Live Help Chat

Reizen naar Bolivia

Communicatie Bolivia

In Bolivia zijn belwinkels van Entel waar je voordelig naar het buitenland kunt bellen. Op straat lopen mensen die meerdere mobiele telefoons bij zich hebben en waarvan je tegen betaling gebruik kunt maken. Betaling is per minuut. Het internationale landennummer van Bolivia is +591, voor Nederland +31 en voor België +32.

Mobiel bellen in Bolivia: Bolivia heeft een uitgebreid mobiel netwerk en maakt gebruik van het GSM 1900/850 netwerk. Veel mobieltjes zijn daar inmiddels geschikt voor. Check het voor de zekerheid bij je provider. Informeer ook of je provider een roaming overeenkomst heeft met een Boliviaanse provider. Informatie over de beltarieven van verschillende providers vind je op: www.bellen.com.

Internet in Bolivia: Als je een simlock vrij toestel hebt, kun je bij een telefoonwinkel van Entel, Tigo of Viva een SIM-kaart en beltegoed aanschaffen. Vraag de verkoper om je SIM-kaart te installeren. Met het beltegoed kun je ook internetten en dus whatsappen.

In veel hotels en restaurants is gratis WiFi. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.