Live Help Chat

Reizen naar Iran

Veiligheid Iran

Iran is een bijzonder veilige reisbestemming. Straatcriminaliteit komt weinig voor, hoewel er in grote steden als Teheran en Isfahan een toenemend aantal diefstallen wordt gemeld. Het is raadzaam je paspoort in bewaring van de receptie van je hotel te geven en een kopie op zak te houden. Pronk niet met kostbare juwelen of dure filmapparatuur. Mocht je onverhoopt bestolen worden of iets naars overkomen, zorg dan dat je de app ‘SOS op reis’ gedownload hebt zodat je alle belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt. Doe aangifte bij de politie in verband met de verzekering.

Reisadvies voor Iran: Bepaalde gebieden van Iran worden afgeraden te bezoeken. Raadpleeg voor vertrek de actuele reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Download de app ‘BZ reisadvies of kijk op www.nederlandwereldwijd.nl. Belgen vinden vergelijkbare informatie op http://diplomatie.belgium.be

Het verkeer in Iran: Het verkeer in Iran is vrij roekeloos, vooral in de steden. Voetgangers moeten goed oppassen bij het oversteken. Ook buiten de steden wordt hard gereden en zijn de wegen niet overal even goed. Zelf rijden wordt afgeraden.