Live Help Chat

Reizen naar Bolivia

Bagage en kleding Bolivia

We adviseren je om tijdens je Bolivia rondreis je bagage mee te nemen in een rugzak of in een weekendtas (met wieltjes). Een koffer is ook mogelijk, maar houd rekening met het feit dat vooral een harde koffer vaak moeilijk op te bergen is in de bus. We raden je aan om voor je eigen gemak maximaal 15 kilo bagage mee te nemen (het toegestane maximum van de luchtvaartmaatschappij is 20 kilo per persoon).

Wat betreft je kleding raden we je aan om luchtige en lichte kleding: T-shirts met korte én lange mouwen, warme kleding (fleece, eventueel thermisch ondergoed of legging, muts, handschoenen, dikke sokken en een winddichtjack) en minimaal twee a drie lange broeken, eventueel met afritsbare pijpen (spijkerbroek droogt langzaam en loopt zwaar!) mee te nemen naar Bolivia.

T-shirts, sjaals, mutsen, handschoenen en zelfs dikke sokken zijn gedurende deze reis ook bijna overal goedkoop te koop en kunnen leuke souvenirs vormen. Neem géén dikke (wollen) truien mee, deze zijn ter plaatse ook te koop, maar eigenlijk is het vaak beter om jezelf in meerdere laagjes te kleden, om voorbereid te zijn op sterke temperatuurswisselingen. In de bus in de zon en achter de ramen kan het bijvoorbeeld erg warm worden, terwijl het buiten misschien minder dan 10 graden is.

Denk verder bij het samenstellen van je bagage bijvoorbeeld aan wandel-/bergschoenen met enkelbescherming (bergschoenen niet noodzakelijk), sandalen en/of gympen, badslippers, zaklamp, verrekijker, naaigerei, wasmiddel, handdoek, dagrugzak, universeel geldige verloopstekker, reis- en taalgids, oordopjes, opblaaskussen, foto- en videocamera, voldoende fotomateriaal, toiletartikelen, zwemkleding, zonnewerende crème (voor gezicht hoge factor), zonnebril met hoge UV-bescherming, wekker, schrijfgerei, schaartje en een zakmes. Een slaapmatje of muskietennet is niet nodig.