Live Help Chat

Reizen naar Taiwan

Eten en drinken Taiwan

Het voedsel is in principe hetzelfde als dat van het vasteland China. Je vindt de noordelijke (Peking), de oostelijke (Shanghai), de westelijke (Sichuan) en de zuidelijke (Kanton) keuken. Iedere andere variant van de Chinese maaltijd is ook wel ergens te bestellen. Taiwanezen zijn gek op vis en het verwerken van eieren in de maaltijden. Er is een grote variatie aan fruit. Het subtropische klimaat staat daar garant voor.

Specialiteiten van Taiwan: De verschillende regio's hebben hun specialiteiten: Mochi in Ilan bijvoorbeeld, heeft een kleverige rijstsnack met sesamzaad, pinda's en andere ingrediënten. Taichung heeft de bekende zonnecakejes, zoet gevuld gebak. Tainan heeft zijn ‘laadjes-brood’ en Yonghe, een voorstad van Taipei is beroemd vanwege zijn soyamelk en lekkere ontbijten. De bakkerij-producten staan op hoog niveau. Meestal is het zoet Chinees gebak, soms westers gebak aangepast naar de lokale smaak. In veel restaurants kun je snacks krijgen zoals xiaochi, het Taiwanese equivalent van het Kantonese dimsum.

Drinken in Taiwan: Vruchtendranken zijn er te kust en te keur. Er zijn veel vruchtensapbarretjes die ter plekke cocktails maken. Sojamelk wordt traditioneel bij het Taiwanese ontbijt gedronken.
Taiwan kent veel theespecialiteiten zoals High Mountain Oolong, een lichte thee en Tie Guan-yin, een donkere sterke thee. Recent is Taiwan ook meegegaan met de wereldwijde koffietrend. Alle koffieketens, zoals Starbucks hebben hier filialen.
Taiwanezen zijn geen grote alcoholdrinkers. Ze houden van bier op ijs. Behalve buitenlandse biermerken is er het lokale Taiwan Beer. Het heeft een speciale smaak door de ingrediënten gerst en penglai rijst. Wat wijn betreft is er de Shaoxing, een kwalitatief goede rijstwijn. De Taiwanese borrel heet Kaoliang, een krachtige graanlikeur, die vaak in één teug wordt opgedronken.