Live Help Chat

Reizen naar Maleisië

Eten en drinken Maleisië

Maleisië staat bekend om zijn smakelijke en gevarieerde keuken. Doordat de landen een smeltkroes zijn van culturen, kun je bijvoorbeeld Maleis ontbijten, Chinees lunchen en Indiaas dineren. Elke staat heeft ook zijn eigen specialiteiten, welke je allemaal kunt proeven tijdens je rondreis door Maleisië of je familiereis door Maleisië. Over het algemeen worden er veel kruiden toegevoegd aan Indiaas en Maleis voedsel, terwijl Chinees wat zachter van smaak is.

Gerechten van Maleisië: 
Wellicht het meest bekende Maleise gerecht is satay. Dit zijn gemarineerde stukjes lam, rund- of schapenvlees die worden geroosterd boven een houtskoolvuurtje. Andere populaire gerechten zijn nasi goreng, laksa johore (een kruidig noedelgerecht met romige vissaus), rojak (een saladeachtig gerecht dat onder andere taugé en tahoe in sojasaus bevat), en nasi lemak (kokosrijst geserveerd met gefrituurde ikan bikis (ansjovis), pinda's en een gebakken ei).
De keuken van Oost-Maleisië is minder beïnvloed door andere eetculturen. Sabah en Sarawak kennen nog veel authentieke gerechten, die helemaal niet lijken op wat men in West-Maleisië eet. Wel gaan traditionele gerechten zoals wild zwijn en hagedis tegenwoordig vergezeld van sojasaus en tomatenketchup.

Drinken in Maleisië: In Maleisië kun je beter geen water uit de kraan drinken. Er is overal mineraalwater te koop evenals frisdranken en vruchtensappen. Een bijzondere ervaring tijdens je Maleisië rondreis is het om thee of koffie te drinken in een Chinese coffeeshop. Als je geen gecondenseerde melk in je thee wilt vraag dan om the-o. De melkachtige witte drank die ze vaak op straat verkopen is gemaakt van sojabonen. Bekende biermerken zijn Anchor en Tiger. Ze worden meestal in grote flessen verkocht.