Veiligheid Mexico

Vooral op busstations zijn zakkenrollers en kleine criminelen actief. Ook hebben ze het gemunt op mensen die net geld gepind hebben. Wees dus voorzichtig met pinnen en doe het alleen overdag. In toeristenoorden kun je beter niet te veel afdwalen, tenzij met een lokale gids. Hetzelfde geldt voor Chiapas, rond San Cristobal de las Casas. Verder zijn er in alle grote steden wijken die je in de avonduren beter kunt mijden. In ieder hotel kan men je daarover informeren. Mocht je onverhoopt het slachtoffer worden van een beroving, verzet je dan niet en geef wat men van je vraagt. Zorg dat je vooraf de app ‘SOS op reis’ gedownload hebt zodat je alle belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt. Doe aangifte bij de politie, dat is nodig voor de verzekering.

Reisadvies voor Mexico
Nuttige reisadviezen en actuele informatie over de veiligheid in de verschillende regio’s van Mexico vind je op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen (kijk onder reisadviezen bij Mexico) of op http://diplomatie.belgium.be/nl. Nederlanders kunnen in geval van nood 24/7 bellen met het contactcenter van Buitenlandse Zaken, telefoon +31 247 247 247. Ook via het Twitteraccount @247BZ of de 24/7 BZ Reisapp kun je direct contact opnemen met het contactcenter.  
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.