Live Help Chat

Reizen naar Suriname

Bagage en kleding Suriname

We adviseren je om je bagage mee te nemen in een rugzak of in een weekendtas (met wieltjes). Een koffer is voor deze reis ook mogelijk, maar houd er rekening mee dat vooral een harde koffer vaak moeilijk op te bergen is in de bus en in de boot. We raden je aan om voor je eigen gemak maximaal 12-15 kilo bagage mee te nemen (het maximum van de luchtvaartmaatschappij is 20 kilo). Je kunt je grote tas in Paramaribo achterlaten, en een kleinere tas meenemen voor de meerdaagse excursies vanuit Paramaribo.

Wat betreft je kleding raden we je aan om luchtige en lichte (in verband met muskieten) kleding voor de jungle, t-shirts met korte én lange mouwen, minimaal twee a drie lange broeken eventueel met afritsbare pijpen (spijkerbroek droogt langzaam en loopt zwaar!), een trui en/of fleece voor de koelere nachten, en regenkleding mee te nemen. Een paraplu is handig zowel tegen de regen als tegen de felle zon. Surinamers houden ervan om er 's avonds goed uit te zien. Als je een keer op stap wilt is het aan te raden om ook wat gepaste kleding mee te nemen. Je kunt je kleding in Paramaribo laten wassen.

Denk verder bij het samenstellen van je bagage bijvoorbeeld aan stevige wandelschoenen of eenvoudige bergschoenen met een goed profiel, (Teva-)sandalen en/of gympen, badslippers, lakenzak, zaklamp, verrekijker, naaigerei, wasmiddel, dagrugzak, universeel geldige verloopstekker, reis- en taalgids, oordopjes, opblaaskussen (voor de lange busritten), voldoende fotomateriaal, reserve fotobatterijen, toiletartikelen, zwemkleding, zonnewerende creme (voor gezicht hoge factor), zonnebril, pet of hoofddoek, wekker, schrijfgerei, schaartje, beker en een zakmes. Het is niet nodig om een slaapzak, slaapmatje of muskietennet mee te nemen. Een lakenzak kan handig zijn. Ook dien je zelf een (sneldrogende) handdoek mee te nemen; deze zijn niet overal aanwezig.