Veiligheid Honduras

Gezien de armoede in de betreffende landen en het toenemend toerisme is het niet verwonderlijk dat diefstal een lucratieve bezigheid is. Zorg dus dat je je waardevolle spullen goed opbergt. In de streek rond Copán Ruinas kun je redelijk veilig wandelen. Maar informeer voor de zekerheid altijd bij de receptie van het hotel naar de veiligheidssituatie in buurten die je wilt bezoeken. Mocht je onverhoopt het slachtoffer worden van een beroving, verzet je dan niet en geef wat men van je vraagt. Zorg dat je vooraf de app ‘SOS op reis’ gedownload hebt zodat je alle belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt. Doe aangifte bij de politie, dat is nodig voor de verzekering.

Reisadvies voor Honduras
Nuttige reisadviezen en actuele informatie over de veiligheid in Honduras vind je op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen (kijk onder reisadviezen bij Honduras) of op http://diplomatie.belgium.be/nl. Nederlanders kunnen in geval van nood 24/7 bellen met het contactcenter van Buitenlandse Zaken, telefoon +31 247 247 247. Ook via het Twitteraccount @247BZ of de 24/7 BZ Reisapp kun je direct contact opnemen met het contactcenter.  

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.