Eten en drinken Honduras

In Honduras is de pupusa geliefd, een zacht maïspannenkoekje gevuld met spekvet of kaas. Een ander typisch voorafje in Honduras is de anafre, een fondue van bonen, kaas en crème, die met tortillachips gegeten wordt. Bij alle hapjes en maaltijden wordt wel een pikante saus geserveerd. Die kan uit een flesje komen, maar vaker is die versgemaakt. De saus wordt aangeduid met picante, chili, chirmol.

Drinken in Honduras

Van veel soorten fruit in Honduras wordt sap gemaakt, jugo of een licuado, aangelengd met water of melk. In Honduras heet deze milkshake een batido. Frisdranken, refrescos, gaseosas of aguas, zijn tijdens je rondreis door Honduras overal te koop, vooral coca cola en pepsi cola. De vele soorten limonade zijn behoorlijk zoet. Koop je frisdrank onderweg dan is die para llevar, om mee te nemen. De verkoper giet de inhoud van het flesje over in een plastic zakje met een rietje erin, en bolsa. Kraanwater kun je beter niet drinken. Overal is agua pura te koop, gewoon water. Wil je water met prik, dan vraag je om agua con gaz. Tenslotte is bier, cerveza, overal te krijgen, zowel in flesjes als in blik (en lata).

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.