Live Help Chat

Reizen naar Oeganda

Eten en drinken Oeganda

Dominant in het landschap van Oeganda zijn de bomen met bananen die gebruikt worden om matoke te bereiden. Met name in het zuiden en westen van het land is deze gekookte bananenpuree de basis van iedere lokale maaltijd. Vaak wordt naast de matoke wat gekookte groente, een dunne saus van bonen of pinda’s en, in betere kringen, gestoofd rundvlees of kip geserveerd. In het noorden worden in plaats van de bananen vaak verschillende varianten van gekookte cassave op tafel gezet.

Westers eten in Oeganda: Wie daar geen behoefte aan heeft tijdens de rondreis door Oeganda, kan in restaurantjes desgewenst ook rijst of aardappelen krijgen. In Kampala en andere grotere steden wordt uiteraard ook westers voedsel geserveerd. Om gezondheidsredenen is het aan te raden rauwe groenten, zoals sla, alleen bij de duurdere hotels en restaurants te gebruiken. Op straat, bijvoorbeeld in dorpjes langs de doorgaande autoroutes, ligt voor passanten de hele dag geroosterd vlees (muchomo) klaar op de barbecue. Meestal geit of kip. Houd er rekening mee dat het heerlijk geurende een paar uur in de zon kan hebben gelegen en dat niet ieders maag er tegen bestand is.

Drinken in Oeganda: 
Voor, na en tijdens het eten, drinken Oegandezen vaak bier. Het land telt enkele grote brouwerijen die tot in de verste uithoeken van het land hun producten aanleveren. Het is in Oeganda niet vanzelfsprekend dat het bier koud wordt geserveerd. Behalve gebotteld bier wordt veel zelf gebrouwen bananen- of casavebier gedronken.