Live Help Chat

Reizen naar Suriname

Reisdocumenten Suriname

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Als je naar Suriname reist moet je paspoort beschikken over tenminste 1 lege visumpagina.

Visum:
Voor een toeristisch bezoek aan Suriname moet er voorafgaand aan de reis een 'entree fee' (entreegeld) betaald worden. Vanaf 15 januari 2024 moet je een bewijs van betaling hiervan laten zien bij het inchecken voor je heenvlucht naar Suriname. Bij aankomst in Suriname moet je het bewijs van betaling aan de lokale autoriteiten laten zien. Wij raden je aan om het entreegeld zo'n 3-4 weken voor vertrek van je groepsreis te betalen (op het moment dat de reis een gegarandeerd vertrek heeft).

Klik hier voor meer informatie over het betalen van het entreegeld voor Suriname. 

Als je afwijkend reist van de groepsreis raden wij je aan om je goed te laten informeren over of je een visum nodig hebt. Heb je hulp nodig bij het betalen van het entreegeld, dan kun je hiervoor ook contact opnemen met Visa4Travel. Onze partner Visa4Travel helpt je graag verder en is telefonisch bereikbaar via 085 0218180. Visa4Travel is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).

Kijk op de website van Visa4Travel voor meer informatie:

- Nederlandse reizigers bezoeken: visa4travel.nl/koningaap
- Belgische reizigers bezoeken: visa4travel.be/koningaap

Aanvullende informatie is ook terug te vinden onder het tabblad ‘Meer reisinfo’ bij iedere reis.

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.