Veelgestelde vragen over EGYPTE

Wat is de beste tijd om naar Egypte te reizen?

Van oktober tot juni is het qua temperatuur de meest ideale reistijd. In de zomer kan de temperatuur behoorlijk oplopen.

Hoe is de accommodatie tijdens deze Egypte groepsreis?

Tijdens de rondreis overnacht u in de steden in twee- en driesterren hotels op basis van tweepersoonskamers met eigen badkamer. 
 
Tijdens de woestijntochten overnacht u in de open lucht of tegen een windscherm. (Koning Aap zorgt voor eenvoudige schuimrubberen matrasjes van ongeveer 6 cm. dik). Bij de overige plaatsen in de woestijn slaapt u in eenvoudige accomodaties en op de feloeka slaapt u aan dek op schuimrubberen matrasjes van ongeveer 6 cm. dik.

Moet ik een slaapzak/lakenzak meenemen op mijn Egypte rondreis?

In de zomer is het voldoende om een lakenzak mee te nemen. Tijdens de winter en in het voor- en najaar, kan het in de woestijn en op de feloeka 's nachts aardig afkoelen. Het is in deze jaargetijden aan te raden om een slaapzak mee te nemen. Tijdens de zomer voldoet een lakenzak

Kan er gereisd worden door Egypte tijdens Ramadan?

Tijdens de Ramadan kan men prima in Egypte rond reizen, ook al zal het soms wat moeilijker zijn om een restaurantje te vinden dat overdag open is. Eten tussen zonsopgang en zonsondergang op straat is niet raadzaam. Ook het verkrijgen van alcohol kan tijdens de Ramadan moeilijk zijn. Qua sfeer is het erg boeiend om tijdens de Ramadan in Egypte te reizen.

Kan ik als vegetarier goed in Egypte terecht?

Egyptenaren eten best veel vlees, maar u kunt voldoende gerechten zonder vlees bestellen.

Heb ik een visum nodig voor mijn Egypte rondreis?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, hoef je voor deze Egypte rondreis voor vertrek geen visum te regelen. Wel dien je te beschikken over een geldig internationaal paspoort dat nog minstens drie maanden geldig blijft na terugkomst.

Je visum voor je Egypte reis ontvang je op de luchthaven van Caïro en kost €25,-.
Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort). 

Voor meer informatie:


Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Heb ik inentingen nodig voor mijn Egypte rondreis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met http://thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/23/koning-aap een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Kan ik pinnen in Egypte?

In de grote steden en de toeristische plaatsjes is er voldoende mogelijkheid tot pinnen, verder kunt u er gemakkelijk cash euro's in Egyptische Ponden omwisselen.

Wat zijn de kledingvoorschriften in Egypte?

Voor de vrouwelijke deelnemers is het beter om niet met blote benen en schouders over straat te gaan. Bij een bezoek aan een moskee is het voor de heren niet gebruikelijk om met een korte broek naar binnen te gaan, en moeten vrouwen hun haar bedekken.Voor de vrouwen is het een uitkomst om een dun sjaaltje standaard in je dagrugzak te hebben.

Mobiele telefonie Egypte: heeft mijn mobiele telefoon bereik?

Dat is afhankelijk van de provider die je gebruikt, maar de meeste providers hebben een goede dekking in Egypte.

Is er wifi beschikbaar in Egypte?

In de grotere steden als Caïro, Luxor en Aswan, en tevens in Hurgada, El Gouna en Dahab is er vrijwel altijd wifi aanwezig bij de receptie en soms ook in de kamers. In de kleinere plaatsen, zoals in de dorpen van de woestijnen, zal er geen wifi beschikbaar zijn.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.