Live Help Chat

Reizen naar Taiwan

Veiligheid Taiwan

Taiwan staat als veilig te boek. Gewelddadige misdaad en berovingen komen nauwelijks voor. Je ziet ook geen dronken mensen op straat. Wanneer je als vrouw 's nachts een taxi neemt, is het zaak om te checken of het om een echte taxi gaat. Op drukke nachtmarkten kunnen zakkenrollers actief zijn. Wees daar dus op je hoede. Mocht je onverhoopt bestolen worden, zorg dat je vooraf de app ‘SOS op reis’ gedownload hebt zodat je alle belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt. Doe aangifte bij de politie, dat is nodig voor de verzekering. In ieder politiekantoor zijn er een of meerdere agenten die Engels spreken. Het nummer voor de politie is 110; voor medische hulp of brand 119. Buitenlanders kunnen ook de hotline bellen: 0800-024-111.

Tyfoons in Taiwan: Houd vooral in het najaar goed het weerbericht in de gaten in verband met mogelijke tyfoons. Na hevige regenval is er in bergen gevaar voor vallende rotsblokken.

Reisadvies voor Taiwan: Actuele informatie over de veiligheid in Taiwan vind je op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken: www.nederlandwereldwijd.nl. Ook op de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken vind je nuttige reistips.