Live Help Chat

Reizen naar Maleisie

Geldzaken Maleisie

De munteenheid van Maleisië is de ringgit (RM), onderverdeeld in 100 sen. Er zijn biljetten van 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100, 500 en 1000 RM en munten van 1, 5, 10, 20 en 50 sen en 1 ringgit. Kijk voor de actuele koers op: www.oanda.com.

Geld wisselen in Maleisië: 
Op het vliegveld van Kuala Lumpur kun je 24 uur per dag wisselen. Banken en wisselkantoren werken efficiënt en zijn er genoeg. Het wisselen van contant geld levert meestal een betere koers bij een wisselkantoor dan bij een bank. In enkele hotels waar we verblijven, kun je cash euro's wisselen.

ATM en creditcards in Maleisië: 
De banken in de steden hebben een link met het internationale banknetwerk zodat je bijna overal kunt pinnen met een bankpas met Maestro of Cirruslogo. Een creditcard is altijd gemakkelijk voor onverwachte aankopen. Vrijwel bij alle banken kun je een cash advance krijgen op je Mastercard of Visa. Maybank, de grootste bank in Maleisië accepteert zowel Visa als Mastercard in de pinautomaten.

Veilig pinnen in Maleisië: 
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Maleisië dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’.