Live Help Chat

Reizen naar Suriname

Geld Suriname

De munteenheid van Suriname is de Surinaamse Dollar. De cambio’s (wisselkantoren) langs de weg bieden doorgaans een betrouwbare indicatie voor de dagkoers. Zie ook: www.wisselkoers.nl.

ATM  in Suriname
Op steeds meer plaatsen in Suriname zijn geldautomaten (ATM) waar je met je bankpas SRD’s kunt pinnen. Behalve in Paramaribo kan dat in Groningen, Nieuw Nickerie, Moengo, Domburg en Lelydorp. Ook op het vliegveld van Zanderij is een ATM. Zorg wel dat je voldoende cash geld achter de hand hebt voor het geval de pinautomaat defect is. Ook voor trips naar het binnenland heb je cash geld nodig

Veilig pinnen in Suriname
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Suriname dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’.

Betalen met creditcard en dollars
Creditcards worden slechts beperkt als betaalmiddel geaccepteerd. Duurdere gebruiksgoederen en auto’s zijn veelal in Amerikaanse dollars geprijsd (men zegt dan bijvoorbeeld 800 US) en onroerend goed vaak in euro’s.