Live Help Chat

Reizen naar Colombia

Eten en drinken Colombia

In Colombia bestaat het ontbijt meestal uit koffie of warme chocomel met een warme snack. De bekendste snack is de ‘arepa’. Deze ronde gegrilde schijfjes zijn gemaakt van maïsmeel en worden warm geserveerd. Zodra de arepa op je bord ligt, prik je er met een vork kleine gaatjes in, zodat de boter die je eroverheen smeert wordt opgenomen in het broodje. De arepa kan ook opengesneden worden en gevuld met kaas. In hotels tijdens je rondreis Columbia of familiereis Colombia krijg je overigens vaak een ontbijtje dat bestaat uit toast, jam, boter en koffie.

De lunch is over het algemeen een uitgebreide warme maaltijd, een ‘menu ejecutivo’. Voor deze warme lunch kun je uit een aantal gerechten kiezen. Daarnaast krijg je salade en/of dessert en een flesje frisdrank of limonade. In de avond eet men in Colombia alleen nog maar een snack. Behalve lokale gerechten zijn er genoeg restaurants die ook de internationale keuken serveren. Voor vegetariërs is Colombia een lastig land: vlees wordt in grote hoeveelheden gegeten.

Speciale gerechten in Colombia: Een specialiteit uit de Colombiaanse keuken is ‘bandeja paisa’ is een schotel met rijst, bruine bonen, spiegelei, avocado, gehakt, chorizo en zwoerd dat veel in Medellín en omgeving wordt genuttigd, maar ook in de rest van het land een begrip is. Een andere specialiteit zijn de ‘hormigas culonas’ (gefrituurde mieren) of de ‘sancocho de pescado’ (vissoep met hele stukken vis) die vooral aan de kust wordt gegeten.

Drinken in Colombia: Vooral in de warme gebieden en aan de kust kun je heerlijke verse fruitsappen krijgen. Ze worden op straat overal verkocht en terplekke gemixt met water of melk en suiker. Colombiaanse koffie staat wereldwijd bekend om zijn goede kwaliteit. Bier is populair, goedkoop en over het algemeen van goede kwaliteit. 'Aguardiente' (vuurwater) is de meest populaire sterke drank. Ook de Colombiaanse rum is erg populair. De bekendste merken zijn Ron Medellín en Ron Viejo de Caldas.