Veelgestelde vragen over Argentinië

Veelgestelde vragen over Argentinië

 1. $name
 2. Wat voor inentingen voor Argentinië heb ik nodig?
 3. Hoe wordt er gereisd door Argentinië?
 4. Hoeveel kilo bagage kan ik meenemen op de binnenlandse vluchten?
 5. Hoe zijn de accommodaties in Argentinië en Chili?
 6. Is er Wifi in Argentinië beschikbaar?
 7. Kan er vegetarisch gegeten worden in Argentinië?
 8. Kan ik een koffer meenemen naar Argentinië?
 9. Kan ik pinnen in Argentinië?
 10. Mobiele telefonie Argentinië: ben ik bereikbaar?
 11. Moet ik een slaapzak meenemen op mijn (Noord-)Argentinië, Chili en de Patagonië rondreis?
 12. Waar vind ik informatie over stekkers en stopcontacten in Argentinië?
 13. Zijn er richtlijnen voor een bezoek aan tribale volkeren?
 14. Wat is de beste reistijd voor Argentinië (en Patagonie)?
 15. Welke kleding kan ik het beste meenemen voor Argentinië, Patagonië en Chili reizen?

1. $name

2. Wat voor inentingen voor Argentinië heb ik nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

3. Hoe wordt er gereisd door Argentinië?

Je reist afwisselend met het openbaar vervoer, privé bussen en de binnenlandse vluchten. Reis je een traject per nachtbus, dan betreft het zeer luxe bussen, waarvan de stoel achterover gezet kan worden tot bijna ligstand.

Meer informatie over het vervoer en de reisafstanden vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo' bij de reis.

4. Hoeveel kilo bagage kan ik meenemen op de binnenlandse vluchten?

Houd er rekening mee dat je op de binnenlandse vluchten maximaal 15 kg bagage kunt inchecken. Indien je bagage zwaarder is, kun je het extra gewicht het beste in de handbagage doen.   

5. Hoe zijn de accommodaties in Argentinië en Chili?

In Argentinië overnachten we in centraal gelegen middenklasse hotels.

Meer informatie en foto's van de accommodaties in Argentinië vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.

6. Is er Wifi in Argentinië beschikbaar?

In de meeste hotels en restaurants van de grotere steden is Wifi aanwezig.

Onder het tabblad 'Accommodaties' van iedere reis staat per hotel vermeld of er Wifi aanwezig is. Let op: deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

7. Kan er vegetarisch gegeten worden in Argentinië?

In Argentinië wordt veel vlees gegeten. Het begrip vegetariër is inmiddels al wel bekend op de toeristische plekken, maar vleesvervangers kennen ze niet. Echter in de grote steden zijn er vaak wel goede mogelijkheden om vegetarisch te eten. Ook lekkere schaaldierenschotels en versgevangen vis staan op de menukaart van vele eetgelegenheden.

8. Kan ik een koffer meenemen naar Argentinië?

Wij raden aan een backpack, reistas of trolley/koffer (met zachte buitenkant) mee te nemen. Een harde koffer is minder handig, omdat deze veel ruimte inneemt in de bussen.

9. Kan ik pinnen in Argentinië?

We raden je aan om een gedeelte van het geadviseerde zakgeld  in cash US dollars mee te nemen (euro’s kan eventueel ook maar met US dollars kun je in Argentinië veel beter uit de voeten ivm de wisselkoers). Zorg er wel voor dat de biljetten onbeschadigd zijn (dus zonder scheurtjes, zonder vlekken en  zonder gaten).

In Chili kun je overal goed pinnen (niet in het NP Torres del Paine, hier kun je afrekenen met USD) en met creditcard betalen. In Argentinië is het echter beter om contante euro’s of USD te wisselen of te betalen met USD. De koers is hierbij aanmerkelijk beter dan dat je geld pint. Alle excursies kun je in beide landen ook met USD betalen.

10. Mobiele telefonie Argentinië: ben ik bereikbaar?

Op de meeste plaatsen in Argentinië heb je prima bereik met je mobiele telefoon, maar bellen is vaak erg duur. Houd er rekening met dat het bereik in de afgelegen gebieden beperkt is. Wel raden we je altijd aan contact op te nemen met je provider over het bereik van jouw mobiele telefoon in het buitenland.

11. Moet ik een slaapzak meenemen op mijn (Noord-)Argentinië, Chili en de Patagonië rondreis?

Voor de Patagoniëreis is het noodzakelijk om een slaapzak mee te nemen voor de overnachtingen in Torrres del Paine. Bij de meeste refugio's kun je tegen een kleine bijbetaling ook ter plaatse beddengoed huren. Het is echter geen garantie dat dit altijd voldoende aanwezig is.

Voor de combinatiereis Argentinië & Brazilië is geen slaapzak nodig. 

12. Waar vind ik informatie over stekkers en stopcontacten in Argentinië?

Op de volgende website kun je alleinformatie vinden over stekkers en stopcontacten over de hele wereld: www.wereldstopcontacten.nl.

13. Zijn er richtlijnen voor een bezoek aan tribale volkeren?

Veel stammen leven in afgelegen gebieden en zijn niet gewend aan contact met westerse reizigers. Ga je zo’n ‘exotische’ regio in, bereid je dan goed voor. Dat is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor de mensen die je gaat ontmoeten. Hier enkele do’s & don’ts die je als richtlijn kunt gebruiken.

• Verdiep je van tevoren in de te bezoeken stam en lees je in over de tradities en gewoonten. Dan weet je beter wat je tijdens een bezoek te wachten staat. Je reisbegeleider kan je vaak ook informatie verschaffen.
• Maak eerst contact met de stamleden en sla niet gelijk aan het fotograferen. Je hebt namelijk te maken met mensen, niet met objecten.
• Vraag eerst toestemming als je een foto van iemand wilt maken. Verplaats je in de persoon die je wilt fotograferen. Hoe zou jij het zelf vinden als een voor jou onbekend persoon ineens foto’s van jou gaat maken? Bij sommige stammen loopt het vragen van toestemming via je reisbegeleider of een lokale gids.
• Betrek de lokale mensen bij wat je aan het doen bent. Maakt tijd voor een gesprekje (met handen en voeten) en laat de foto zien die je gemaakt hebt. Of neem enkele foto’s mee van thuis, dan kun je laten zien hoe het er bij jou in Nederland/België aan toe gaat.
• Deel geen dingen uit als snoep (er zijn vaak weinig/geen tandartsen in de regio), ballons (plastic vervuilt het gebied), geld of westerse attributen. Bovendien kan er door dit soort donaties onenigheid, jaloezie of ruzie ontstaan tussen de verschillende stamleden.
• Koop geen authentieke, onvervangbare voorwerpen (en neem ze ook niet ontvangst als je ze cadeau krijgt). Denk daarbij aan sieraden die van de voorouders zijn geweest, werkattributen als een sikkel of hamer, of wapens als een pijl en boog. De stamleden beseffen vaak pas achteraf, als de toeristen weg zijn, dat ze hun onvervangbare object kwijt zijn.

14. Wat is de beste reistijd voor Argentinië (en Patagonie)?

De meest geschikte reistijd voor Patagoniëreis (reiscode LPA) loopt van oktober tot en met maart, de Argentijnse zomer. In januari is het op zijn warmst en juli is de koudste maand.
 
De noordelijke regio's van Argentinië hebben een subtropisch klimaat (temperaturen rond 25-30°C) met relatief de meeste regenval. 

Noord-Argentinië kan het het hele jaar door bezocht. Buenos Aires kent in de lenteperiode (oktober en november) eveneens aangename temperaturen van 20-25°C. Santiago de Chile, Mendoza, Salta en Cafayate, San Pedro de Atacama kennen een klimaat met de aangename temperaturen van 20-25°C in de periode van september tot en met april.

15. Welke kleding kan ik het beste meenemen voor Argentinië, Patagonië en Chili reizen?

Voor de Patagoniereis  is aan te raden zowel luchtige als warme, wind- en waterdichte kleding mee te nemen. In het Argentijnse Andesgebied kan het flink koud worden, met name als je de zuidelijke nationale parken ingaat ( EL Chalten, El Calafate, Tierra del Fuego), waarbij de temperaturen tot onder het vriespunt kunnen dalen (bijvoorbeeld een combinatie van een goede warme trui, een lange broek en een winddicht jack). Dunne handschoenen en een muts kunnen ook soms goed van pas komen. Verschillende lagen over elkaar helpen goed tegen de kou.

Houd er echter rekening mee dat het ook in Patagonië warm kan worden, met name overdag. Zonder de Patagoonse wind en regenstormen kunnen de temperaturen ook snel oplopen tot 20-25 graden, dus kom voorbereid en kleed jezelf met ''laagjes". In Foz do Iguazu kan het tropisch warm zijn en er kan zelfs gezwommen worden, dus vergeet je zwemkleding niet mee te nemen. In de maanden juli/augustus is het hier koeler, gemiddeld een graad of 14. Raadzaam is om goede wandelschoenen op reis mee te nemen met profiel, zodat je niet makkelijk uitglijdt. Verder zijn sandalen of slippers aan te raden voor de warmere dagen/gebieden. 

Voor de reis Noord-Argentinie en Brazilie kun je het beste luchtige kleding meenemen. Een warme fleece trui of vest en(regen) jack zijn dan in de regel voldoende.  Neem comfortabele wandelschoenen en slippers mee en zwemkleding. Houd rekening met omgekeerde seizoenen. December is warm en juli een stuk koeler.