Live Help Chat

Reizen naar India

Bagage en kleding India

We adviseren je om je bagage mee te nemen in een rugzak of in een weekendtas tijdens je rondreis door India of je familiereis door India. Het gebruik van een koffer raden we af. Probeer het gewicht van je bagage te beperken tot maximaal vijftien kilo per persoon.

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleren mee te nemen, die zich makkelijk laten combineren (laag over laag). Ga je in de wintermaanden (met name in december, januari) naar het noorden van India dan is het raadzaam tevens wat warmere kleren tegen de kou mee te brengen.

We vragen je om in kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Mocht je ter plaatse soms twijfelen, aarzel dan niet de reisbegeleiding om advies te vragen. In heel India - met uitzondering van de toeristenstranden - wordt te schaarse kleding als aanstootgevend beschouwd. Van vrouwen wordt verwacht dat hun schouders en hun bovenbenen tot en met de knieën bedekt zijn. Ook is het niet respectvol om laag uitgesneden shirts te dragen. Maar ook van mannen vindt men het raar, wanneer zij zich op straat vertonen in een korte broek. Voor iedereen gelden er strengere kledingvoorschriften bij het bezoeken van heilige plaatsen en/of tempels. Zo zul je over het algemeen je schoenen bij de ingang moeten achter laten.

Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: reisgids, makkelijke schoenen, badslippers, lakenzak, zaklamp, universele verloopstekker, wasmiddel, eventueel een klamboe (in India zijn ook goede muggenwerende middelen te koop), zakmes, voldoende fotogeheugenkaarten, zwemkleding, toiletartikelen, wekker, schrijfgerei.

In de meeste hotels kun je je kleren laten wassen. Houd er echter rekening mee dat dit meestal op een nogal hardhandige wijze gebeurt, dus geef niet je beste spullen af.