Live Help Chat

Reizen naar Costa Rica

Eten en drinken Costa Rica

De Costaricaanse keuken is eenvoudig, maar smaakvol. Net als in andere Midden-Amerikaanse landen is het lokale voedsel gebaseerd op rijst, bonen en wortelen als aardappel en yucca (cassave). In de belangrijkste toeristische centra is er een keur aan restaurants met een internationale keuken.

Eten in Costa Rica: Costaricanen ontbijten stevig, het liefst met gallo pinto (rijst met bonen). De lunch is de belangrijkste maaltijd van de dag. Carne (vlees), pescado (vis) of pollo (kip) zijn een belangrijk bestanddeel van de maaltijd, en de hoeveelheden zijn vaak groter dan we in Europa gewend zijn. Daarnaast kun je vaak heerlijke maaltijdsalades krijgen tijdens je rondreis door Costa Rica of je familiereis door Costa Rica.

Drinken in Costa Rica: Aan te raden zijn refrescos naturales: verse en gezoete vruchtensappen in allerlei kleuren en variaties. Je kunt ze bestellen en agua (met water) of en leche (met melk). Koffie is in Costa Rica van goede kwaliteit. In de toeristische centra kun je ook espresso en cappuccino bestellen. Nationale bieren zijn Imperial en Pilsen. Costaricanen drinken ook veel rum (Centenario is het bekendste eigen merk) en guaro (het merk heet Cacique). Vrijwel alle wijn wordt geïmporteerd, vooral uit Argentinië en Chili.