Live Help Chat

Reizen naar Colombia

Cultuur Colombia

Net als elders in Latijns-Amerika is mañana (morgen) ook in Colombia een begrip. Verder zeggen mensen liever 'ja' dan dat ze 'nee' moeten verkopen. Dit kan wel eens tot misverstanden leiden.
Bovendien reageren ze oprecht enthousiast op ideeën en plannen.
Colombianen hechten zeer aan een verzorgd uiterlijk. Dames besteden elke dag de nodige aandacht aan hun maquillaje (make-up) en voor vrouwen uit de midden- en hogere klasse is een bezoek aan de schoonheidssalon heel normaal. Ook schoonheidsoperaties zijn in deze kringen normaal, het is bijvoorbeeld een mooi verjaardagscadeau.

Kleding in Colombia: Hoewel Colombiaanse dames sexy gekleed kunnen gaan, is topless zonnebaden uit den boze! Zwemkleding draag je alleen bij het zwembad of op het strand. Kleed je netjes als je een kerk bezoekt, bedek schouders en knieën.

Hoewel inmiddels veel vrouwen belangrijke posities in de politiek en het bedrijfsleven innemen, is de Latijns-Amerikaanse machocultuur nog alomtegenwoordig. Als vrouw kun je op de nodige aandacht rekenen. Als je hier niet van gediend bent kun je je het beste niet al te opvallend kleden en oogcontact vermijden. Als je enigszins de Spaanse taal machtig bent, kun je er ook wat van zeggen. Meestal is dat voldoende om de ‘aanbidders’ weg te sturen.