Veelgestelde vragen over Oman

Veelgestelde vragen over Oman

 1. Heb ik een visum nodig?
 2. Heb ik een wereldstekker nodig?
 3. Heb ik inentingen nodig?
 4. Hoe is de overnachting in de woestijn?
 5. Hoeveel uur tijdsverschil is er?
 6. Is er wifi aanwezig?
 7. Is het mogelijk om alcohol te drinken in Oman?
 8. Kan je pinnen in Oman?
 9. Van welk vervoer maken we gebruik?
 10. Wat is de beste reistijd?
 11. Zijn er kledingvoorschriften?

1. Heb ik een visum nodig?

Voor deze reisbestemming heb je voor vertrek een e-visum nodig.

Sinds 21 maart dien je voor Oman te beschikken over een e-visum en kan je betalen per creditcard. Je dient het e-visum van te voren aan te vragen op:
www.rop.gov.om

LET OP: het 30-dagen e-visum is één maand geldig vanaf de datum van afgifte. Houd hier rekening mee bij het aanvragen van je e-visum, doe dit niet te vroeg!


Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie over de visumprocedure, vereiste geldigheid van je internationaal reispaspoort en eventuele aanvullende benodigde documenten:

- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

3. Heb ik inentingen nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

4. Hoe is de overnachting in de woestijn?

De overnachting in de woestijn vindt plaats in een bestaand kamp. Je slaapt in luxe tenten of in stenen huisjes, op basis van tweepersoonskamers, met eigen sanitair. Het is niet nodig een slaapzak mee te brengen, alles voor de overnachtingen in de woestijn is lokaal aanwezig.

5. Hoeveel uur tijdsverschil is er?

Het is daar 3 uur later dan in Nederland/Belgie.

6. Is er wifi aanwezig?

Bijna alle geplande hotels beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van het hotel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn. Alleen op het kamp in Wahiba Sands is geen wifi beschikbaar..

7. Is het mogelijk om alcohol te drinken in Oman?

Alcohol is niet compleet verbannen. In sommige hotels en restaurants mag er alcohol geschonken worden. Houdt er wel rekening mee dat het drinken van alcohol in het openbaar verboden is.

8. Kan je pinnen in Oman?

De valuta is de riyaal in Oman en je kan overal pinnen met een bankpas voorzien van het logo Cirrus of Maestro. Maak je bankpas geschikt om geld uit de automaat te halen buiten Europa.

9. Van welk vervoer maken we gebruik?

Voor het vervoer worden Toyota coaster bussen (of vergelijkbaar) gebruikt. Op de trajecten waarop 4WD jeeps worden ingezet, worden Toyota land cruisers (of vergelijkbaar) gebruikt.

10. Wat is de beste reistijd?

Het voor en najaar is de beste tijd om te reizen naar deze bestemming. In de zomer kan het erg warm worden; de temparatuur kan oplopen tot 40 graden. 

11. Zijn er kledingvoorschriften?

Aangezien Oman een islamitisch land is zal je erop moeten letten wat je draagt. Voor mannen en vrouwen is het dragen van een korte broek, t-shirt zonder mouwen, hemdje en een strakke lange broek niet mogelijk. Het dragen van zwemkleding is alleen mogelijk bij zwembaden van de hotels en toeristenresorts. De reisbegeleider kan je hierin ook advies geven.