Live Help Chat

Reizen naar Taiwan

Land en landschap Taiwan

Taiwan heeft een oppervlaakte van 36.197 km² en zit daarmee qua formaat tussen België en Nederland in. Taiwan, de gebruikelijke naam voor Republiek China (niet te verwarren met de Volksrepubliek China), is afgeleid van het grootste eiland van het Taiwanese grondgebied. Dit eiland, voorheen ook bekend als Formosa, wordt ook door zijn inwoners Taiwan genoemd.

De eilandstaat ligt in de Oost-Chinese Zee. Wegens tegenstand van de Volksrepubliek China wordt Taiwan door een overgrote meerderheid van landen niet als staat erkend wordt. Taiwan ligt ten oosten van het Chinese vasteland, ten zuidwesten van Japan en ten noorden van de Filipijnen. Als politieke entiteit bestaat Taiwan vooral uit het genoemde eiland, maar het heeft ook de eilanden Kinmen, Matsu en Wuqiu onder controle. Die liggen vlak voor de kust van het Chinese vasteland.

Landschap van Taiwan: Centraal Taiwan is bergachtig met het centrale bergmassief en het sfeervolle Sun Moon Meer. De centrale bergketen bedekt 75 procent van het landoppervlak en loopt aan de oostkust van noord naar zuid. Er zijn meer dan 60 toppen boven de 3000 meter. De Yu Shan, de Jadeberg, is met 3950 meter de hoogste berg. In Alishan vind je reusachtige cipressen in een mistig regenwoud. Oost-Taiwan is door de bergen min of meer afgesneden van de rest van het eiland. Hier is de natuur prachtig met kloven als Taroko Gorge en Tailuge Gorge. In het noorden is er het Yangmingshan National Park waar vanuit je op  Taipei kunt kijken. In het tropische zuiden zijn veel stranden en kokosnootpalmen. Het Kenting National Park is beroemd om zijn vegetatie en prachtige stranden.