Live Help Chat

Reizen naar Suriname

Communicatie Suriname

Post van Suriname naar Nederland of België doet er 1 à 2 weken over. Omgekeerd geldt ongeveer hetzelfde, 5 tot 8 werkdagen. Behalve bij postkantoren zijn postzegels verkrijgbaar bij (boek)winkels die ansichtkaarten verkopen.

Bellen in Suriname 
Vaste telefoons zijn er voornamelijk in het dichter bewoonde noorden van Suriname, ruim 80.000 aansluitingen. Vandaag de dag beschikken de meeste Surinamers boven de 12 over een mobiele telefoon (cellulair of cell genoemd). Marktleider Telesur concurreert met  Digicel. In Paramaribo en aan de kust is praktisch overal bereik. Ook langs de Boven-Surinamerivier kan mobiel gebeld worden en in steeds meer dorpen langs de Marowijne en de Tapanahoni. Mobiel internet is beperkt beschikbaar; alleen in Paramaribo, Nieuw Nickerie en Albina bestaat er kans op 3G. Vanuit dorpen in het binnenland zonder bereik verloopt de communicatie met de hoofdstad via de radio.

Het landnummer van Suriname is (00)597. Telefoonnummers in Paramaribo bestaan uit zes cijfers. Voor nummers buiten de stad (ook zes cijfers) kies je eerst een 0.

Mobiel bellen in Suriname 
Bellen in/vanuit Suriname met je eigen mobiel en gebeld worden in Suriname kost circa € 2 per minuut, afhankelijk van provider en abonnement. Goedkopere alternatieven zijn het aanschaffen van een Surinaamse prepaid sim-kaart of de ‘tweelandensim’ van Telesur. Deze laatste kun je voor vertrek al aanschaffen in Nederland, online via www.telesur.nl of bij Kruidvat en BP. Het beltegoed is online op te waarderen via Ideal.

Internet in Suriname
Internet is beschikbaar in hotels en in internetcafés of -winkels. De meeste hotels en guesthouses bieden WiFi, veelal gratis voor gasten.