Communicatie Jordanie

Post vanuit Jordanië naar Nederland/België is een tot twee weken onderweg. Postzegels zijn verkrijgbaar bij postkantoren en souvenirwinkels en bij de receptie van de grotere hotels in Jordanië.
In Jordanië kun je overal telefoonkaarten in verschillende coupures voor commerciële kaarttelefoons kopen. Er zijn voldoende telefooncellen waar je ze, naast muntgeld, kunt gebruiken. Internationaal bellen vanuit hotels is erg duur.

Mobiel bellen in Jordanië
Jordanië beschikt over een mobiel netwerk. In de stedelijke gebieden is de dekking goed, daarbuiten is weinig tot geen bereik. Wil je met je mobiel telefoneren, informeer dan voor vertrek of je provider een roaming overeenkomst heeft met een Jordaans telecombedrijf. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Het internationale landennummer voor Nederland is 0031, voor België 0032 en voor Jordanië +962.
Wanneer je een simlockvrij toestel hebt is het voordelig om een lokale SIM-kaart (carte Jawal) plus prepaid beltegoed aan te schaffen. De belangrijkste telecombedrijven zijn Zain, Orange en Umniah.

Internet in Jordanië
In de grote steden zijn internetcafés. De meeste hotels bieden internetfaciliteiten en/of WiFi aan. In Amman en Irbid zijn restaurants met WiFi. Zie: www.wificafespots.com of download de app ‘Free WiFi finder’.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.