Bevolking Honduras

Honduras heeft een oppervlakte van 112.492 km² (2.7 maal Nederland, 3.7 maal België) en heeft 8,5 miljoen inwoners. Het land is nog steeds een van de minst ontwikkelde en minst geïndustrialiseerde landen van Midden-Amerika. Verplicht en gratis onderwijs voor kinderen tussen de 7 en 13 jaar heeft geleid tot een daling van het percentage analfabeten. Tegenwoordig kan ruim 75 procent van de bevolking lezen en schrijven. Ook de gezondheidszorg is verbeterd in de afgelopen jaren waardoor de gemiddelde leeftijd rond de 67 bedraagt.

Bevolkingsgroepen van Honduras
Naar schatting bestaat 90 procent van de bevolking uit Ladino’s (een vermenging van blanken en indígenas), 4 procent uit indígenas (de indiaanse bevolking), 5 procent Garifunas (afstammelingen van Afrikaanse slaven die aan de noordkust wonen) en 1 procent uit blanken. In de omgeving van Copán is nog een groep van ongeveer 5000 Maya’s te vinden, die tegenwoordig Chortí indianen genoemd worden. Hun taal en cultuur is die van de Ladino’s.
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.