be.

Vaccineren bij je thuis! Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.
Thuisvaccinatie.nl is een landelijk werkend vaccinatiecentrum (enkel in Nederland). Als je minstens 4 weken voor vertrek contact met hen opneemt, garanderen we dat je gebruik kunt maken van deze unieke service. Een handig alternatief voor de GGD! Maak hier een afspraak voor jouw vaccinaties.

Reisapotheek voor Cambodja: 
Neem op je vakantie in Cambodja een kleine reisapotheek mee op je vakantie naar Cambodja met daarin o.a. jodium, pleisters, en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes. Als je naar een malariagebied gaat, denk dan aan anti-malaria tabletten en muggenolie met DEET. Tampons zijn moeilijk verkrijgbaar in Cambodja. 

Europees Medisch Paspoort: Handig om mee te nemen op je Cambodja rondreis is het Europees Medisch Paspoort, een document waarmee je in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het medisch paspoort is onder andere verkrijgbaar bij huisarts, de Reisdokter, apotheek en GGD.

Preventieve maatregelen voor je rondreis door Cambodja: 
Bij aankomst in Cambodja is het zaak de tijd te nemen om te acclimatiseren. Wees voorzichtig met zonnen en zet bij uitstapjes in de volle zon iets op je hoofd. Omdat je in de droge hitte ongemerkt veel vocht verliest, moet je steeds veel blijven drinken en wat extra zout op je eten strooien. Warme dranken zijn over het algemeen beter dan ijskoude. Je maag en darmen worden dan minder belast. Het water uit de kraan kun je beter niet drinken. Vind hier meer informatie over gezond op reis.

Apotheken en ziekenhuizen in Cambodja: 
Geneesmiddelen zijn verkrijgbaar in apotheken in de grotere plaatsen zoals de U-Care vestigingen in Phnom Penh en Siem Reap. In grote plaatsen zijn ook enkele buitenlandse huisartsen werkzaam die bij eenvoudige medische hulp kunnen helpen. In Phnom Penh vind je The Tropical & Travellers Medical Clinic, dat wordt gerund door een Britse dokter die ervaring heeft met reizigersziekten. De ziekenhuizen in Cambodja worden steeds beter en in Phnom Penh vind je met het Royal Phnom Penh Hospital en met de Khema Clinic tegenwoordig ziekenhuizen die redelijk goede zorg bieden. Echter, voor een meer ernstige opname is het aan te raden niet in Cambodja te blijven, maar naar Thailand te gaan. Thaise ziekenhuizen zijn aanzienlijk beter toegerust dan Cambodjaanse.
Bagage en kleding Cambodja
We adviseren je om de bagage voor je Cambodja rondreis of Cambodja familiereis mee te nemen in een rugzak of in een weekendtas. Een koffer raden we sterk af voor onze reizen per openbaar vervoer. Het gewicht van je bagage kan meestal beperkt blijven tot tien kilo per persoon. In de bijna alle hotels is immers laundry service aanwezig.

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Boeddhistische tempels kun je alleen bezoeken als je decent gekleed bent.

Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: wandelschoenen, zaklamp, waterfles, naaigerei, wasmiddel, universeel geldige verloopstekker, reisgids, toiletartikelen, badslippers, zwemkleding, wekker, schrijfgerei, schaartje, beker en zakmes. Omdat je in een enkel hotel onderweg mogelijk alleen een onderlaken op het bed aantreft is een zelf meegebrachte lakenzak wenselijk.

Het is echter niet nodig om slaapzakken, slaapmatjes of muskietennetten mee te nemen. Deze zijn voor je Cambodja reis niet noodzakelijk, ter plaatse aanwezig of eenvoudig ter plekke te koop.
Geldzaken Cambodja
De Cambodjaanse munteenheid is de riel (KHR). Kijk voor de dagkoers op www.oanda.com. Cambodja is de afgelopen jaren een dollar-economie geworden en voor toeristen worden bedragen vaak afgerond op hele dollars. In de steden en op toeristische plekken kun je overal met dollars betalen, maar op het platteland en op lokale markten is de riel vaak de belangrijkste munt.

ATM in Cambodja: 
In steden als Phnom Penh en Siem Reap zijn voldoende werkende geldautomaten waar je dollars en riel kunt pinnen. Met een creditcard kun je terecht in de betere hotels en restaurants, en bij sommige reisbureaus. Zorg er echter voor dat je altijd contant geld bij je hebt, want de economie van Cambodja draait voornamelijk op contanten.

Veilig pinnen in Cambodja: 
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa.Indien je geld wilt pinnen in Cambodja dien je deze instelling tijdelijk online te wijzigen naar ‘Wereld’. Houd er rekening mee dat Nederlandse bankpassen bij geldautomaten van sommige banken niet werken, ook al staat er een Cirrus/Maestro logo op. Meestal is dit omdat er bij die banken een grotere kans op fraude is. Een bank waar je vaak wel kunt pinnen is ABA Bank. Geldautomaten van deze bank zijn in steden en op toeristische plekken volop aanwezig.
Openingstijden Cambodja
In Cambodja zijn de meeste winkels en markten dagelijks geopend van 7:00 tot 21:00 uur. Veel musea zijn open van woensdag t/m zondag van 9:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 16:00 uur. De meeste tempels van het Angkor-complex zijn dagelijks al vóór zonsopgang open en sluiten na zonsondergang. Overheidskantoren zijn open van maandag t/m zaterdag van 7:30 tot 11:30 uur en van 14:00 tot 16:00 uur. De meeste postkantoren zijn door de week geopend van 8:00 tot 17:00 uur en soms ook op zaterdag.

Banken zijn van maandag t/m vrijdag geo­pend van 8:30 tot 16:00 uur. In de grote steden is een enkele bank op zaterdagochtend geopend.

Shoppen in Cambodja: Met name de markten in Phnom Penh en Siem Reap staan bekend als goede plekken om leuke souvenirs te kopen, bijvoorbeeld boeddhistische relikiwieën, schilderijtjes van Angkor Wat en zijde stoffen. Dit zijn tevens goede plekken om tijdens je Cambodja reis of Cambodja familiereis ansichtkaarten te kopen of een reisgids. Koop je graag kleding of juwelen, dan kun je in Phnom Penh je hart ophalen bij de Russische markt en de Centrale markt.

Op de markt staan prijzen niet vast en is het gebruikelijk om te onderhandelen. Ga hier gerust in mee, maar houd in gedachten dat de waarde van 1 of 2 dollar voor een Cambodjaan veel groter is dan voor een Europeaan. Afdingen tot bedragen onder de dollar wordt als onbeleefd beschouwd.
Fotografie Cambodja
Over het algemeen vindt de lokale bevolking in Cambodja het geen probleem om gefotografeerd te worden. Maar vraag van tevoren altijd wel even om toestemming. Soms moet je bij een historische tempel extra entreegeld betalen voor je camera of video. Kazernes, vliegvelden, bruggen e.d. ziet men als strategische objecten en mogen niet gefotografeerd worden.
Veiligheid Cambodja
Op plekken waar veel toeristen komen, wordt soms marihuana aangeboden. Ga hier vooral niet op in want in Cambodja staan zware straffen op het gebruik of bezit van drugs. In het hele land zijn dieven actief die vanaf scooters tassen, telefoons en portemonees stelen. Met name in de steden moet je hier alert op zijn. Mocht je onverhoopt bestolen worden, zorg dat je vooraf de app ‘SOS op reis’ gedownload hebt zodat je alle belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt. Doe aangifte bij de politie, dat is nodig voor de verzekering.

In Cambodja zijn ieder jaar tientallen mensen het slachtoffer van onontploft oorlogsmatereriaal zoals granaten en landmijnen. Als toerist loop je weinig gevaar, zolang je maar niet buiten de betreden paden gaat.

Reisadvies voor Cambodja: 
Actuele informatie over de veiligheid in Cambodja vind je op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken: www.nederlandwereldwijd.nl. Ook op de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken (http://diplomatie.belgium.be) vind je nuttige reistips.
Tijdsverschil Cambodja
In Cambodja is het in de winter zes uur later dan in Benelux. In de zomers is dat vijf uur.
Reisdocumenten Cambodja

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze reis kun je vooraf een regulier visum aanvragen of gebruik maken van een visum on arrival.

Hoewel een visum on arrival voordeliger is, brengt het aanzienelijke risico's met zich mee, zoals het niet verkrijgen van het visum of het oplopen van vertraging. Dit is geheel op eigen risico. In dergelijke gevallen reist de reisbegeleider verder met de groep en bieden we geen verdere ondersteuning.

Bij een visum on arrival is het noodzakelijk om 2 pasfoto's, een kopie van het internationaal paspoort en $40 (onder voorbehoud van wijzigingen) in contanten mee te nemen. Daarnaast moet aan de grens een visumformulier worden ingevuld.

Je kunt ervoor kiezen om het visum via onze partner aan te vragen, of zelf te regelen. Onze partner Traveldocs helpt je graag verder en is telefonisch bereikbaar via +31 (0)23 2210004. Traveldocs is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).

Kijk op de website van Traveldocs voor meer informatie: 

- Nederlandse reizigers bezoeken: visum-legalisatie.nl/koningaap-nl
- Belgische reizigers bezoeken: visum-legalisatie.nl/koningaap-be

Aanvullende informatie is ook terug te vinden onder het tabblad 'Meer reisinfo' bij iedere reis.

De prijs van het visum staat op de website van Traveldocs. Je betaalt rechtstreeks aan Traveldocs bij het indienen van je aanvraag.

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen