Reizen naar Cuba

Eten en drinken Cuba

Een maaltijd in Cuba bestaat over het algemeen uit varkens- of kippenvlees met rijst en zwarte of rode bonen. Voor toeristen is er regelmatig vis (pescado), kreeft (langosta) en garnalen (camarones). Er worden weinig pittige kruiden gebruikt, wel knoflook en ui. Fast food in de vorm van pizza’s en gebraden kippenpoten is in eetstalletjes, de zogenaamde pesokraampjes, te koop. Straatverkopers slijten voor een paar peso puntzakjes pinda’s (maní).

Eten in Cuba: Eten doe je tijdens je Cuba rondreis in je hotel, in een staatsrestaurant of in een ‘paladar’, bij Cubanen thuis. Hier is het eten beter dan in staatsrestaurants en de bediening is meestal vriendelijker.

Drinken in Cuba: In grote hotels in Cuba zijn vruchtensappen verkrijgbaar. Daarbuiten is er vooral sap uit pak of blik. Op het platteland wordt guarapo (sap uit suikerriet) ter plaatse ‘geperst’. Dit is heel dorstlessend. Mineraalwater kun je met (agua con gaz) en zonder koolzuur (agua natural) krijgen. Cubanen drinken hele sterke koffie met veel suiker uit kleine kopjes (café cubano). In hotels krijg je vaak slappe café americano. In ijssalons in Cuba kun je batidos (milkshake met fruit) krijgen. De voornaamste alcoholische dranken zijn bier en rum. In een Cubanito, de Cubaanse bloody Mary, wordt rum gemengd met tomatensap, Cuba libre is een mix van rum en cola. De meest bekende cocktail in Cuba is de mojito, met als ingrediënten rum, verse munt, limoen en suiker.