Reisdocumenten Cambodja

Reizigers die Cambodja willen bezoeken moeten beschikken over een geldig internationaal paspoort dat nog zes maanden geldig is na terugkomst.

Visum
Voor een bezoek aan Cambodja dien je ook te beschikken over een geldig visum. Je kunt ervoor kiezen om het visum voor Cambodja vooraf in Nederland aan te vragen. Geef dit dan op bij boeking.  Het visum kost circa € 20 (dit bedrag is onderhevig aan veranderingen). De Cambodjaanse ambassade zetelt in België. Het adres is: Avenue de Tervuren 264A, B-1150 Brussel, tel: 0032-2-7720372, fax: 0032-2-7720376. De ambassade is alleen open op maandag-woensdag en vrijdag. Je kunt ook ter plaatse aan de grens het visum voor Cambodja kopen. De kosten hiervoor zijn ongeveer $ 25 USD. Je dient wel te beschikken over een paspoort dat na vertrek nog 6 maanden geldig is en je hebt hiervoor 2 pasfoto's + 2 paspoort kopieen nodig.

Indien je niet de Nederlandse nationaliteit hebt dien je zelf bij de desbetreffende ambassade(s) na te gaan of een visum voor jou voor de desbetreffende landen wel of niet vereist is. Indien het wel vereist is verzoeken wij je vriendelijk dit visum zelf te regelen.

Visumbemiddeling
Deelnemers aan onze reizen die kiezen voor een digitaal dossier dienen zelf de benodigde visumformulieren en –handleiding te downloaden van hun persoonlijke mijn.koningaap.nl reispagina. Deelnemers die kiezen voor een papieren dossier ontvangen deze formulieren bij hun bevestigingspakket.
Indien je de benodigde visa via ons regelt, dien je de ingevulde visumformulieren, de pasfoto(s) en je paspoort volgens instructie op te sturen naar Taurus (hét Visumburo). Je ontvangt je paspoort met visum dan voor vertrek per post terug.
Mocht je in een later stadium toch besluiten het visum wel of juist niet via Koning Aap te laten regelen, dan brengen we € 12,50 wijzigingskosten in rekening.

Voor een meerdaags bezoek aan het tempelcomplex van Angkor Wat koop je bij de ingang een strikt persoonsgebonden entreebewijs. Hiervoor dien je 1 pasfoto in te leveren. Een toegangspas voor 1 dag kost 20 US$, voor 2 of 3 dagen betaal je 40 US$.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.