Zoeken
Achtergrond informatie
- Bevolking Japan
- Cultuur Japan
- Eten en drinken Japan
- Feestdagen en festivals Japan
- Fooien Japan
- Land en landschap Japan
- Religie Japan
- Taal Japan
- Weer en klimaat Japan
Praktische informatie
- Je bent hier
- Home
- Bestemmingen
- Japan
- Landinformatie Japan
- Eten en drinken Japan
Reizen naar Japan
Eten en drinken Japan
Een typisch Japanse maaltijd bestaat uit rijst, groenten, miso-soep, pickles en vis of vlees. Voor het kruiden wordt gewoonlijk sojasaus (shoyu) gebruikt, en bij rijst wordt vaak gedroogd zeewier (nori) gegeten. Een bekende gerecht is sashimi, dunne schijfjes rauwe vis met hete mierikswortelpasta (wasabi), en sushi, schijfjes rauwe vis op of in reepjes licht met azijn besprenkelde rijst. Ook Japanse saté (yakitori) is erg populair, en ook sukiyaki, rundvlees gekookt met groenten en tofu in een pot op tafel, is een geliefd gerecht. Ook noedels (soba, udon) zijn in Japan erg populair en worden vaak in plaats van rijst gegeten, opgediend in een diepe kom hete soep met groenten, vlees of vis.
Drinken in Japan: Kraanwater is overal goed drinkbaar hoewel het wat naar chloor kan smaken. Verder wordt er in Japan veel thee gedronken en dan met name in de variant ‘groene thee’. Sake is wellicht de meest bekende drank van Japan, maar er wordt toch vooral veel bier gedronken.
Drinken in Japan: Kraanwater is overal goed drinkbaar hoewel het wat naar chloor kan smaken. Verder wordt er in Japan veel thee gedronken en dan met name in de variant ‘groene thee’. Sake is wellicht de meest bekende drank van Japan, maar er wordt toch vooral veel bier gedronken.
© 2024, Koning Aap