Live Help Chat

Reizen naar Iran

Eten en drinken Iran

Restaurants zijn overal te vinden en maaltijden zijn over het algemeen spotgoedkoop. In Teheran zijn er naast Iraanse restaurants ook andere keukens te vinden zoals Libanees, Thais, Indiaas, Chinees en Japans. Ook zijn er in de meeste steden talloze fastfoodrestaurants en pizzeria’s.

Gerechten in Iran: Iraanse gerechten zijn zeer mild gekruid. Rijst (chelo of polo) en brood (nan) zijn vast onderdeel van elke maaltijd. Naast de rijst staat er vaak een assortiment van kebabs (gebarbecued vlees) op het menu. Daarnaast zijn er verschillende stoofpotjes (khoreshts) met rijst te krijgen. Ook aash, een dikke volle soep wordt veel gegeten. Verse vis is voornamelijk te krijgen in de Kaspische- en Perzische kust regio’s.

Drinken in Iran: Iraniërs drinken de hele dag door thee. Suikerklontjes worden daarbij tussen de tanden genomen en de thee naar binnen geslurpt. Koffie wordt minder gedronken en vaak is er alleen Nescafé te krijgen. Maar in de grote steden is goede koffie verkrijgbaar in de hippe coffeeshops. Populair bij de maaltijd is dough, een yoghurtdrank met koolzuur, zout en  kruiden. Op elke straathoek zijn daarnaast fruit- en milkshake stalletjes te vinden.